Παναθηναϊκός: H αποκάλυψη του Ιωάννη

Παναθηναϊκός: H αποκάλυψη του Ιωάννη

Ο Παπαπέτρου μόλις… συστήθηκε στο κοινό του Παναθηναϊκού και πλέον με άλλον αέρα ετοιμάζει την προσωπική του αντεπίθεση. Το κακό ξεκίνημα με Μακάμπι, Μπάγερν η απόφαση να «κλείσει» τους λογαριασμούς του στα social media και η χθεσινή «έκρηξη» στην καλύτερα βραδιά Ευρωλίγκας της καριέρας του

Στο Μόναχο περισσότερο συζητήθηκε για τα γρήγορα φάουλ του και λιγότερο για την προσφορά του. Βγήκε από το παιχνίδι… μόνος του, πέφτοντας σε μια παγίδα που δεν δικαιολογείται για την εμπειρία του σε αυτό το επίπεδο και για τις αμέτρητες παραστάσεις του σε επίπεδο Ευρωλίγκας.

Όσο για τους αριθμούς; Μόλις 2 πόντοι σε 16 λεπτά συμμετοχής. Μια από τα ίδια σα να λέμε σε σχέση με την πρεμιέρα του ΟΑΚΑ, και την επικράτηση επί της Μακάμπι (4 πόντοι σε 11΄30). Με μια πρώτη ματιά: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ούτε πολύ έπαιξε, ούτε καλά έπαιξε και αυτό σίγουρα είναι ένα θέμα που δεν απασχόλησε μόνο τους οπαδούς των αιώνιων (που δίνουν τη… μάχη τους στα social media για τον διεθνή φόργουορντ). Απασχόλησε σοβαρά και τους πρωταθλητές. Διότι ο Παναθηναϊκός έχει επενδύσει πάνω του πολλά. Περιμένει από εκείνον πολύ πιο ουσιαστική συνεισφορά στο φετινό εγχείρημα.
Οι σκέψεις πάντων δεν κράτησαν πολύ.

Χθες, στην τρίτη και φαρμακερή παρουσία του Παπαπέτρου με τα χρώματα του Παναθηναϊκού, η τάξη αποκαταστάθηκε. Η… αποκάλυψη του Ιωάννη στην καλύτερη νύχτα του, στην κορυφαία διοργάνωση. Και μάλιστα με δύο ιστορικές επιδόσεις για τον ίδιο. Για πρώτη φορά έφτασε τόσο ψηλά στο ειδικό ranking (25), ξεπερνώντας το 18 που είχε από ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στη νυν ομάδα του τη σεζόν 2016-17. Επίσης, για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα κατέβασε τόσα πολλά αμυντικά ριμπάουντ (7 τον αριθμό), ενώ με τα 2 κλεψίματα που έκανε, ισοφάρισε την καλύτερη επίδοσή του σε ένα ματς. Τα υπόλοιπα; 15 πόντοι αλλά και μια σειρά από σπουδαίες άμυνες που έπαιξαν τον ρόλο τους για να μπει το νερό στο αυλάκι. Μια μεστή εμφάνιση 27 λεπτών, που μοιάζει με επανεκκίνηση για τον ίδιο.

Γιατί το κακό ξεκίνημα όπως προέκυψε κόντρα σε Μακάμπι και Μπάγερν; Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάζεται να έχεις σοβαρές γνώσεις για να καταλάβεις πράγματα αυτονόητα. Πιθανότατα γιατί η αλλαγή περιβάλλοντος είναι μεγάλη. Οι πρώτες στροφές της συνεργασίας με τον κόουτς Πασκουάλ, και η κατανόηση ενός εντελώς διαφορετικού play book σε σχέση με εκείνο του κόουτς Σφαιρόπουλου. Άλλοι προπονητές, άλλο στιλ, άλλες βασικές… γραμμές στο παιχνίδι. Δεν είναι κομπιούτερ οι αθλητές. Είναι άνθρωποι. Θέλουν λοιπόν να βρουν τις ισορροπίες τους μέσα από το ίδιο το παιχνίδι.

Φυσικά ο Έλληνας άσος έχει όλον τον χρόνο να βρει τον ρυθμό και τα πατήματα του. Έχει τον χρόνο να καταλάβει καλύτερα τα «θέλω» του τεχνικού των πρωταθλητών. Ο δε Παναθηναϊκός είναι ένας πολύ έμπειρος αθλητικός οργανισμός, σε τέτοιες καταστάσεις. Στο να καταφέρνει να εντάξει παίκτες που έχουν μια όχι εύκολη μετάβαση από την προηγούμενη ομάδα τους, στην επόμενη. Και προφανώς δεν είναι εύκολο για κανέναν να περνά στην… απέναντι όχθη. Χθες πάντως έγινε σίγουρα μια αρχή.

Είναι δεδομένο όμως ότι την λύση συνολικά την έχει πρωτίστως ο ίδιος ο Παπαπέτρου, που μετά το Μόναχο αποφάσισε να κλείσει τους λογαριασμούς του στα social media. Εκείνος είναι που πρέπει να βρει και την ηρεμία, αλλά και την δύναμη για να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα που θα τον φέρει πιο κοντά στις πρώτες επιλογές των Πράσινων. «Πρωταγωνιστής» είναι ένας τίτλος που τον κερδίζεις, όχι που σου τον προσφέρουν. Και τον «πρωταγωνιστή» Παπαπέτρου δεν τον περιμένει μόνο ο Παναθηναϊκός, αλλά συνολικά ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ. Ένας από τους πιο ταλαντούχους άσους των καιρών μας. Ένας από εκείνους που πρέπει να κάνουν το παραπάνω βήμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ