Σε ρηχά νερά οι «νέοι» στο πρώτο ντέρμπι

Σε ρηχά νερά οι «νέοι» στο πρώτο ντέρμπι

Δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν οι Γκος και ΛεΝτέι στο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, με τον Μπλατ να μικραίνει… επικίνδυνα το ροτέισον και να παίζει με δύο γκαρντ στο δεύτερο ημίχρονο.

Δεν μπορεί κανείς να κρίνει έναν αθλητή ή ένα προπονητή για μία κακή εμφάνιση. Άπαντες έχουν το δικαίωμα σε μία στραβή βραδιά, ειδικά όταν τα προηγούμενα δείγματα γραφής τους είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Το μεγαλύτερο ερωτηματικό του Ολυμπιακού το καλοκαίρι στη στελέχωση του ρόστερ του, ήταν η απειρία των νέων παικτών που έπιασαν λιμάνι. Από τις αναγκαίες επιλογές του Γιάννη Σφαιρόπουλου με… ευρωλιγκάτη εμπειρία, στους ταλαντούχους αλλά μη μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ. Το ζητούμενο λοιπόν ήταν η προετοιμασία των καινούριων αυτών προσώπων σε έναν ιδιαίτερο αγώνα όπως το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Πολλές φορές άγνοια κινδύνου η κινδύνου είναι ικανή να εκτοξεύσει έναν αθλητή στο παρκέ. Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε κατώτερος του μετρίου στο ματς στο ΟΑΚΑ, παίζοντας κάκιστα στο δεύτερο ημίχρονο και έχοντας ελάχιστες λύσεις από τους νεοφερμένους του αθλητές στο β μέρος.

ΞΕΝΟΙ ΠΑΟ-ΞΕΝΟΙ ΟΣΦΠ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 1

Ντεσόν Τόμας 9 πόντοι, Τζέιμς Γκιστ 10, Λούκας Λεκαβίτσιους 17, Ματ Λοτζέσκι 10, Στεφάν Λάσμε 5 και Κιθ Λάνγκφορντ 3 για τον Παναθηναϊκό.

Από την άλλη Νάιντζελ Ουίλιαμς Γκος 0 πόντοι, Αξελ Τουπάν 9, Γιάνις Τίμα 17, Ζακ ΛεΝτέι 7, Νίκολα Μιλουτίνοφ 11.

Ο Τσάβι Πασκουάλ λοιπόν πήρε από τους ξένους παίκτες του 54 πόντους, την ώρα που ο Ντέιβιντ Μπλατ είδε τους δικούς του να έχουν όλοι μαζί 10 λιγότερους, από τους οποίους 44 πόντους λοιπόν, οι 8 μπήκαν στην τρίτη περίοδο και οι 4 στην τελευταία. Την ώρα που ο ΛεΝτέι σκόραρε τους 5 από τους 7 στο δεύτερο ημίχρονο.

Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό βέβαια ήταν ξεκάθαρο στο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ αναφορικά με τα… «νέα ψάρια». Οι παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι, εξαιρώντας τον Γιάνις Τίμα των 17 πόντων, πέτυχαν όλοι μαζί τους 18 από τους 80 πόντους της ομάδας τους. Σε ρηχά νερά οι περισσότεροι, με τον Τίμα να εμφανίζεται εκτός ματς από την μεριά του στο δεύτερο ημίχρονο με μόλις 3 πόντους.

Η άλλη ανάγνωση βέβαια λέει πως και οι Έλληνες κυμάνθηκαν σε κάκιστα επίπεδα για τον Ολυμπιακό στο β μέρος, καθώς πέτυχαν 20 πόντους στο β μέρος, με τον Γιώργο Πρίντεζη ουσιαστικά να παίζει μόνος του απέναντι στον Παναθηναϊκό.

ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΥΣ ΓΚΑΡΝΤ ΤΟΥ Ο ΜΠΛΑΤ

Σίγουρα οι ευθύνες δεν βαραίνουν μόνο τους παίκτες σε ένα κακό αποτέλεσμα αλλά και το προπονητικό τιμ. Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια το ροτέισον του Ολυμπιακού μίκρυνε περισσότερο, την ώρα που εκτός ματς ήταν ο Γιάνις Στρέλνιεκς με τραυματισμό, ενώ οι Μπόγρης (έπαιξε ελάχιστα) και Τολιόπουλος (δεν αγωνίστηκε) ήταν… παροπλισμένοι.

Στους 10 παίκτες που ήταν στα πλάνα του κόουτς για το παιχνίδι, ο Μάντζαρης έμεινε στο 2:10, οπότε 9 αθλητές έπαιξαν σε 20 αγωνιστικά λεπτά. Για να μπορέσει ο Μπλατ να τους κρατήσει σε καλή φυσική κατάσταση προχώρησε σε 17 αλλαγές σε αυτές τις δύο περιόδους, με το τελικό αποτέλεσμα βέβαια να μην τον δικαιώνει.

Σπανούλης και Γκος μοιράστηκαν την θέση του πλέι μέικερ στο δεύτερο ημίχρονο, την ώρα που μαζί στο παρκέ έμειναν για μόλις 2 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα!

Με παροπλισμένο τον Μάντζαρη και τον Τολιόπουλο στον πάγκο, ο προπονητής του Ολυμπιακού επέλεξε η ομάδα του να αγωνιστεί στο δεύτερο ημίχρονο μόλις με δύο γκαρντ, σε σχήματα που είτε ο Παπανικολάου είτε ο Τουπάν, αναγκάστηκαν να παίξουν ως σούτινγκ γκαρντ με τον Γάλλο συχνά μάλιστα να κατεβάζει την μπάλα για να αποφορτίσει από την πίεση των εκάστοτε πλέι μέικερ των Πειραιωτών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ