Γκραν Κανάρια – Εφές Αναντολού 90-94

Γκραν Κανάρια – Εφές Αναντολού 90-94

Η τουρκική ομάδα κέρδισε στο τέλος με 94-90 τη Γκραν Κανάρια μετά από σκληρή «μάχη»

«Δια πυρός και σιδήρου κατάφερε να φύγει νικήτρια από τον Ατλαντικό η Εφές Ανατολού που επικράτησε με 94-90 της Γκραν κανάρια και έφτασε στην 4η νίκη της στην Ευρωλίγκα.

Το παιχνίδι ήταν δραματικό με τους γηπεδούχους μάλιστα να προηγούνται με δέκα πόντους στο 35, αλλά οι Τούρκοι με την εμπειρία και την ποιότητά τους κατάφεραν να πάρουν στο τέλος τη νίκη.

Οι δυο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο πήγαιναν πόντο- πότο, καθώς η Γκραν Κανάρια είχε τον τρόπο να απαντάει στα καλάθια των Τούρκων με τον Εβανς και τον Πασέτσνικς και να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα (43-36 στο 16’).

Η Εφές όμως με τον Αντερσον και τον Μίσιτς βρήκε τον τρόπο να… ξεφύγει από τα σχοινιά και να ισορροπήσει το παιχνίδι κλείνοντας το πρώτο μέρος με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 52-50.

Οι «κίτρινοι» με τον Στρόμπερι να είναι εύστοχος στις προσπάθειές του βρήκαν λύσεις και κρατούσαν το προβάδισμα, ενώ από την άλλη πλευρά ο Εργκίν Αταμάν έβλεπε τους παίκτες του να χάνουν τις «μονομαχίες» και να κάνουν λάθος επιλογές.

Η Γκραν Κανάρια προηγήθηκε με 65-57 στο 25’ αλλά ο Πλάις με ένα κάρφωμα μείωσε σε 73-70 με τη λήξη του τρίτου δεκάλεπτου.

Ενα ξέσπασμα του Ολιβερ, αλλά και οι έξυπνες επινοήσεις του Στρόμπερι έδωσαν την ευκαιρία στη Γκραν Κανάρια να βάλει τις βάσεις για τη νίκη, καθώς προηγήθηκε με 87-77 στο 35’.

Κι όμως οι Τούρκοι με την εμπειρία και την ποιότητά τους «άπλωσαν» την άμυνά τους, ανάγκασαν τους Ισπανούς να κάνουν κακές επιθέσεις με τους Πλάις, Σιμόν κατάφεραν να προηγηθούν με 90-92 στα 26’’ πριν τη λήξη!

Στα 5’’ ο Ερικσον αστόχησε σε δίποντο (του έγινε φάουλ) και οι διαιτητές έδωσαν την κατοχή στην Εφές, η οποία έφτασε στην επικράτηση με το τελικό 90-94.

Από την τουρκική ομάδα καλύτεροι ήταν οι Σιμόν (18π.), Ντάνστον (12π. 11ρ) και Αντερσον (12π.), ενώ για τους Ισπανούς διακρίθηκαν οι Στρόμπερι (19π, 4/8διπ, 7 ας), Μπάεζ (14π.) και Εβανς (12π.)

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 52-50, 73-70, 90-94

Τα στατιστικά της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ