Χίμκι – Μπαρτσελόνα 80-87

Χίμκι – Μπαρτσελόνα 80-87

Ο πρώην φόργουορντ του Παναθηναϊκού είχε καταλυτικό ρόλο στη σπουδαία νίκη των Καταλανών μέσα στην έδρα της Χίμκι.

Με πρωταγωνιστή τον Κρις Σίνγκλετον που σημείωσε 16 πόντους, με ένα καθοριστικό καλάθι, η Μπαρτσελόνα επικράτησε μέσα στη Ρωσία της Χίμκι (87-80) για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Καθοριστικοί για τους νικητές και οι Ερτέλ και Τόμιτς, με 18 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που γνώρισε την 5η ήττα της σε έξι ματς, ο Σβεντ σημείωσε 27 πόντους έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Κρόκερ με 17. Δεν αρκούσε όμως η δική τους παρουσία όπως αποδείχθηκε, καθώς οι γηπεδούχοι υπέπεσαν σε πολλά λάθη (15) τα οποία κόστισαν στα κρίσιμα λεπτά.

Το ματς ήταν ισορροπημένο στο πρώτο μέρος, με το προβάδισμα (15-12, 27-30) να αλλάζει αρκετές φορές χέρια και καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ. Στο τρίτο δεκάλεπτο όμως η Μπάρτσα πάτησε… γκάζι εκμεταλλεύμενη την κακή άμυνα των γηπεδούχων.

Οι Καταλανοί σημείωσαν 29 πόντους στο διάστημα αυτό, έχοντας ηγέτη τον Κρις Σίνγκλετον που έδωσε πολύτιμες λύσεις στο σκοράρισμα. Ετσι η Μπαρτσελόνα έκλεισε την περίοδο στο +8 (59-67), ενώ με καλάθι και φάουλ του Πανγκος, ξέφυγε ακόμη και με διψήφιο αριθμό πόντων (62-72), 7,5 λεπτά πριν το τέλος του ματς.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αντέδρασε όμως και με ηγέτη τους Αλεξέι Σβεντ και τον Τόνι Κρόκερ, πλησίασε στο καλάθι (78-80), 2,5 λεπτά πριν το τέλος. Εκεί «μίλησε» ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, ο οποίος με εντυπωσιακό κάρφωμα έκανε το 78-82 (στο 38′), «φρενάροντας» την επιθστροφή των γηπεδούχων. Από εκείνο το σημείο, η Μπαρτσελόνα έδειξε χαρακτήρα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης και διαχειρίστηκε σωστά το ματς.

Εν συνεχεία Τόμιτς και Κούριτς ευστόχησαν στα ζευγάρια βολών που κέρδισαν, με τους μπλαουγκράνα να πανηγυρίζουν την 4η νίκη τους σε έξι ματς!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ