Μπλατ: «Δεν μπορείς να κερδίσεις όταν έχεις χάσει τόσα ριμπάουντ»

Μπλατ: «Δεν μπορείς να κερδίσεις όταν έχεις χάσει τόσα ριμπάουντ»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι Ερυθρόλευκοι στα ριμπάουντ και στην δύναμη των δύο ομάδων.

Απολαυστικός, παρά την ήττα του Ολυμπιακού, ήταν στην συνέντευξη Τύπου ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Δύο δυο διαφορετικά ημίχρονα στο πρώτο παίξαμε καλύτερα από τον αντίπαλό μας. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν εξαιρετικά καλά και υπερίσχυσαν. Δεν θα κερδίσεις πολλά παιχνίδια όταν χάνεις 20 επιθετικά ριμπάουντ. Είναι καλή ομάδα ο Παναθηναϊκός και όταν εχει αυτήν την ευκαιρία για δεύτερες και τρίτες κατοχές και όταν δεν πιέζεις δεν μπορείς να παίξεις τον τύπο του παιχνιδιού που χρειάζεσαι.

Για την μάχη των «άσων» και την παραγωγικότητά τους είπε: «Οι περιφερειακοί έπαιξαν πολύ καλά και υπερίσχυσαν των δικών μας και δεν έχω κάποια ερμηνεία σε αυτό το κομμάτι. Και ήταν σημαντικό για την εξέλιξη του παιχνιδιού».

Αναφορικά με τους νέους παίκτες του δήλωσε: «Αυτά για κάποιους από τους παίκτες μας είναι παιχνίδια που πρέπει να ζήσουν για να μεγαλώσουν μπασκετικά.

Στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού δείξαμε την ποιότητα να σταθούμε παρά τις δύσκολες συνθήκες στο δεύτερο μέρος δεν τα καταφέραμε να παίξουμε τον ίδιο τρόπο και δεν τα καταφέραμε» ενώ για το γεγονός πως η διαφορά δύναμης των δύο πλευρών και αν έπαιξε ρόλο είπε «Σωματικά ήταν ο παράγοντας στο παιχνίδι».

Για τον Μάντζαρη και τα λίγα λεπτά του είπε: «Οχι δεν είχε κάποιο πρόβλημα και ίσως να έπρεπε να παίξει και λίγο παραπάνω».

Αναφορικά με την άμυνα του Ολυμπιακού είπε: «Είναι πολλοί οι 93 πόντοι και ειλικρινής όταν λέω ότι τα 20 επιθετικά ριμπάουντ είναι πολύ δύσκολό να το διαχειριστείς όταν η ομάδα είχε ποιότητα, οι παραπάνω κατοχές και τα λάθη μας έδωσαν πολλές ευκαιρίες στον Παναθηναϊκό».

Για το επόμενο ματς με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα είπε:
«Πρώτα έχουμε ένα δύο παιχνίδια πριν από αυτό. Εχω να σκεφτώ για το πώς θα προσεγγίσω αυτά τα ματς. Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι με σημασία για το ελληνικό πρωτάθλημα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι αλλά θα πρέπει να προετοιμάσω κάποια άλλα πράγματα για τους ανθρώπους που βλέπουμε».

Για το εάν μοιάζει η Ευρωλίγκα με το ΝΒΑ σχετικά με τα μεγάλα σκορ: «Όχι γιατί και στο ΝΒΑ βλέπεται ότι στη διάρκεια της σεζόν είναι διαφορετική η αντιμετώπιση. Στα πλέι οφ παίζουν άμυνα. Αυτή δεν είναι η ατμόσφαιρα που θα δεις σε ένα παιχνίδι του ΝΒΑ και σίγουρα δεν θα βλέπατε την ένταση αυτή που βλέπατε στα παιχνίδια της κανονικής σεζόν. Περισσότερα παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα, 48 λεπτά και γενικότερα περιβάλλον.

Προσπαθούμε να έχουν πιο γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και θεωρώ ότι εμείς θέλουμε να παίξουμε σε υψηλότερο ρυθμό και κάπως το έχουμε καταφέρει μέσα στη σεζόν.

Ο Μπάρλεϊ είχε πει ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα χωρίς την μπάλα και είχε δίκιο. Δεν μπορείς να σκοράρεις».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε από την μεριά του στο τέλος: «Εχω πάει σε πολλές συνεντεύξεις τύπου που δεν ρωτάει κανείς τίποτα και μου αρέσει πολύ που ενδιαφέρεστε και κάνετε τέτοιες ερωτήσεις. Υπάρχουν σε άλλα μερη που δεν γίνονται τόσες ερωτήσεις. Παρόλο που δεν είμαι χαρούμενος σήμερα. Φανταστείτε να είμαι..».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ