Μπασκόνια – Φενέρμπαχτσε 72-74

Μπασκόνια – Φενέρμπαχτσε 72-74

Χάρη σε έναν εξαιρετικό Λουίτζι Ντατόμε η Φενέρ πέρασε από την έδρα της Μπασκόνια με 74-72

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που ήταν ντέρμπι μέχρι το τέλος η Φενέρμπαχτσε επικράτησε της Μπασκόνια με 74-72 υποχρεώνοντας την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στην τέταρτη ήττα της στην Ευρωλίγκα. Εξαιρετικός ο Λουίτζι Ντατόμε για τους φιλοξενούμενους , ο οποίος πέτυχε 16 πόντους οδηγώντας την ομάδα του προς την νίκη. Άξιος συμπαραστάτης του Γάλλου ο Τζόφρι Λοβέρν, καθώς σημείωσε 15 πόντους, ενώ ο Κώστας Σλούκας ήταν καθοριστικός προς το τέλος της αναμέτρησης πετυχαίνοντας τις βολές που έκριναν το παιχνίδι. Για τους γηπεδούχους αυτοί που ξεχώρισαν ήταν οι Ιλιμάνε Ντιόπ και Τορνίκε Σενγκέλια με 17 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Η Μπασκόνια αντιμετώπιζε την Φενέρμπαχτσε στην Φερνάντο Μπουέσα Αρένα με σκοπό να ξεφύγει από τα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας, ωστόσο η Φενέρ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο, καθώς κατάφερε να προηγηθεί στα μέσα της πρώτης περιόδου με 6-11. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ κατάφερε να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης και προηγήθηκαν με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου με 20-18.

Στην δεύτερη περίοδο οι δυο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι στο σκορ, χωρίς να αλλάξει καθόλου ο ρυθμός του παιχνιδιού, ο οποίος ήταν αργός μέχρι τα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά τους γηπεδούχους να είχαν το προβάδισμα (26-21). Κάπου εκεί, η Φενέρ αντέδρασε φέρνοντας το ματς στα ίσα (26-26) και με το ντέρμπι να συνεχίζεται μέχρι το ημίχρονο με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 33-33.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δυο ομάδες συνέχιζαν να είναι μαζί σκορ σχεδόν μέχρι το τέλος με το σκορ να είναι 47-47 στο 27΄, ωστόσο η Μπσκόνια πάτησε το… γκάζι και τρέχοντας συνεχώς στον αιφνιδιασμό, έφτασε στο +7 (55-48), με το οποίο έκλεισε το δεκάλεπτο.

Ωστόσο, η τούρκικη ομάδα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια, 65-65 και μένοντας ψύχραιμη προς στο τέλος του αγώνα κατάφερε να πάρει την πέμπτη της νίκη στην Ευρωλίγκα, καθώς ο Κώστας Σλούκας ήταν καταλύτικος με τις εύστοχες βολές που πέτυχε.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 33-33, 55-48, 72-74

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ