Τρομάζουν τα ρεκόρ του Σβεντ – Θα τα σταματήσει ο Ολυμπιακός;

Τρομάζουν τα ρεκόρ του Σβεντ – Θα τα σταματήσει ο Ολυμπιακός;

Ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει στην Μόσχα την Χίμκι του Αλεξέι Σβεντ, με τον Ρώσο να έχει την… μπαγκέτα εκτελεστικά και δημιουργικά, τρέχοντας απίστευτα σερί τα οποία πρέπει να σταματήσουν οι ερυθρόλευκοι…

Ο Αλεξέι Σβεντ, όσο… τρελός και αν είναι, όσο και αν δεν καλουπώνεται εύκολα σε συστήματα, παραμένει ένα πηγαίο, απίστευτο επιθετικό ταλέντο. Είναι αν όχι ο καλύτερος, μέσα στο top 3 των παικτών της Euroleague, αναφορικά με τη συνέπεια στο σκοράρισμα, όταν συνδυάζεται μάλιστα με επαρκής δημιουργία παράλληλα.

Στην πρεμιέρα του στη Euroleague λοιπόν ο νέος Ολυμπιακός του Μπλατ, θα κληθεί να παίξει περιφερειακή άμυνα τέτοια ώστε να κουράσει τον ηγέτη των Ρώσων σωματικά και να του χαλάσει το μυαλό, ώστε να υποστεί τη λιγότερη δυνατή φθορά από τις εμπνεύσεις του.

Ο Σβεντ άλλωστε τρέχει τρία πολύ εντυπωσιακά σερί στην εν λόγω διοργάνωση:

1)O 29χρονος γκαρντ έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο στα τελευταία 20 ματς της Χίμκι στην Euroleague αλλά και σε 38 από τα τελευταία 39 ματς των Ρώσων στη διοργάνωση. Στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε με την Χίμκι στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση (2015-2016, 2017-2018), έχει συμμετάσχει σε 58 ματς και ευστοχεί κατά μέσο όρο σε κάθε μας σε 2,8 από τα 8,4 τρίποντα που επιχειρεί.

2)Ο Σβεντ σκοράρει το λιγότερο 12 πόντους σε κάθε ένα από τα 34 τελευταία ματς των Ρώσων στη διοργάνωση. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και στην κακή του μέρα, βρίσκει τον τρόπο να σκοράρει έναντι οποιαδήποτε άμυνας. Πως αλλιώς άλλωστε αφού στα 58 ματς Euroleague με τους Ρώσους, έχει σκοράρει 1122 πόντους, δηλαδή 19,34 ανά ματς.

3)Πέρα από τα εκτελεστικά του προσόντα, τα τελευταία χρόνια ο Σβεντ έχει βάλει πολύ στο παιχνίδι του και την πάσα. Χαρακτηριστικό είναι πως στα 19 από τα τελευταία 20 ματς της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, έχει καταφέρει να μοιράσει 4 τουλάχιστον ασίστ. Όχι και… άσχημα για τον ηγέτη της Χίκμι και της Εθνικής Ρωσίας που έχει μέσο όρο στα 58 του ματς με την Χίμκι τις 4,7 ασίστ ανά ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ