Ντεσόν Τόμας: «Αυτό ήταν ένα μήνυμα στον Ολυμπιακό»

Ντεσόν Τόμας: «Αυτό ήταν ένα μήνυμα στον Ολυμπιακό»

Δείτε τη συνέντευξη του άσου του Παναθηναϊκού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Παναθηναϊκός πήρε το μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Euroleague απέναντι στον Ολυμπιακό, επικρατώντας με 93-80 στο ΟΑΚΑ.

Ο πάουερ φόργουορντ του «τριφυλλιού», Ντεσόν Τόμας, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη μεγάλη επικράτηση της ομάδας του, ενώ υποσχέθηκε πως η συνέχεια θα είναι ακόμα ακόμη καλύτερη.

Αναλυτικά:

 Είχες την πρώτη εμπειρία από ντέρμπι «αιωνίων». Εντυπώσεις; 

«Πραγματικά ήταν μία μοναδική εμπειρία. Γνωρίζαμε ότι η ατμόσφαιρα θα ήταν φανταστική, λόγω του sold out που είχε προηγηθεί. Οι φίλαθλοι φώναζαν και τραγουδούσαν συνέχεια. Δεν έπαψαν δευτερόλεπτο να μας ενθαρρύνουν. Ο κόσμος ήταν αυτός που μας γέμισε αυτοπεποίθηση και μας οδήγησε στη νίκη. Σε αυτόν τα οφείλουμε όλα».

– Εκτός του κόσμου, φαντάζομαι ότι η νίκη οφείλεται και στην προσήλωση στην άμυνα που επιδείξατε στο δεύτερο ημίχρονο. 
«Σίγουρα! Η άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν το «κλειδί» της επιτυχίας. Μέσα από αυτή βρήκαμε ενέργεια και στην επίθεση, κερδίσαμε τα ριμπάουντ και ελέγξαμε το ρυθμό. Από την αρχή της αναμέτρησης αυτός ήταν ο στόχος μας, αλλά στο πρώτο ημίχρονο δε μας βγήκε τίποτα από το πλάνο».

– «Κλειδί», πάντως, για την επιτυχία ήταν και η ενέργεια που έβγαλε σε άμυνα και επίθεση ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν σημειώσατε την ανατροπή.
«Ενέργεια! Αυτό μας έλειπε και ο Θανάσης ήταν εκεί για γεμίσει το παιχνίδι μας με ενέργεια. «Κλείδωσε» και αποσυντόνισε τον Σπανούλη, έδωσε λύσεις στην επίθεση και βοήθησε να βγάλουμε αντίδραση».

– Η νίκη επί του Ολυμπιακού στην Euroleague ήταν και ένα μήνυμα σας προς τους «ερυθρόλευκους», ενόψει της επόμενης σας συνάντησης, αυτή τη φορά για την Α1 Ανδρών (6η αγωνιστική, 18/10) και πάλι στο ΟΑΚΑ;
«Ασφαλώς και ήταν ένα μήνυμα προς τον Ολυμπιακό. Ωστόσο δεν την κοιτάμε ακόμα αυτήν την αναμέτρηση. Το σημαντικό ήταν ότι απόψε (9/10) δώσαμε ένα μήνυμα σχετικά με το τι είναι ικανή να πετύχει αυτή η ομάδα, η οποία αρχίζει σιγά σιγά να βρίσκει ρυθμό. Έχουμε πολλά να διορθώσουμε ακόμα, αλλά την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε με τον Ολυμπιακό θα είμαστε ακόμα καλύτεροι».

– Για τη διαιτησία κυρίως του δευτέρου δεκαλέπτου, ποιο είναι το σχόλιο σου;
«Είμαι παίκτης, δε στέκομαι σε αυτά τα πράγματα. Σημασία έχει ότι πετύχαμε το στόχο μας. Στο τέλος της βραδιάς μετράει μόνο η νίκη… Όλα τ` άλλα ανήκουν στο παρελθόν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ