Κορυφαίος…τρίποντος ο Αξελ Τουπάν!

Κορυφαίος…τρίποντος ο Αξελ Τουπάν!

Ο Γάλλος φόργουορντ εντυπωσιάζει φέτος με τα κατορθώματά του από τα 6,75μ, όντας ο καλύτερος σουτέρ από την περιφέρεια για τον Ολυμπιακό.

Tο καλοκαίρι ήρθε στον Πειραιά και άπαντες περίμεναν έναν παίκτη ο οποίος θα δίνει τα πάντα στην άμυνα και ότι παραπάνω μπορεί στην επίθεση. Ο Άξελ Τουπάν πάντα βάζει τα χέρια του στη φωτιά προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανακόψει τον αντίπαλό του και πάνω από όλα να κάνει δύσκολη τη ζωή του επιτιθέμενου προς το καλάθι του Ολυμπιακού. Βέβαια δεν είναι μόνο αυτό το χαρακτηριστικό που έχει κάνει εντύπωση στα παιχνίδια του Γάλλου forward με τους Ερυθρόλευκους.

Στο άκουσμα της μεταγραφής του όλοι μιλούσαν για έναν παίκτη που κοιτάει πρώτα την άμυνα μετά την επίθεση. Αυτός με την πάροδο του χρόνου δούλεψε πέρασε αρκετές εργατοώρες στο ΣΕΦ και μέχρι στιγμής εντυπωσιάζει στην Ευρωλίγκα με τη συνέπειά του από τα 6,75μ.

Έχοντας παίκτες λοιπόν Ολυμπιακός όπως ο Σπανούλης, ο Τίμα, ο Βεζενκοφ, ο Στρελνιεκς και ο Γκος,  δεν τα είχε κανείς την απαίτηση ο Γάλλος να παίρνει τόσα πολλά σουτ από την περιφέρεια.

Και όμως ο Τουπάν όχι απλά είναι οικονομικός αλλά και αποδοτικός στις προσπάθειες του από το τρίποντο, αλλά έχοντας ο Ολυμπιακός αλλάξει 100% τον τρόπο παιχνιδιού του ο πρώην παίκτης της Ζαλγκίρις Κάουνας εκτελεί με το εντυπωσιακό 70% από την περιφέρεια. Έχει πάρει συνολικά 10 προσπάθειες με τις 7 να έχουν περάσει το διχτάκι. Με το 7/10 10 τρίποντα του λοιπόν που έχει στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας αποτελεί την κορυφαία λύση του Ντέιβιντ Μπλατ από τα 6.75μ για τη φετινή χρονιά του Ολυμπιακού.

Μία λύση που όπως και να χει ελάχιστοι θα περίμεναν πως θα βγει του Αμερικανοϊσραηλινού τεχνικού των Ερυθρολεύκων.

Ο Τουπάν αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι όποιος δουλεύει επιβραβεύεται και ότι το παρκέ είναι ο μεγαλύτερος καθρέφτης κάθε μπασκετμπολίστα. Δεν εκβιάζει τις προσπάθειες, αυτές βγαίνουν μέσα από το επιθετικό πλάνο του Ολυμπιακού και σε δύο παιχνίδια από τα τέσσερα (Μπασκόνια και Μακάμπι) ο Γάλλος φόργουορντ είναι απλά αψεγάδιαστος από την περιφέρεια έχοντας ουσιαστικά 7/8 προσπάθειες!

Αναφορικά τώρα με τους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού περισσότερα τρίποντα πίσω από τον Τουπάν έχει βάλει ο Βασίλης Σπανούλης με 5 επιτυχημένες προσπάθειες σε 17 σουτ, τον ακολουθεί ο Κώστας Παπανικολάου με 4/7 τρίποντα ενώ ο Στρέλνιεκς με τον Γκος έχουν από 3 εύστοχα τρίποντα. Συνολικά Λοιπόν ο Ολυμπιακός έχει 27 / 74 προσπάθειες από τα 6,75 την ώρα που ο Γάλλος φόργουορντ έχει βάλει 7 στα 10 τρίποντα.

Αναλυτικά το στατιστικό των Ερυθρολεύκων σε αυτές τις τέσσερις αγωνιστικές της Ευρωλίγκας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ