Μπουντούρης: «Ο κύριος πρωταγωνιστής είναι ο προπονητής»

Μπουντούρης: «Ο κύριος πρωταγωνιστής είναι ο προπονητής»

Ο Νίκος Μπουντούρης σχολίασε το εξαιρετικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού στην Euroleague και έκανε ειδική αναφορά στον Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο Νίκος Μπουντούρης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπασκόνια αλλά και το γενικότερα εξαιρετικό ξεκίνημα των «ερυθρόλευκων» στη σεζόν ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Ντέιβιντ Μπλατ και τις αλλαγές που έχει φέρει στην ομάδα φέτος καθώς και τη διαχείριση του Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπουντούρη:

-το αν είναι αναμενόμενη η καλή εικόνα του Ολυμπιακού: «Αν δεις τις επιλογές του προπονητή, περίμενες κάτι τέτοιο. Είναι πιο νεανική και πιο αθλητική η ομάδα, με διαφορετικό στυλ από αυτό που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Γίνεται διαφορετική διαχείριση κάποιων αθλητών. Ναι, όπως του Σπανούλη για παράδειγμα. Ο Βασίλης δεν ξεπέρασε τα 22 λεπτά περίπου. Το ταβάνι αυτό είναι για το μοντέρνο μπάσκετ. Θα πρέπει να ξεκουράζεται ο Βασίλης. Δεν έχει πρόβλημα δυνάμεων, ειδικά όταν αγωνίζεται τόσα λεπτά και χρειάστηκε χτες στο τέλος, όταν πλησίασε η Μπασκόνια. Έχει μεγάλη διάρκεια ο Ολυμπιακός, θεωρώ ότι είναι ψύχραιμοι στο τέλος. Πρέπει να δούμε πως θα διαχειριστεί μια ομάδα την κρίση, διότι θα έρθουν και οι κακές ημέρες και μπορεί να μην είναι μια η κακή βραδιά. Έχει κερδίσει πολύ δυνατές ομάδες έως τώρα στην Ευρωλίγκα, αλλά πρέπει να δούμε και την αντίδραση στις κακές βραδιές. Στην καλή ημέρα όλα είναι ευχάριστα».

-τις συγκρίσεις που γίνονται με τα προηγούμενα χρόνια: «Γίνεται σύγκριση με την ομάδα του Σφαιρόπουλου, που θεωρώ καλό προπονητή. Σε μια μακροχρόνια σχέση θυμάσαι τα αρνητικά συνήθως, αλλά το θέμα στη διάρκεια που είχε η ομάδα είναι ότι υπήρχαν και θετικά και αρνητικά. Σίγουρα είναι σημαντικό αυτό που γίνεται με τους νέους ξένους, αλλά θα υπάρξουν στιγμές που θα είναι και βαριά η μπάλα. Δυστυχώς στην Ελλάδα η ψυχολογία μας και η μνήμη μας είναι στον… μήνα. Έχει τύχη να μας βρίσουν σε φιέστα επειδή τις προηγούμενες ημέρες χάσαμε από υποδεέστερη ομάδα».

-την εικόνα που έχουν οι ξένοι και γενικότερα οι νέοι παίκτες, αλλά και το στήριγμα που έχει πλέον ο Πρίντεζης: «Ο ΛεΝτέι μου κάνει εντύπωση, θα πω και τον Βεζένκοφ, που είναι δικό μας παιδί. Τον παρακολουθώ από προηγούμενα χρόνια. Είχε άσχημη εμπειρία τα προηγούμενα χρόνια, αλλά αντιδράει καλά και έχει βρει χρόνο. Μια από τις πιο σημαντικές σταθερές στην ομάδα είναι ο Γιώργος (σ.σ. Πρίντεζης)».

-την παρουσία των Σπανούλη-Μιλουτίνοφ και την κρισιμότητά τους στο φινάλε του ματς: «Μου έκανε τρομερή εντύπωση αυτό που είδα στο τέλος. Ο Μιλουτίνοφ είναι κι αυτός σταθερά, τον πίστεψαν πολύ στον Ολυμπιακό. Δούλεψε πολύ στο γυμναστήριο. Αυτές οι πάσες που έκανε στο τέλος ο Βασίλης, με την μπάλα να καίει, δεν… βγαίνουν αυτές οι πάσες. Η δεύτερη πέρασε με τον Μιλουτίνοφ να έχει… θηρία δίπλα του. Αυτές οι πάσες είναι… ποιότητα».

-τη δουλειά του Μπλατ και το γεγονός ότι πρόκειται για ομαδική επιτυχία: «Ο κύριος πρωταγωνιστής σε μια επιτυχία και σε μια αποτυχία είναι ο προπονητής. Στις επιτυχίες τον ξεχνάμε τον προπονητή βέβαια. Πρόκειται για επιλογές, διότι ο προπονητής είναι ο πατέρας της οικογένειας, Τα εύσημα ανήκουν στον προπονητή και στο σταφ γενικά. Αυτός έχει την ευθύνη για την καλή ή την κακή πορεία της ομάδας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ