Ο Ολυμπιακός «φρεσκάρει» το ρόστερ: Οι 6+1 αποχωρήσεις και τα ερωτηματικά

Ο Ολυμπιακός «φρεσκάρει» το ρόστερ: Οι 6+1 αποχωρήσεις και τα ερωτηματικά

Ο Ολυμπιακός μετά την ανακοίνωση για τη λύση της συνεργασίας με τον Κώστα Αντετοκούνμπο. έφτασε στις 6 αποχωρήσεις και έπεται τουλάχιστον μία ακόμη - Ποια είναι τα ερωτηματικά στο ρόστερ των πρωταθλητών Ευρώπης.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεσε to10.gr στην Google

Ο Ολυμπιακός προχωράει τον σχεδιασμό του για την επόμενη σεζόν μετά το ονειρικό φινάλε της φετινής, που τον βρήκε πρωταθλητή Ευρώπης στο «Τ-Center», αλλά και πρωταθλητή Ελλάδας κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο του, τον Παναθηναϊκό.

Οι ερυθρόλευκοι «τρέχουν» το πλάνο της επόμενης μέρας, με την πιο σημαντική κίνηση να είναι αναμφίβολα η ανανέωση του Γιώργου Μπαρτζώκα τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2029.

Ο Έλληνας τεχνικός είναι αυτός που θα αποφασίσει για το ρόστερ της επόμενης χρονιάς, σε μια απόφαση που ήταν ειλημμένη εδώ και καιρό και απλά οι δύο πλευρές περίμεναν να ολοκληρωθεί η σεζόν. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός σκοπεύει στην μερική ανανέωση του ρόστερ του και έχει σκοπό να «φρεσκάρει» την ομάδα, για αυτό τον λόγο και έχει προχωρήσει σε αρκετές αποχωρήσεις μετά το φινάλε των τελικών.

Συνολικά, οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν λύσει τη συνεργασία τους με έξι παίκτες, ενώ αναμένεται τουλάχιστον ακόμη μία αποχώρηση και παράλληλα υπάρχουν και τρία ερωτηματικά, που μπορεί να φέρουν κι άλλες.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός είδε τον Άλεκ Πίτερς να ολοκληρώνει το συμβόλαιο του και να υπογράφει στην Αρμάνι Μιλάνο, με τον Αμερικανό να είναι ένας παίκτης πολύ σημαντικός τα προηγούμενα χρόνια, τους Πειραιώτες να θέλουν να τον κρατήσουν, αλλά να έχει πάρει την απόφαση του εδώ και αρκετό καιρό.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός αποδέσμευσε άλλους πέντε και πρόκειται για τον Σακίλ ΜακΚίσικ, που αποτέλεσε έναν από τους κομβικότερους ξένους παίκτες στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας, τον Μουσταφά Φαλ, που πήγε στον Παναθηναϊκό, τον Φρανκ Νιλικίνα και τους Κώστα Αντετοκούνμπο και Γιωργο Τανούλη.

Τα τρία ερωτηματικά

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να λυθεί η συνεργασία και με τον Μόντε Μόρις, που αποκτήθηκε μέσα στη χρονιά που πέρασε, ενώ τα ερωτηματικά στο λιμάνι είναι τρία και πρόκειται για τους Κόρι Τζόσεφ, Κίναν Έβανς και Γιαννούλη Λαρεντζάκη.

Ο Καναδός γκαρντ ήρθε μεσούσης της σεζόν επίσης και προσέφερε πολλά στον Ολυμπιακό στον δρόμο για το ευρωπαϊκό και το πρωτάθλημα και οι ερυθρόλευκοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να τον κρατήσουν, ενώ είναι άγνωστο τι θα γίνει με τον Κίναν Έβανς που είναι σε φάση αποθεραπείας στον δεύτερο πολύ σοβαρό τραυματισμό που υπέστη όσο είναι στον Ολυμπιακό. Η περίπτωση του θα ξεκαθαρίσει μέσα στο επόμενο διάστημα.

Τέλος, ο Γιάννουλης Λαρεντζάκης είναι ένας «στρατιώτης» του Ολυμπιακού εδώ και πολλά χρόνια που δεσμεύεται με συμβόλαιο, όμως έχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον Άρη του Βασίλη Σπανούλη και το σκέφτεται, αφού θα έχει σημαντικό ρόλο στο ροτέισον και πολύ περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ενδεχομένως, η περίπτωση του να συνδέεται και με αυτή του Τζόσεφ. Και στις τρεις περιπτώσεις αυτές, τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν σχετικά σύντομα, για να «τρέξει» ο Ολυμπιακός και το μεταγραφικό του πλάνο για τη νέα χρονιά.

Ο Ολυμπιακός και οι αποχωρήσεις

Άλεκ Πίτερς – Αρμάνι Μιλάνο
Σακίλ ΜακΚίσικ – Τουρκ Τέλεκομ
Μουσταφά Φαλ – Παναθηναϊκός
Γιώργος Τανούλης – Άρης
Κώστας Αντετοκούνμπο
Φρανκ Νιλικίνα

Ο Μόντε Μόρις αναμένεται να μείνει ελεύθερος το επόμενο διάστημα.

Προσθήκη ως προτεινόμενη πηγή στη Google
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ