Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 93-80

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 93-80

Θανάσης βγαλμένος από το ΝΒΑ παρέσυρε στο τρίτο δεκάλεπτο τον Ολυμπιακό, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό σε θρίαμβο με 93-80. Μεγάλο ματς από Λεκαβίτσιους και Καλάθη. Πάλευαν μόνοι τους Πρίντεζης και Τίμα για τον Ολυμπιακό, που έμεινε στο ημίχρονο (41-48) στα… αποδυτήρια.

Πράσινο… τσουνάμι παρέσυρε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, με τον Θανάση να θυμίζει τον αδερφό του, Γιάννη, και να οδηγεί τον Παναθηναϊκό σε θρίαμβο με 93-80, για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, όπου με τον Αντετοκούνμπο να είναι ο «παίκτης κλειδί» και τον Λεκαβίτσιους το επιθετικό «όπλο» κατάφεραν να επιβάλλουν το παιχνίδι τους και να πάρουν μια πολύτιμη νίκη για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη πλευρά έμειναν μόνο στην απόδοση του πρώτου ημιχρόνου και δεν μπόρεσαν στη συνέχεια να ανταποκριθούν στο «πρέπει» της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός είχε σαφές πλάνο από την αρχή του αγώνα να εκμεταλλευτεί τα ελεύθερα σουτ που θα άφηνε ο Παναθηναϊκός με τις «παγίδες» του στους Πρίντεζη και Μιλουτίνοβ. Ετσι ο Τίμα και ο Τουπάν ήταν εύστοχοι στα σουτ τριών πόντων που επεχείρησαν και έδωσαν «ανάσες» στους Πειραιώτες (8-10 στο 4’).

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε με τον Τόμας και τον Λάσμε, αλλά και πάλι ο Τίμα ήταν εκείνος που είχε τις λύσεις. Ο Λετονός με 4/4 τρίποντα οδήγησε τον Ολυμπιακό στο +6 (33-39 στο 17’) με τον Λάνγκφορντ να χρεώνεται με 4 φάουλ και να βγαίνει νοκ άουτ.

Ετσι κι αλλιώς όμως η εικόνα του Αμερικανού ήταν προβληματική, καθώς είχε 0/5 δίποντα. Ο Λεκαβίτσιους είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά δεν μπορούσε να οργανώσει με συνέπεια ο Παναθηναϊκός να έχει μόλις μια ασίστ, την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε ήδη 12 με μόλις τρία λάθη με καλή κυκλοφορία της μπάλας και τον Πρίντεζη να μην έχει αντίπαλο στο λόου ποστ.

Ετσι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 37-46 στο 19’ έχοντας τον έλεγχο της αναμέτρησης, αναγκάζοντας τον Παναθηναϊκό να παίζει «ένας εναντίον ενός» και έκλεισε το πρώτο μέρος με 41-48.

Θανάσης, «Λέκα» και… τέλος

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι (54-54 στο 25’) με τον Αντετοκούνμπο να παίζει δυνατή άμυνα πάνω στον Σπανούλη και να τον αποδιοργανώνει, ενώ ο Καλάθης πάσαρε σωστά και ο Παναθηναϊκός επέστρεψε για τα καλά. Με τον Θανάση να είναι… παντού σε άμυνα και επίθεση, σημειώνοντας 8 πόντους σερί οι πράσινοι προηγήθηκαν με δέκα πόντους διαφορά (67-57 στο 29’).

Ο Ολυμπιακός «βραχυκύκλωσε» λόγω της αδυναμίας του Σπανούλη να ξεφύγει από το μαρκάρισμα του Αντετοκούνμπο, ο Μπλατ δεν πέρασε στο παρκέ τον Μάντζαρη για να ηρεμήσει το παιχνίδι και τα πράγματα άλλαξαν για την ομάδα του Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε με τον Πρίντεζη να βρει λύσεις και να πλησιάσει στο σκορ με τον υπαρχηγό του να κάνει το 78-73 στο 35’, αλλά ο Λεκαβίτσιους με ατομικές ενέργειες ως δυάρι δίπλα στον Καλάθη έδωσε λύσεις. Ο Λιθουανός αναδείχθηκε σε παίκτη κλειδί του Πασκουάλ, αφού «χτυπούσε» μετά το πικ εντ ρολ και με τρίποντό του ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 88-76 στο 38’. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι και οι πράσινοι έφτασαν στην επικράτηση με το τελικό 93-80.

Από την ομάδα του Πασκουάλ οι Λεκαβίτσιους (17π.), Καλάθης (14π., 7ρ, 7ας), Αντετοκούνμπο (12π.) και Γκιστ (10π. 6 ρ) ήταν οι καλύτεροι, ενώ από τον Ολυμπιακό διακρίθηκαν ο Πρίντεζης (26π.) και στο πρώτο ημίχρονο  Τίμα (17π.)

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 41-48, 67-62, 93-80

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ