Μιλάνο – Ολυμπιακός 85-86

Μιλάνο – Ολυμπιακός 85-86

Με φοβερή εμφάνιση του ΜακΛιν (22π.) και μεγάλες άμυνες από Παπανικολάου, Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια νίκη με 86-85 μέσα στο Μιλάνο επί της Αρμάνι.

Παρά το πλήγμα από την ουσιαστική «απουσία» του Μιλουτίνοφ (5 φάουλ σε 5:44), ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια νίκη μέσα στο Μιλάνο επί της Αρμάνι με 86-85. Τεράστια εμφάνιση από τον ΜακΛιν με 22π., ακολούθησαν Στρέλνιεκς, Ρόμπερτς και Παπανικολάου.

Στο 7-2 πλέον οι Πειραιώτες μετά από 9 ματς, ενδέχεται να μείνουν μόνοι πρώτοι, αν την Παρασκευή η Μάλαγα νικήσει επί ισπανικού εδάφους την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε εξαιρετικό χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία παίρνοντας πολλά από διάφορους παίκτες, ενώ κατάφερε να μην πληγωθεί από τα 12 επιθετικά ριμπάουντ των Ιταλών, που έκαναν πάρτι στην κόκκινη ρακέτα και ουσιαστικά έμειναν μέσα στο ματς, εξαιτίας αυτού του παράγοντα.

Από το +5 στο… μπλακ άουτ
Εξαιρετικά αποτελεσματικός ήταν ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του ματς. Με ωραίες συνεργασίες στην επίθεση κι έναν καυτό Ρόμπερτς (10π. στο α’ δεκάλεπτο), προηγήθηκε με 9-14 στο 5’. Ωστόσο τα δύο γρήγορα φάουλ με τα οποία φορτώθηκε ο Μιλουτίνοφ, ανάγκασαν τον Σφαιρόπουλο να τον τραβήξει στον πάγκο και να περάσει στη θέση του τον Μπόγρη. Έκτοτε ο Ολυμπιακός παρουσίασε πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ, με την γηπεδούχο να ανανεώνει αρκετές επιθέσεις και με τους Θίοντορ, Τζέφερσον και Μίτσοβ μα ηγούνται, έτρεξαν 12-0 για να προσπεράσουν με 21-14 στο 9’!

Με Στρέλνιεκς καυτό!
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Στρέλνιεκς πήρε… φωτιά, παίρνοντας τη σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον Ρόμπερτς. Ο Λετονός γκαρντ φόρτωνε το καλάθι της Μιλάνο (14π. στο ά μέρος), τις περισσότερες φορές μετά από ατομικές ενέργειες και δύσκολα σουτ. Παράλληλα ο Παπανικολάου πρόσφερε σε διάφορους τομείς, ενώ γενικότερα ο Ολυμπιακός άρχισε να βρίσκει σπουδαίο ρυθμό στην επίθεση σημειώνοντας 29 πόντους!. Έτσι το 29-25 του 24’, μετατράπηκε στο 37-44 του 19’! Αν μάλιστα η ομάδα του Σφαιρόπουλου είχε θωρακίσει λίγο καλύτερα τη ρακέτα της, θα πήγαινε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με διαφορά μεγαλύτερη των 4π. (42-46).

Στο +10 με επιθετική πολυφωνία και άμυνα
Το τρίτο δεκάλεπτο άρχισε με τον Μιλουτίνοφ να χρεώνεται με 4ο φάουλ και ουσιαστικά να τίθεται εκτός ματς. Ετσι ο Σφαιρόπουλος αναγκάστηκε να παίζει με σχήματα χωρίς το ψηλό και «βαρύ» κορμί, χρησιμοποιώντας κυρίως τον ΜακΛιν στη θέση «5». Το θετικό ήταν ότι παρά το γεγονός η ρακέτα του Ολυμπιακού εξακολουθούσε να παραμένει ευάλωτη, και παρότι ο Πρίντεζης δεν βρισκόταν στα γνωστά στάνταρ του, οι Πειραιώτες ήλεγχαν το ματς. Με λύσεις από διάφορους παίκτες (ΜακΛιν, Παπαπέτρου, Ρόμπερτς) και πιεστική άμυνα, η διαφορά για τους ερυθρόλευκους σκαρφάλωσε για πρώτη φορά στους 10 (53-63) στο 27’.

ΜακΛιν και σούπερ άμυνες!
Ηταν δεδομένο πλέον ότι στο τέταρτο δεκάλεπτο θα… σπάσουν καρδίες. Το 5ο φάουλ του Μιλουτίνοφ άφησε εκ νέου γυμνή την κόκκινη ρακέτα, ενώ με τρίποντο του Μίτσοβ, οι Ιταλοί προσπέρασαν με 72-70 (στο 34’) μετά από πάρα πολύ ώρα! Με τις εναλλαγές στο προβάδισμα να είναι συνεχείς και τους Γκουντάιτις-Θίοντορ να πληγώνουν την ελληνική ομάδα μέσα από τη ρακέτα (85-83), ο ΜακΛιν πήρε τον Ολυμπιακό στις πλάτες του. Mε ένα σπουδαίο καλάθι και φάουλ έβαλε μπροστά τους Πειραιώτες κάνοντας 85-86 στα 46 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε!

Στη συνέχεια ο Πρίντεζης έβγαλε μεγάλη άμυνα στον Γκουντάιτις, ενώ ο Παπ λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος όταν αστόχησε σε δύο βολές στα 15’’. Ωστόσο ο ίδιος απάντησε με σούπερ άμυνα πάνω στον Τζέρελς στην τελευταία επίθεση, αναγκάζοντας τον Αμερικανό να κάνει ένα τραγικό σουτ από το… σπίτι του χωρίς τύχη.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 42-46, 62-65, 85-86

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ