Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο 75-99

Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο 75-99

«Ανώμαλη προσγείωση» για τον Ολυμπιακό, ο οποίος μετά από δύο σπουδαίες εκτός έδρας νίκες επί των Χίμκι και Μπασκόνια, ηττήθηκε στο ΣΕΦ από την Αρμάνι με το βαρύ 99-75. Πολύ κακή άμυνα από τους ερυθρόλευκους που παρουσίασαν έλλειμμα ενέργειας και από ένα σημείο και μετά «παραδόθηκαν» στον φρενήρη ρυθμό των Ιταλών... 

Με το μυαλό στη Βιτόρια έμεινε ο Ολυμπιακός και τη νίκη επί της Μπασκόνια, καθώς γνώρισε βαριά ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ με 75-99 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της διοργάνωσης .

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν αυτοκαταστροφικοί στην άμυνα, στο δεύτερο ημίχρονο οι Ιταλοί σκόραραν με κάθε τρόπο και τους έδωσαν ένα τεράστιο μάθημα ενόψει συνέχειας.

Θυμηθείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε 29 πόντους στην τρίτη περίοδο, είδε τους rookie του να πλέουν σε ρηχά νερά (8 ΛεΝτέι, 4 ο Γκος) και έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του όταν ξέφυγαν οι φιλοξενούμενοι στο σκορ. Πρώτος σκόρερ για τους Πειραιώτες ο Μιλουτίνοφ με 15 πόντους, νεώ για την ΑΡμάνι Μιλάνο 22 πόντους είχε ο Τζέιμς, 20 ο Νέντοβιτς και 19 ο Μίτσοφ.

Μία ανώμαλη προσγείωση για τους Ερυθρόλευκους που δεν κατάφεραν κανουν το 3/3 στην Ευρωλίγκα και ουσιαστικά με την εμφάνισή τους… ακύρωσαν ένα από τα διπλά τους στις προηγούμενες δύο αγωνιστικές.

ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Αρχή για τον Ολυμπιακό με τους Γκος, Σπανούλη, Τίμα, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ με τον τελευταίο να πετυχαίνει το πρώτο καλάθι στο ΣΕΦ στην Ευρωλίγκα για τους Ερυθρόλευκους.

Ο Μίλου πραγματοποίησε και το 4-2, με την ομάδα του Μιλάνο πάντως να αντιδράει μέσω Μίτσοφ και να παίρνει το προβάδισμα (4-6). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν στην άμυνα, αυτή η πίεση απέφερε καρπούς και με πρωταγωνιστή τον Πρίντεζη πήραν εκ νέου κεφάλι στο σκορ (8-6). Ο Μιλουτίνοφ ζούσε σε ρυθμούς Βιτόρια, πέτυχε το 10-8, αλλά έμοιαζε μία μάχη μεταξύ Ολυμπιακού και Μίτσοφ η πρώτη περίοδος, αφού ο Σέρβος με τον δέκατο πόντο του έκανε το 11-11.

Ένα μικρό ξέσπασμα των γηπεδούχων για το 17-13, με την Αρμάνι να μην το βάζει κάτω και να επιστρέφει στο ματς και μάλιστα να προσπερνάει με τρεις πόντους (17-20). Το τάιμ άουτ του Μπλατ έβγαλε… τρίποντο για τον Ολυμπιακό και τον Μάντζαρη, με τον Έλληνα γκαρντ να πασάρει ιδανικά στον ΛεΝτέι για το 22-22, με τους Πειραιώτες να κλείνουν την περίοδο στο 26-24.

Ο 28χρονος παίκτης των Ερυθρόλευκων πέτυχε και το τρίποντο για το 29-26, αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενοι είχαν επιλογές στην επίθεση και με τους Κουζμίνσκας και Τζέρελς έδειχναν πως δεν θα ηρθαν για τουρισμό στη χώρα μας.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν ευάλωτοι στην άμυνα, το ματς πήγαινε χέρι-χέρι για τις δύο ομάδες, με τις επιθέσεις να έχουν τον κύριο λόγο στο παιχνίδι.

Ο Τζέιμς ένιωθε λες και έπαιζε σε γνώριμο έδαφος. Αρχικά πραγματοποίησε το 35-36 ενώ στη συνέχεια με ένα step back «πυροβόλησε» από τα 6,75μ για το 37-44.

Στο -7 ο Πρίντεζης ανέλαβε πρωτοβουλίες, με δύο βολές μείωσε σε 39-44, για να τον ακολουθήσει ο Μιλουτίνοφ για το 41-44. Οι Ιταλοί πάντως μπήκαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους +3 και τον Ολυμπιακό να παρουσιάζει σημάδια έλλειψης καθαρού μυαλού ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι.

ΜΕ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

Επιστρέφοντας στο ματς, το συγκρότημα του Μπλατ προσπάθησε να γυρίσει το μομέντουμ της αναμέτρησης. Ο Πρίντεζης και πάλι ήταν μπροστάρης σε αυτό, πέτυχε τέσσερις σερί πόντους (είχε και ένα κλέψιμο) για να πάει το παιχνίδι στο 48-46 (7’33’’ για το δεκάλεπτο).

Ο Μιλουτίνοφ και πάλι έβαζε ότι του αναλογούσαν για το 52-48, ο Νέντοβιτς δήλωσε «παρών» σε δύο φάσεις στο ματς για την ισοφάριση και ο Γκουντάιτις από τις βολές έπραξε το 53-55.

Παρά το 55-55 του «Μίλου», ο Νέντοβιτς είχε πάρει για τα καλά μπρος και με γκολ φάουλ έφθειρε τους γηπεδούχους (55-58), ενώ δύο κακές ενέργειες του Γκος (φάουλ και βολές στον Τζέιμς και λάθος πάσα) έφεραν τους Ιταλούς στο +5 (57-62).

Οι βολές του πρώην Αμερικανού του Παναθηναϊκού και ένα λέι απ του Μπρουκς ήταν η αιτία για το 57-66 με τον Ολυμπιακό να μην θυμίζει την ομάδα της Βιτόρια. Οι Ιταλοί ήταν καβάλα στο άλογο, ο Γκουντάιτις από τις βολές ξανά πραγματοποίησε το 57-68 και ο Τζέρελς το 59-71 με τρίποντο, σε ένα καταστροφικό τρίτο δεκάλεπτο για την ομάδα του Πειραιά η οποία δέχθηκε συνολικά 29 πόντους και πέρασε στην τελευταία περίοδο ούσα πίσω με 10 (63-73).

Τίποτα δεν πήγαινε καλά για τον Ολυμπιακό. Στη προσπάθεια για τρίποντο του Νέντοβιτς ο Σπανούλης υπέπεσε σε φάουλ και οι βολές του Σέρβου έκαναν το 63-76. Οι γηπεδούχοι ηταν στα σκοινιά, προχώρησαν σε 4 φάουλ σε διάστημα 1 λεπτού και 34 δευτερολέπτων με τον Μίτσοφ να σωπαίνει κι άλλο το ΣΕΦ με τρίποντο για το 65-79. Η άμυνα ήταν η Αχίλλειος πτέρνα, με την Αρμάνι να βλέπει βαρέλι το καλάθι, ο Μάντζαρης δεν ολοκλήρωσε το γκολ φάουλ του (χαμένη η βολή), με το παιχνίδι να μένει στο 69-81.

Ο Τζέιμς και πάλι «πλήγωσε» τον Ολυμπιακό και ο Νέντοβιτς με κάρφωμα έστειλε τη διαφορά στους 16 πόντους (69-85). Η Αρμάνι έδωσε ένα γερό μάθημα στην ομάδα του Πειραιά μέσα στο σπίτι της και της απέδειξε ότι δεν λένε τίποτα οι νίκες εκτός έδρας. Δύο σερί τρίποντα των Μίτσοφ και Τζέιμς εκτόξευσαν την απόσταση στους 22 πόντους (69-91) με τους Ερυθρόλευκους να ψάχνουν τις αιτίες αυτής της ήττας και της εμφάνισης τους, δύο μέρες μετά το διπλό στη Βιτόρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ