Λόρμπεκ: «Στα φαβορί για την Euroleague ο Ολυμπιακός, κορυφαίος ο Ντόντσιτς»

Λόρμπεκ: «Στα φαβορί για την Euroleague ο Ολυμπιακός, κορυφαίος ο Ντόντσιτς»

Ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη, ο Έραζεμ Λόρμπεκ μίλησε στη Σλοβενία για τη ζωή του μετά το μπάσκετ, για το ταλέντο του Λούκα Ντόντσιτς, το ΝΒΑ, αλλά και τη Euroleague, όπου κατατάσσει τον Ολυμπιακό ανάμεσα στα φαβορί για το Final Four.

Ο Έραζεμ Λόρμπεκ υπήρξε ένας από τους καλύτερους και πιο σταθερούς παίκτες στην Ευρώπη τα προηγούμενα χρόνια. Ο Σλοβένος ψηλός έκανε μεγάλη καριέρα στην Μπαρτσελόνα, την ΤΣΣΚΑ και τη Ρόμα, ενώ κόλλησε τα τελευταία του «ένσημα» στην Πετρόλ Ολίμπια, προτού αφοσιωθεί στην οικογένεια του.

Ο Λόρμπεκ μίλησε στο sportklub.si για τη ζωή του τους τελευταίους μήνες, καθώς απομακρύνθηκε από τη δημοσιότητα, ενώ αναφέρθηκε και στην ευφορία που υπάρχει στο σλοβένικο μπάσκετ μετά τον ευρωπαϊκό τίτλο και το φαινόμενο του Λούκα Ντόντσιτς. Ακόμα ο 34χρονος πάουερ φόργουορντ τόνισε πως ο σταρ των Μάβερικς είναι πλέον ένας κορυφαίος παίκτης, ενώ στάθηκε στον Ολυμπιακό, τον οποίο έθεσε ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague, τους Ουόριορς που πιστεύει πως θα κατακτήσουν περπατώντας τον τίτλο του ΝΒΑ αλλά και τους Παναθηναϊκό και Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λόρμπεκ: 

Για το γεγονός πως δεν βρίσκεται στη δημοσιότητα και τον χώρο του μπάσκετ: «Συνέβησαν πολλά για να μείνω μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά περισσότερο είναι ότι αποφάσισα να ασχοληθώ με την οικογένεια. Ακόμα παρακολουθώ αθλήματα, όχι μόνο μπάσκετ, αλλά τώρα είναι έτσι ώστε οι αθλητικές εκδηλώσεις να μην τελειώνουν ποτέ».

Για την ευφορία που υπάρχει μετά την κατάκτηση του Eurobasket στη Σλοβενία: «Η ευφορία συνεχίζει να υπάρχει και είναι κάτι που με ευχαριστεί. Οι νεώτερες γενιές είναι σε υψηλό επίπεδο. Ο Λούκα Ντόντσιτς και ο Γκόραν Ντράγκιτς ανέβασαν κατακόρυφα τα πάντα. Επίσης στην Ευρωλίγκα έχουμε κορυφαίους παίκτες όπως ο Γιάκα Μπλάζιτς και ο Κλεμέν Πρέπελιτς, που παίζουν για τους κορυφαίους συλλόγους στην Ευρώπη. Ελπίζω ότι πολλοί νέοι, αλλά και καλύτεροι παίκτες μπάσκετ θα θα βγουν από το σλοβένικο μπάσκετ».

Για τα φαβορί να κατακτήσουν την Euroleague, το ΝΒΑ και τις αγαπημένες του ομάδες κι αν είναι νωρίς για κάποια πρόβλεψη: «Δεν νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς. Στο NBA, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς δεν έχουν ανταγωνισμό. Στην Ευρωλίγκα, ωστόσο, τα φαβορί είναι περισσότερα. Υπάρχουν οι στάνταρ ομάδες κάθε χρόνο όπως η Φενέρ, η Ρεάλ και η ΤΣΣΚΑ, καθώς και ο Ολυμπιακός που βρίσκεται πάντα εκεί κάπου. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε που θα είναι η Μπαρτσελόνα και ο Παναθηναϊκός που παίζουν καλό μπάσκετ. Στην Ευρώπη πλέον έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε πραγματικά καλό μπάσκετ».

Για την απίστευτη εξέλιξη του Ντόντσιτς: «Ήμουν έκπληκτος κυρίως από την πρώτη σεζόν στην Ευρωλίγκα και με την εθνική ομάδα. Ξεχώρισε γρήγορα από τους υπόλοιπους και τώρα βλέπουμε ότι είναι εντελώς ακομπλεξάριστος στο NBA και κόντρα στους παίκτες της λίγκας. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο βελτίωσης, αλλά πλέον μπορούμε να πούμε ότι είναι ένας κορυφαίος παίκτης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ