Η κατάσταση στη Μονακό είναι έκρυθμη λόγω των οικονομικών προβλημάτων, με τους παίκτες και το επιτελείο να είναι προβληματισμένοι σχετικά με το μέλλον της ομάδας του Πριγκιπάτου που είναι στον… αέρα.
Ο Βασίλης Σπανούλης σε δηλώσεις του αποκάλυψε ότι ο Γιοάν Μακουντού έθεσε τον εαυτό του εκτός ομάδας, χωρίς ωστόσο να αναφέρει περαιτέρω πληροφορίες για την απόφαση αυτή του παίκτη.
Διαβάστε επίσης: Σάσα Βεζένκοφ vs Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις: Το 9/16, τα ασύλληπτα ρεκόρ και μία «μάχη» που έχει μείνει στην ιστορία (pics, vids)
Σύμφωνα με την L’ Equipe ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε το εξής: «Είναι εκτός ομάδας γιατί ο ίδιος θέλει να είναι εκτός ομάδας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μακουντού τη φετινή σεζόν μέτρησε με την ομάδα του Πριγκιπάτου 6,2 πόντους και 1,8 ριμπάουντ, σε πέντε αγώνες της Euroleague.