
Στην 29η αγωνιστική της Euroleague, Ερυθρός Αστέρας και Βίρτους Μπολόνια κατάφεραν να επικρατήσουν των Εφές και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα.
Ερυθρός Αστέρας – Αναντολού Εφές 91-81:
Ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε της Αναντολού Εφές με 91-81 για την 29η αγωνιστική της EuroLeague και έφτασε τις 17 νίκες στη σεζόν και την έβδομη θέση στον βαθμολογικό πίνακα.
Η ομάδα του Λάσο ήταν για ακόμη μία φορά πολύ ανταγωνιστική, όμως με τους Νικ Βάιλερ-Μπαμπ και Σέιν Λάρκιν να μένουν εκτός παιχνιδιού, δεν ήταν ικανοί για πολλά περισσότερα. Κάπως έτσι έκανε την 20η ήττα της φέτος και βρίσκεται στην 18η θέση.
Ο Πι Τζέι Ντοζίερ έκανε φοβερό ματς με 21 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Αϊζάια Κορντινιέ πρόσθεσε 14 πόντους. Ο Σέιμπεν Λι μετά από πολύ καιρό έκανε κακή εμφάνιση, με μόλις 2 πόντους σε 20 λεπτά συμμετοχής.
Από τον Ερυθρό Αστέρα, τρομερός ήταν ο Τζάρεντ Μπάτλερ, ειδικά πίσω από τα 6,75 και με 21 πόντους, 4 ασίστ και 7/9 τρίποντα οδήγησε την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς σε αυτή την σημαντική νίκη. Ο Κόντι Μίλερ-Μακιντάιρ ήταν καλός με 12 πόντους, 6 ασίστ και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Τζόρνταν Νουόρα πέτυχε 14 πόντους.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-23, 44-37, 65-62, 91-81
Βίρτους Μπολόνια – Μπαρτσελόνα 85-80:
Η Βίρτους απέδειξε για ακόμη μια φορά πόσο δυνατή έδρα έχει και επικράτησε με 85-80 της Μπαρτσελόνα στην 29η αγωνιστική της EuroLeague. Με αυτή τη νίκη ανέβηκε στο 13-16 (9-5 εντός και 4-11 εκτός έδρας) και συνεχίζει να παλεύει για μια θέση στα Play-In της διοργάνωσης.
Οι Ιταλοί ήταν ανώτεροι σε σχεδόν όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, όμως σε 3 λεπτά η Μπαρτσελόνα έκανε σερί 12-0, βλέποντας το 79-68 στα 35 λεπτά παιχνιδιού να γίνεται 79-80 στα 38. Ο Άλεν Σμάιλαγκιτς όμως με δύο βολές και ο Κάρσεν Έντουαρντς με δυο κρίσιμα καλάθια στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, απέτρεψαν στους Ισπανούς να ολοκληρώσουν την ανατροπή.
Από την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς λοιπόν, οι Κάρσεν Έντουαρντς (22 πόντοι), Άλεν Σμάιλαγκιτς (19 πόντοι), Λούκα Βιλντόσα (10 πόντοι, 7 ασίστ, 5 κλεψίματα, 3 λάθη) και Μόμο Ντιουφ (7 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ) ήταν οι καλύτεροι παίκτες της αναμέτρησης.
Από την Μπαρτσελόνα ξεχώρισε ο Νίκολας Λαπροβρίτολα, σημειώνοντας double-double με 14 πόντους, 12 ασίστ και ο Κέβιν Πάντερ, που είχε 27 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, αλλά και 6 λάθη.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-28, 47-43, 68-57, 85-80



















