Μπουντούτσνοστ – Ζαλγκίρις Κάουνας 60-72

Μπουντούτσνοστ – Ζαλγκίρις Κάουνας 60-72

Κυριαρχώντας μέσα στη ρακέτα και με όπλο την άμυνα, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Μπουντούτσνοστ.

Την 3η της νίκη σε έξι ματς πέτυχε η Ζαλγκίρις Κάουνας επικρατώντας της πρωτάρας Μπουντούτσνοστ μέσα στο Μαυροβούνιο με 72-60. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έπαιξε εξαιρετική άμυνα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίοι οι γηπεδούχοι σημείωσαν μόλις 27 πόντους.

Ο Σάρας έδωσε ξεκάθαρη εντολή η μπάλα να πηγαίνει στη ρακέτα, εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν ξεκάθαρο πλεονέκτημα. Μπράντον Ντέιβις (20π.) και Αντάνας Καβαλιάουσκας (12π.) έδωσαν πολύτιμες λύσεις κοντά στο καλάθι, με τη Ζαλγκίρις να έχει και εξαιρετική δημιουργία με 20 ασίστ.

Οσον αφορά την εικόνα του ματς, το συγκρότημα του Κάουνας πήρε από την αρχή ένα προβάδισμα (11-16, 19-25), με τους γηπεδούχους όμως να επιστρέφουν και έτσι το σκορ στο ημίχρονο να διαμορφώνεται στο ισόπαλο 33-33.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ζαλγκίρις ήταν ακόμη καλύτερη, ειδικά στον τομέα της άμυνας. Στο τρίτο δεκάλεπτο η Μπουντούτσνοστ σημείωσε μόλις 12π. φανέρωνοντας τις αδυναμίες που έχει στο επιθετικό κομμάτι, απέναντι σε ένα σκληρό σύνολο, όπως αυτό των Λιθουανών.

Η Ζαλγκίρις μπήκε στην τελευταία περίοδο με αέρα 9 πόντων (48-57), προβάδισμα το όποιο διαχειρίστηκε σωστά και ψύχραιμα. Ο Ουλάνοβας έκανε το 55-65 στο 35′, ενώ ο κορυφαίος των νικητών Μπράντον Ντέιβις, με καλάθι και βολές ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του (58-69, στο 38′,30»).

Αυτή ήταν η 6η ήττα για το συγκρότημα του Αλεκσάνταρ Τζίκιτς, παραμένοντας η μοναδική ομάδα της διοργάνωσης που ακόμη δεν έχει πετύχει νίκη φέτος.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ