Καλώς τον νέο Σπανούλη, τον καλύτερο play maker της Ευρώπης

Καλώς τον νέο Σπανούλη, τον καλύτερο play maker της Ευρώπης

Στη νύχτα που... έφυγε σαν gangster ο μεγάλος Νίκος Γκάλης, ο Σπανούλης έδειξε «χαμαιλέοντας» έτοιμος να αλλάξει οριστικά το προηγούμενο δέρμα του. Υπό τον Μπλατ, ο αρχηγός δείχνει αποφασισμένος να ολοκληρώσει μια προφητεία που κρατά κοντά 25 ολόκληρα χρόνια!

Ήταν εκεί οι Σπερς για χάρη του, σε ένα γεγονός που σίγουρα έδωσε ώθηση στον Νίκολα Μιλουτίνοβ. Η ομάδα του Σαν Αντόνιο που ούτως ή άλλως διατηρεί τα δικαιώματα του για την μεγάλη πύλη του ΝΒΑ. Βασικά όμως ήταν εκεί για χάρη του ο Βασίλης Σπανούλης. Ο νέος Βασίλης Σπανούλης. Και αυτή η «διάνοια», ο ζωντανός μύθος της Ευρωλίγκα δεν έχει σκοπό να φύγει αλά… Μπόμπα Ναβάρο. Σαν τον «χαμαιλέοντα» αλλάζει το δέρμα του, μοιάζοντας έτοιμος να εκπληρώσει μια προφητεία που βαστά κοντά 25 χρόνια. Είχε πει ο Γιάννης Ιωαννίδης, πως αν ο Νίκος Γκάλης το αποφάσιζε φεύγοντας από τον Άρη για τον Ολυμπιακό θα γίνονταν «ο καλύτερος πλέι-μέικερ της Ευρώπης». Ο Νικ δεν το θέλησε.

Έφυγε σαν… gangster μια βραδιά στο ημίχρονο και δεν ξαναγύρισε ποτέ. Έφυγε ακριβώς μια… νύχτα σαν αυτή. Στις 18 Οκτώβρη του 1994 σε ένα Αμπελόκηπος-Παναθηναϊκός που ο κόουτς Πολίτης τόλμησε να μην τον επιλέξει για την αρχική πεντάδα. Ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών σταμάτησε στα 37. Ο Σπανούλης τον Αύγουστο έκλεισε τα 36. Εκείνος όμως φαίνεται πως φροντίζει διαφορετικά για το μέλλον του. Σε αυτό το πρώτο φετινό δείγμα γραφής είναι πιο play maker από ποτέ. Είναι πιο «ομαδικός» από ποτέ. Είναι έτοιμος να αλλάξει… παπούτσια, υπό τον Ντέιβιντ Μπλατ και να ξεκινήσει για μια άλλη καριέρα. Εκείνη που οι αριθμοί του σκορ παύουν να έχουν πλέον οριστικά σημασία για εκείνον.

Με την Χίμκι στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας ήταν «στρατηγός». Έβαλε μόλις 8 πόντους (με μόλις έξι σουτ εντός πεδιάς) και μοίρασε 7 ασίστ. Απόψε στη χώρα των Βάσκων οι πόντοι του ήταν 11 και οι ασίστ 8 . Στη Μόσχα έπαιξε κάτι παραπάνω από 23΄, απέναντι στη Μπασκόνια σχεδόν 26΄. Ενδιάμεσα ξεκουράστηκε και ο Ολυμπιακός ήθελε… ασπιρίνες μετά το ματς με τη Κύμη. Δεν γίνεται αλλιώς όμως. Ο Σπανούλης φέτος πρέπει να προσέξει το κορμί του περισσότερο από ποτέ. Για την ακρίβεια ο Ολυμπιακός πρέπει να προσέξει το κορμί του Σπανούλη. Ούτε περιττό δευτερόλεπτο στο παρκέ. Θα έπαιζε πολύ λιγότερο και στην «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα» αν οι Βάσκοι δεν επέστρεφαν από την… κόλαση του -18. Αν δεν το έκαναν ντέρμπι στο τέλος.

Γύρισε λοιπόν ο Kill Bill και έκανε Mvp της αγωνιστικής τον Μιλουτίνοφ, που δεν σταμάτησε να τον ταϊζει όλο το βράδυ. Σκαστές, ψηλοκρεμαστές, μέχρι και πάσες από την… τσέπη του προσέφερε για αυτή την παράσταση του Σέρβου που ομολογουμένως ήταν ο Πύργος της νίκης για τον Ολυμπιακό. Ο… φάρος όμως (για να θυμηθούμε μια άκρως ενδιαφέρουσα μπασκετική έκφραση) ήταν ο νέος Σπανούλης. Δεν ξέρουμε αν η πλάση είναι του Μπλατ. Προς το παρόν όμως είναι σίγουρο ότι ο Μπλατ το απολαμβάνει όσο κανείς, αυτό που συμβαίνει με τον αρχηγό του. Τον τύπο που αν το αποφασίσει προφανώς και προλαβαίνει να γίνει ο καλύτερος play maker της Ευρώπης. Προφανέστατα πάντως ο Αμερικανός κόουτς έχει βάλει το… χεράκι του για αυτή την θεαματική αλλαγή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ