ΛεΝτέι: «Κάθε ματς μένει στο παρελθόν και πρέπει να κοιτάμε μπροστά»

ΛεΝτέι: «Κάθε ματς μένει στο παρελθόν και πρέπει να κοιτάμε μπροστά»

Ο Αμερικανός σέντερ μίλησε στο to10.gr και στάθηκε στον τρόπο που αντέδρασε η ομάδα του μετά την ήττα από την Αρμάνι, τη νίκη επί της Μακάμπι και όσα πρέπει οι Ερυθρόλευκοι να βελτιώσουν για τα επόμενα παιχνίδια τους.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες μετά την εντός έδρας ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο την περασμένη εβδομάδα, καθώς επικράτησε της Μακάμπι με 88-80 σε ένα παιχνίδι με αρκετές καλές στιγμές, αλλά και σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του.

Ο Ζακ ΛεΝτέι ένας από τους διακριθέντες των ερυθρόλευκων στο χθεσινό παιχνίδι, ανακρίθηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου για το παιχνίδι με την «ομάδα του Λαού», τα επόμενα ματς, για την προσωπική του βελτίωση αλλά και τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Ο Αμερικανός φόργουορντ σέντερ του Ολυμπιακού αντιμετώπισε πρόβλημα με τη δύναμη του Μπλακ και γενικότερα την αθλητικότητα των Ισραηλινών, όμως παρόλο που το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό για τον ίδιο, στο δεύτερο μισό ανέβασε την απόδοση του και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε οι Πειραιώτες να φτάσουν στη νίκη.

Ο Αμερικανός σέντερ μίλησε για:

-Το κλειδί της αναμέτρησης: «Ήταν σίγουρα η άμυνα, η ενέργεια που φέραμε στο παρκέ και το γεγονός ότι ελέγξαμε τα ριμπάουντ ώστε να τρέξουμε στο τρανζίσιον και να σκοράρουμε στον αιφνιδιασμό».

-Το γεγονός ότι η Μακάμπι μοιάζει με την Αρμάνι και τι άλλαξε ο Ολυμπιακός: «Την άμυνα μας αλλάξαμε σίγουρα. Η Αρμάνι Μιλάνο πέτυχε 99 πόντους και η Μακάμπι σκόραρε λιγότερα από εμάς. Οπότε αλλάξαμε την άμυνα μας , παίξαμε καλύτερα στις αλλαγές και σταθήκαμε όπως έπρεπε στο ΣΕΦ».

-Τι πρέπει να προσέξει με την ΤΣΣΚΑ η ομάδα του: «Έχει κάτι από όλα η ΤΣΣΚΑ. Οπότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτούς. Βλέπουμε στο βίντεο τους αντιπάλους μας, πρέπει να τους μελετήσουμε. Είναι μία πολύ καλή αμυντικά ομάδα, αλλά και πολύ καλή στην επίθεση, οπότε πρέπει να προσέξουμε κάθε κομμάτι του παιχνιδιού μας απέναντί τους».

-Το εάν ήταν μία τεράστια σφαλιάρα η ήττα από την Αρμάνι και ο Ολυμπιακός έψαχνε απαντήσεις με την Μακάμπι: «Δεν κοιτάξαμε το παιχνίδι με την Αρμάνι τόσο γιατί αυτό είναι το μπάσκετ. Βγαίνεις στο παρκέ και μερικές φορές νομίζεις ότι τους έχεις αλλά τελικά δεν είναι έτσι. Για αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε γιατί όταν έχεις ψηλά την αυτοπεποίθησή σου ως ομάδα τότε μπορείς να προχωρήσεις και στο επόμενο παιχνίδι. Ότι είναι στο παρελθόν ανήκει εκεί. Και η νίκη με την Μακάμπι ανήκει στο παρελθόν. Οπότε πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και να κρατήσουμε το τι ακολουθεί και να ψάξουμε πως να κερδίσουμε».

-Το τι πρέπει να βελτιώσει η ομάδα του για τα επόμενα παιχνίδια με ΤΣΣΚΑ (εκτός), Παναθηναϊκό (εκτός) και Φενέρ (εντός): «Πρέπει να κάνουμε κάποια μικρά πράγματα καλά όπως ας πούμε τα επιθετικά φάουλ που κερδίσαμε με την Μακάμπι. Τρία είχαμε σήμερα. Γενικότερα να τους σταματήσουμε στην άμυνα, να έχουμε τον έλεγχο των ριμπάουντ και συγκεκριμένα να εστιάσουμε εκεί στην άμυνα. Όσο το κάνουμε αυτό και κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και δεν κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια, τότε θα είμαστε αυτοί που πρέπει».

-Το πως νιώθει ότι πηγαίνει αυτός μετά από τέσσερα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα: «Πιστεύω ότι τα πηγαίνω καλά. Θέλω να είμαι ο εαυτός μου στο παρκέ. Να φέρω στην ομάδα μου όσα μπορώ πραγματικά να κάνω. Είμαι ένας διαφορετικός τύπου παίκτη από τους κλασικούς και φέρνω στο παρκέ πράγματα που δεν φέρνουν οι άλλοι. Οπότε θέλω να είμαι ο εαυτός μου, να βάζω τα δυνατά μου και να βοηθάω την ομάδα μου για να κερδίζει».

-Το τι πρέπει να βελτιώσει στον εαυτό του: «Τα πάντα. Κάθε μικρό πράγμα το οποίο μπερδεύω και ο κόουτς Μπλατ μου επισημαίνει και μου φωνάζει, και επιμένει σε αυτό. Είναι πολύ καλό αυτό. Και θέλω να γίνω ο καλύτερος και να βοηθήσω την ομάδα μου να γίνει η καλύτερη».

-Το ότι παίζει σε λίγο καιρό με τον Παναθηναϊκό: «Ναι μου έχουν πει για αυτά τα ματς. Ξέρεις όταν έρχεσαι γενικότερα στην Ελλάδα για το πόσο σοβαρή είναι η κόντρα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό».

-Τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Και σήμερα ήταν μία τέλεια ατμόσφαιρα. Ήταν καλή γιατί και επειδή κερδίσαμε (γέλια). Είναι καλό να έχεις ένα τέλειο κοινό και να κερδίζεις. Είναι καλό να τους έχουμε μαζί μας και να τους βλέπουμε να φεύγουν χαρούμενοι από το γήπεδο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ