Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις 83-87

Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις 83-87

Η Ζαλγκιρις άλωσε το πράσινο "κάστρο" με τον Καλάθη να προσπαθεί μόνος του αλλά τους Λιθουανούς του Σάρας να παίρνουν στην παράταση μια πολύ μεγάλη νίκη με 87-83. Άθλιοι οι πράσινοι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο τέλος κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα, χωρίς ωστόσο να έχουν... καύσιμο στο εξτρά 5λεπτο.

Τεράστια νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ πήρε η Ζαλγκίρις Κάνουνας με 87-83 στην παράταση μετά από συγκλονιστικό αγώνα. Οι Λιθουανοί ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχαν σαφές πλάνο, παίκτες που μπορούσαν να υλοποιήσουν τις εντολές του προπονητή τους και έφτασαν σε μια μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Είναι η πρώτη τους νίκη στο ΟΑΚΑ και αναμφίβολα έδειξαν πως και φέτος θα κάνουν πάρα πολλές ζημιές.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ κακός, διάβασε λάθος το παιχνίδι και στο τέλος ακόμα κι όταν ισορρόπησε την κατάσταση πήγε να το πα΄ρει με λάθος τρόπο.

Η Ζαλγκίρις μπήκε στο ματς με το… μαχαίρι στα δόντια και με πανέξυπνη άμυνα «βραχυκύκλωσε» τον Παναθηναϊκό. Ο Γιασικεβίτσιους εφάρμοσε άμυνα χώρου με προσαρμογές αφήνοντας τον Καλάθη ελεύθερο να σουτάρει, απαγόρευσε τις διεισδύσεις και ήταν συνεχώς ένας παίκτης μπροστά στον Λάνγκφορντ εμποδίζοντάς τον να σουτάρει.

Λειτουργούσε σαν ένα… ακορντεόν που άνοιγε και έκλεινε σε συγκεκριμένη κατεύθυνση και προκαλούσε τρομερό πρόβλημα στους πράσινους.

Ο Παναθηναϊκός διάβασε λάθος την άμυνα που είχε απέναντί του και επεδίωξε με τρίποντα, τα οποία έγιναν με κακές προϋποθέσεις να απαντήσει. Εκανε σφάλμα το οποίο οι Λιθουανοί τιμώρησαν με τον πλέον κυνικό τρόπο. Στην επίθεση ήταν πραγματικό… κομπιούτερ, που με πάσες ακριβείας, σωστές τοποθετήσεις και καλά σουτ εξέθεταν την αντίπαλη άμυνα.

Ετσι η Ζαλγκίρις προηγήθηκε μέχρι και με 17 πόντους (37-20 στο 16’) με τον Πασκουάλ μάλιστα να μην μπορεί να πιστέψει την εικόνα της ομάδας του και να παρακολουθεί άναυδος!

Δοκίμασε τους πάντες στο παιχνίδι, αλλά… τζίφος. Η είσοδος του Αντετοκούνμπο και του Λάνγκφορντ για δεύτερη φορά στο ματς έδωσε περισσότερη ταχύτητα στους γηπεδούχους, που έβαλαν κάποια σουτ και μείωσαν στους έντεκα πόντους (44-33) σκορ με το οποίο τελείωσε το πρώτο ημίχρονο.

Είναι χαρακτηριστική η εικόνα στη στατιστική του Παναθηναϊκού που είχε 6/15 δίπ, 4/14 τριπ και μόλις 9 ριμπάουντ. Από την άλλη πλευρά οι Λιθουανοί είχαν 13/25 δίπ και 20 ριμπάουντ! Ηταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο ματς…

Ο Παναθηναϊκός άλλαξε τον τρόπο επίθεσής του στο τρίτο δεκάλεπτο και προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση με δίποντα και συνεργασίες. Ο Τόμας παρά τα προβλήματα στην άμυνά του, έδωσε λύσεις, ενώ και ο Λάνγκφορντ σημείωσε κρίσιμα καλάθια. Την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι έχασαν το ρυθμό τους, δεν είχαν σωστές επιλογές και έκαναν λάθη. Οι πράσινοι μείωσαν σε 49-53 στο 28’, αλλά η Ζαλγκίρις άντεξε με τον Γουόλτον και τελείωσε το δεκάλεπτο έχοντας διαφορά επτά πόντων (51-58).

Ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με τρίποντο του Παπαπέτρου (66-64 στο 36’)  και το ματς έγινε θρίλερ!

Ο Καλάθης με τρίποντο έδωσε προβάδισμα 74-70 στο 1.26’’ πριν το τέλος, αλλά η Ζαλγκίρις αμέσως ισοφάρισε 74-74 στα 49’’, ο Γκιστ με κάρφωμα έγραψε το 76-76 στα 41’’ και ο Ντέιβις μετά από… περιπέτεια με άστοχα σουτ και ριμπάουντ των Λιθουανών στα 6’’ έκανε το 76-76, και ο Καλάθης αστόχησε και το ματς πήγε στην παράταση.

Εκεί η Ζαλγκίρις ήταν και πάλι καλύτερη. Είχε σαφές πλάνο, «χτύπησε» τον αντίπαλό της στις αδυναμίες του πήρε τα επιθετικά ριμπάουντ, ενώ ο Παναθηναϊκός τα περίμενε όλα από τον Καλάθη και τον Λάνγκφορντ και πάλι με λάθος τρόπο. Ετσι οι Λιθουανοί έφτασαν στην επικράτηση με το τελικό

Από τους Λιθουανούς οι Ντέιβις (18π.), Ουόλκαπ (14π), Ουάιτ (13π.) και Ουλανόβας (11π,) ήταν οι καλύτεροι. Για τον Παναθηναϊκό προσπάθησαν οι Καλάθης (22π., 4/10τριπ) και Λάνγκφορντ (13π, 1/4τριπ).

Τα δεκάλεπτα:13-20, 33-44, 51-58, 76-76 (κ. αγ.), 83-87

Αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ