Γκραν Κανάρια – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 91-106

Γκραν Κανάρια – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 91-106

Για να κάνει το 4/4 η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο της πολύ σκληρής για να πεθάνει Γκραν Κανάρια, με τους παίκτες του Ιτούδη να τα βρίσκουν σκούρα, αλλά να καταφέρνουν εν τέλει να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα (91-106).

Θεωρητικά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν θα είχε πρόβλημα κόντρα στην σαφώς πιο άπειρη Γκραν Κανάρια. Για περίπου 35 λεπτά οι Νησιώτες διεκδικούσαν το ματς. Όμως στα τελευταία λεπτά οι Ρώσοι ήταν ασταμάτητοι πίσω από τα 6,75 και με συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα πήραν τελικώς τη νίκη και έκαναν το 4/4.

Για ένα ημίχρονο η Γκραν Κανάρια κοίταξε κατάματα την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έδειξε μάλιστα ικανή να της πάρει τη νίκη. Με κορυφαίο τον Κλέβιν Χάναν (και τους Ντι Τζέι Στόμπερι και Κρίστοφεν Έβανς να ακολουθούν) οι Νησιώτες δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα στη ρωσική αρκούδα. Το πρώτο μισό του ματς του βρήκε προηγούμενους  με τρεις πόντους. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Χίγκινς έβαλε μπροστά τους Ρώσους (73-76), ο Χάινς έκανε και το 73-78 και το μομέντουμ άλλαξε.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο με τους φιλοξενούμενους να έχουν την ψυχολογία αλλά να προηγούνται με μόλις ένα καλάθι. Αφού ο Οριόλ είχε φροντίσει να συμμαζέψει τη διαφορά ευστοχώντας σε καλάθι πίσω από τα 6,75. Ο Πασέτσινικς διαμόρφωσε το 81-82 στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου βάζοντας εκ νέου φωτιά στο ματς που κάθε άλλο παρά εύκολο αποδείχτηκε για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Νάντο Ντε Κολό από τη γραμμή των βολών έβαλε μπροστά την ομάδα του με +6 (84-91) στο μεγαλύτερο προβάδισμα στον αγώνα, με τους γηπεδούχους να έχουν κολλήσει 4 λεπτά πριν το τέλος στους 84 πόντους έχοντας σκοράρει μόλις 7. Τη λύση έδωσε ο Μπάλβιν από την «γραμμή της φιλανθρωπίας» που μείωσε και πάλι. Ο Πετέρς ανέβασε τη διαφορά στους 8 δυσκολεύοντας τα πράγματα για την Γκραν Κανάρια που ήταν εντυπωσιακή.

Ο Χίγκινς έκανε και το 88-97 με λιγότερο από δυόμιση λεπτά να απομένουν. Και το Ντε Κολό το 90-100 τελειώνοντας κατ’ ουσίαν το παιχνίδι. Το τελικό σκορ αδικεί ίσως την προσπάθεια των γηπεδούχων που προσέλκυσαν όλα τα βλέμματα με την απόδοσή τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ