ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπαρτσελόνα 95-75

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπαρτσελόνα 95-75

Με κορυφαίους τον Κόρι Χίγκινς με 18 πόντους και τον Νάντο Ντε Κολό με 17 η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε εύκολα της Μπαρτσελόνας με 95-75 για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην φετινή Ευρωλίγκα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, καθώς επιβλήθηκε της Μπαρτσελόνας με 95-75. Κορυφαίος της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη ο Κόρι Χίγκινς ο οποίος σταμάτησε στους 18 πόντους με 5/6 τρίποντα, ενώ σε απόδοση τον ακολούθησε ο Νάντο Ντε Κολό με 17 πόντους(5/8 δίποντα και 7/7 βολές). Το δεύτερο δεκάλεπτο ουσιαστικά έδωσε την νίκη στην ρώσική ομάδα, καθώς έτρεξε ένα επιμέρους σερί 30-12 εκτοξεύοντας την διαφορά στους 22 πόντους. Προσπάθησαν να γυρίσουν το παιχνίδι οι «μπλαουγκράνα», αλλά η προσπάθεια τους έμεινε στη μέση. Από την ομάδα του Πέσιτς ξεχώρισε ο Κούριτς με 15 πόντους και ο Μπλάζιτς με 11.

Το ματς

Με σημείο αναφοράς στην αρχή του ματς τον Άντε Τόμιτς η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που μπήκε πιο συγκεντρωμένα το παιχνίδι παίρνοντας το πρώτο μικρό προβάδισμα της αναμέτρησης(4-7). Σε αυτό το σημείο, όμως η είσοδος του Κάιλ Χάινς άλλαξε τα δεδομένα του παιχνιδιού, καθώς η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη κατάφερε να ισορροπήσει αρχικά(9-9) και στη συνέχεια να πάρει τα ηνία του αγώνα από τα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου και με ένα σερί 12-8 να προηγείται με 21-17 με τη λήξη της περιόδου.

Ίδιο σκηνικό και στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου. Η άμυνα της ΤΣΣΚΑ είχε εγκλωβίσει την επίθεση των «μπλαουγκράνα» και με ένα σερί 10-0 στα πρώτα τρία λεπτά εκτόξευσε την διαφορά σε διψήφια επίπεδα(31-17). Η ρωσική ομάδα είχε βρει πολύ καλό ρυθμό στην επίθεση και συνέχισε τα υψηλά επίπεδα απόδοσης με αποτέλεσμα να φτάσει την διαφορά στο +19(45-26) με κορυφαίους εκείνη τη στιγμή τους Χίγκινς και Κλάιμπερν. Από εκεί και πέρα, η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον γρήγορο ρυθμό που είχαν επιβάλλει οι γηπεδούχοι με αποτέλεσμα να υπολείπεται  με μια διαφορά 22 πόντων(51-29) με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο το παιχνίδι ήταν αυτό που περιμέναμε εξαρχής, ντέρμπι. Οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, με αποτέλεσμα η ΤΣΣΚΑ να κρατάει την διαφορά κοντά στους 20 πόντους. Οι όποιες αναλαμπές των «μπλαουγκράνα» στην επίθεση, οι οποίοι είχαν κατεβάσει την διαφορά μέχρι και στους 13 πόντους, είχαν άμεση αντίδραση από τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη(62-45). Εν τέλη, η ομάδα του Πέσιτς προς την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου μάζεψε την διαφορά με τους Κούριτς και Σμιτς με ένα σερί(7-13), μειώνοντας στους 11(69-58).

Στην τέταρτη περίοδο, οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη μπήκαν υποψιασμένοι και πιο συγκεντρωμένοι στον αγώνα για να μην αφήσουν το περιθώριο στην Μπαρτσελόνα να πιστέψει ότι μπορεί να επιστρέψει στο ματς.Με μπροστάρη εκείνη τη στιγμή τον Νάντο Ντε Κολό, η ρώσικη ομάδα ανέβασε την διαφορά και πάλι στους 20 πόντους(84-64) στα μέσα της περιόδου. Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι είχε τυπική διαδικασία, παρά τις απόπειρες της Μπαρτσελόνας να επιστρέψει στα παιχνίδια. Έτσι η ΤΣΣΚΑ πανηγύρισε την πρώτη της νίκης στην φετινή διοργάνωση με τελικό σκορ 95-75.

Τα δεκάλεπτα:21-17 30-12 18-29 26-17

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ