Η Euroleague καλεί σε απολογία τον Γιαννακόπουλο

Η Euroleague καλεί σε απολογία τον Γιαννακόπουλο

Η Euroleague ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα για τα λεγόμενα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ενώ αναμένεται να καλέσει άμεσα τον ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού σε απολογία.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να νίκησε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με 93-80 για την 6η αγωνιστική της Euroleague, όμως το παιχνίδι έχει και τρίτο ημίχρονο. Συγκεκριμένα, στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές του παιχνιδιού ανέφεραν ότι δέχθηκαν υβριστική επίθεση από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ενώ ο ισχυρός άνδρας του τριφυλλιού προχώρησε και σε καταγγελία περί στοιχηματισμού.

Η Euroleague παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση και ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία γύρω από τα λεγόμενα του Γιαννακόπουλου για στοιχηματισμό. Η διοργανώτρια αρχή έστειλε ήδη στον δικαστή την υπόθεση, ενώ αναμένεται σύντομα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να κληθεί σε απολογία τόσο για τα όσα του καταλογίζουν οι διαιτητές. Αξίζει να σημειωθεί πως απαγορεύεται ρητά από οποιονδήποτε άλλον πέρα του κομισάριου να πλησιάσει τα αποδυτήρια των ρέφερι, ενώ ο Γιαννακόπουλος θα κληθεί και για να αποδείξει τα όσα κατήγγειλε.

Ο Παναθηναϊκός μέσω διαρροών αναφέρει πως έχει γίνει παρανόηση στη μετάφραση και ότι ο μεγαλομέτοχος των πράσινων κατήγγειλε απόπειρα χρηματισμού των διαιτητών από τον Ολυμπιακό. Επίσης στην πειθαρχική διαδικασία η Euroleague μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο το επίσημο έγγραφο, το οποίο τη δεδομένη στιγμή είναι το φύλλο αγώνα, ενώ όσα αναφέρει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν αποτελούν την επίσημη θέση της ομάδας.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο πως έχει αποφασίσει να κινηθεί δικαστικά για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αλλά και να καταγγείλει τη συμπεριφορά του στον επικεφαλής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, ζητώντας την αποβολή του ίδιου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αλλά και του Παναθηναϊκού από τη διοργάνωση.

Το δεδομένο αυτή τη στιγμή είναι πως η τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την προσέγγισή του στα αποδυτήρια των διαιτητών θα υπάρξει, ενώ πιθανότατα θα του επιβληθούν βαρύτερες ποινές, καθώς μην ξεχνάμε πως ακόμα έχει απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα. Η σχέση του Παναθηναϊκού και του Γιαννακόπουλου με την Euroleague μπαίνει σε νεες περιπέτειες, ενώ η ΚΑΕ κινδυνεύει με τιμωρίες όπως είναι το πρόστιμο, και το κεκλεισμένων των θυρών λόγω των όσων έχουν γραφτεί στο φύλλο αγώνα. Τελειώνοντας, σε περίπτωση που δεν αποδειχτούν όσα είπε ο Γιαννακόπουλος στους διαιτητές τότε τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος του τριφυλλιού κινδυνεύουν με πολύ μεγάλες τιμωρίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ