Εφές Αναντολού – Φενερμπαχτσέ 89-83

Εφές Αναντολού – Φενερμπαχτσέ 89-83

Η Εφές σόκαρε την Φενερμπαχτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και υποχρέωσε τους φιναλίστ της περσινής Euroleague στην πρώτη τους γκέλα για την φετινή σεζόν.

Εφές Αναντολού και Φενερμπαχτσέ αναμετρήθηκαν για την 4η αγωνιστική της Euroleague στο Σινάν Ερντέμ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στην αναμέτρηση με ρεκόρ 2 νίκες και 1 ήττα, με τις νίκες να είναι μακριά από την έδρα τους. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είχε το 3 στα 3 και έμπαινε ως φαβορί στην «μάχη» της Κωνσταντινούπολης.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και με όπλο την πολύ δυνατή άμυνα επέβαλλαν τον ρυθμό τους και πήραν γρήγορα διψήφια διαφορά, κλείνοντας την πρώτη περίοδο με σκορ 26-12. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ανέκαμψε στη δεύτερη περίοδο αλλά η Φενέρ έβρισκε λύσεις στην επίθεση και διατηρούσε την διαφορά πάνω από τους 10 πόντους. Το ημίχρονο έληξε με το 38-52 υπέρ των φιναλίστ της περσινής Euroleague.

Στο δεύτερο μέρος εμφανίστηκε μία εντελώς διαφορετική Εφές βελτιωμένη σε άμυνα και ριμπάουντ, κάνοντας «σκόνη» τους πρωταθλητές Τουρκίας. Με 28-13 επιμέρους σκορ στην τρίτη περίοδο η Εφές όχι μόνο επέστρεψε αλλά πήρε και προβάδισμα ενός πόντου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς ήταν ένα αληθινό ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να δίνουν τα πάντα για τη νίκη. Οι γηπεδούχοι με τον Αταμάν να κάνει ένα πολύ καλό κοουτσάρισμα και τους παίκτες του να παραμένουν ψύχραιμοι στα κρίσιμα σημεία, πήραν τη νίκη με 89-83 υποχρεώνοντας την Φενέρ στην πρώτη της ήττα.

Μπομπουά με 17 και Μόερμαν με 15 πόντους ήταν οι κορυφαίοι των νικητών ενώ για την ομάδα του Ομπράντοβιτς ο Βέσελι με 24 πόντους ήταν πάλι εκπληκτικός.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ