Αρμάνι Μιλάνο – Αναντολού Εφές 81-80

Αρμάνι Μιλάνο – Αναντολού Εφές 81-80

Με κορυφαίο τον Μίτσοφ με 14 πόντους και ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Μάικ Τζέιμς η Αρμάνι επικράτησε με 81-80 της Εφές παίρνοντας την τέταρτη νίκη της στην Ευρωλίγκα.

Με πρωταγωνιστή τον Βλαντιμίρ Μίτσοφ με 14 πόντους και ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Μάικ Τζέιμς η Αρμάνι επικράτησε και της Αναντολού Εφες με 81-80 και συνέχισε τις υψηλές πτήσεις της στην Ευρωλίγκα (4-1). Ανώτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού η ομάδα του Σιμέονε Πιανιτζιάνι, η οποία πήρε και διαφορά 15 πόντων μέσα στο ματς, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να γυρίσουν το ματς με αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο δεκάλεπτο, ωστόσο η προσπάθεια τους έμεινε στην μέση. Απολαυστικός ο Μόερμαν για τους φιλοξενούμενους με 23 πόντους, ο Μάικ Τζέιμς κινήθηκε σε ρηχά νερά με 4/20 σουτ εντός παιδειάς, ωστόσο πέτυχε το μεγάλο σουτ, αφήνοντας της Εφές στο 3-2.

Μπήκε στην θέση του οδηγού η Αρμάνι

Με στόχο να επιτεθούν και όχι να αμυνθούν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του Mediolanum Forum Αρμάνι και Εφές. Οι δυο ομάδες άρχισαν εξαιρετικά το ματς, με μεγάλη ευστοχία εντός παιδείας και πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι τα μέσα της πρώτης περιόδου. Από το 6ο λεπτό της αναμέτρησης και μετά, η ομάδα του Σιμεόνε Πιανιτζιάνι ανέβασε ρυθμό στην άμυνα και με τις εμπνεύσεις του Μίτσοβ επιθετικά έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 24-17.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Αρμάνι μπήκε πιο δυναμικά και με καλάθι του Κουζμίνσκας έστειλε την διαφορά στο +15 (36-21), μετά από τα πρώτα τέσσερα λεπτά παιχνιδιού. Ωστόσο, από εκεί και πέρα, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, συνήλθε και κατάφερε να μαζέψει την διαφορά μέχρι και τους τρεις, τρέχοντας ένα σερί 12-0 (36-33).Ωστόσο, η Αρμάνι δεν έχασαν το προβάδισμα, με το ημίχρονο να λήγει υπέρ των γηπεδούχων με 43-35.

Η κυριαρχία της Αρμάνι

Στο δεύτερο μέρος, η Αρμάνι ήταν αυτή που μπήκε και πάλι πιο συγκεντρωμένα και με τις τρεις βολές του Μάικ Τζέιμς κατάφερε και πάλι να προηγηθεί ξανά με διψήφια διαφορά (49-39), αλλά και πάλι η Εφές κατάφερε να μειώσει την διαφορά κατά το ήμισυ με καλάθι του Πλάις (52-47). Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και με τον Μίτσοφ να συνεχίζει την καλή του βραδιά επιθετικά έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με μια σημαντική διαφορά +14 (68-54).

Ανατροπή της Εφές, ήρωας ο Τζέιμς

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η Εφές μπήκε αποφασισμένη να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και με ένα γρήγορο σερί 8-0 κατάφερε να μπει στην διεκδίκηση του ματς (68-62), ωστόσο Μπέρτανς και Τζέρελς σε πρώτη φάση δεν άφησαν την τούρκικη ομάδα να πλησιάσει και άλλο στο σκορ. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν συνεχώς λύσεις επιθετικά και με το τρίποντο του Μπουμπουά και καλάθι του Ντάνστον μείωσε και πάλι σε απόσταση αναπνοής (76-74). Μάλιστα, μετά από συνεχόμενες άστοχες επιθέσεις εκατέρωθεν, ο Πλάις κατάφερε να δώσει τι προβάδισμα στην Εφές 76-78. Η Εφές κράτούσε τηνν νίκη μέχρι το τέλος, όμως το τρελό σουτ του Μάικ Τζέιμς έδωσε την νίκη στην Αρμάνι.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 19-18, 25-19, 13-26

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ