Για τον Θανάση και τον Γιώργο

Για τον Θανάση και τον Γιώργο

Μια διαφορετική προσέγγιση του ντέρμπυ, υπό το πρίσμα των δύο μεγάλων πρωταγωνιστών του. Τον Θανάση Αντετοκούνμπο και τον Γιώργο Πρίντεζη.

Ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε ο μεγάλος νικητής στο πρώτο αιώνιο ντέρμπι της φετινής χρονιάς. Η εξέλιξη του μοιάζει κομματάκι παράξενη σε σχέση με όσα έχουμε συνηθίσει. Σίγουρα η νευρικότητα και η ένταση που ανέκαθεν χαρακτηρίζει τέτοιου είδους αναμετρήσεις ήταν έκδηλες μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Το στοιχείο που διαφοροποιεί τον συγκεκριμένο αγώνα είναι η επιθετική παραγωγή – οι άμυνες πήγαν κυριολεκτικά περίπατο με το σκορ να προσεγγίζει επίπεδα που είχαμε πολύ καιρό να συναντήσουμε. Και αν για τους Πράσινους λίγο πολύ το περιμέναμε – είχαμε αφιερώσει αρκετά κείμενα στην προβληματική αμυντική τους λειτουργία – η απόδοση του Ολυμπιακού στα μετόπισθεν συνιστά αληθινή έκπληξη. Οι Ερυθρόλευκοι φάνηκε να χάνουν την συγκέντρωση τους – ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο – σε ένα τομέα που όλοι γνωρίζουμε πόσο καλά μπορούν να αγωνιστούν. Το παθητικό των 92 πόντων σίγουρα δεν άφησε ικανοποιημένους τον David Blatt και τους συνεργάτες του.

Έχουν περάσει ήδη αρκετές μέρες από το βράδυ της Παρασκευής και λογικά θα έχετε διαβάσει σχεδόν τα πάντα. Για να μην επαναλάβουμε λοιπόν τα ίδια, σκέφτηκα να προσεγγίσουμε το παιχνίδι υπό το πρίσμα των δύο μεγάλων πρωταγωνιστών του. Τον Θανάση Αντετοκούνμπο και τον Γιώργο Πρίντεζη.

Για τον Θανάση

Ο Έλληνας wing λειτούργησε σαν πραγματικός χείμαρρος, ξεδιπλώνοντας στο παρκέ του ΟΑΚΑ το σύνολο των αρετών του Η ορμητικότητα του Θανάση βοήθησε το Τριφύλλι να σταθεί ξανά όρθιο μετά το πολύ κακό πρώτο ημίχρονο και τελικά να πάρει στα χέρια του τα ηνία της αναμέτρησης. Ο Javi Pascual τον τοποθέτησε επάνω στον Βασίλη Σπανούλη με κύριο σκοπό να αναχαιτίσει την δημιουργία του Ολυμπιακού στο μισό γήπεδο. Τα κατάφερε περίφημα, αναγκάζοντας τον αντίπαλο του στην χειρότερη ίσως εμφάνιση της καριέρας του σε ντέρμπι αιωνίων. Η πίεση που άσκησε στην μπάλα σε συνδυασμό με την πληθωρική του παρουσία στα μετόπισθεν, σάλπισαν την πράσινη αντεπίθεση του δευτέρου μέρους.

https://streamable.com/8eet1

Στην αντίπερα όχθη επιτέθηκε με θράσος απέναντι στον Σπανούλη – κατόρθωσε να τον φθείρει φορτώνοντας τον με φάουλ, ενώ ταυτόχρονα σκόραρε μια σειρά από κρίσιμα καλάθια για την ομάδα του.Αναμφίβολα το highlight του αγώνα, αποτελεί ο τρόπος που διασχίζει κάθετα την απόσταση από την μια μπασκέτα στην άλλη (σε μόλις 5 δευτερόλεπτα), τελειώνοντας την φάση με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα. Απολαύστε τον στο βίντεο από το κανάλι του Κωνσταντίνου Πάνα.

https://streamable.com/15puq

Για τον Γιώργο

Ο Συριανός forward επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά τον τίτλο του, ως ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους Post ψηλούς της τελευταίας πενταετίας. Η τεχνική του και το αψεγάδιαστο footwork τον κατατάσσουν σε μια ξεχωριστή κατηγορία αθλητών, που κάθε προπονητής θα επιθυμούσε να έχει στην διάθεση του. Το γεγονός πως είναι αμφιδέξιος (χρησιμοποιεί εξίσου καλά και τα δύο του χέρια) τον καθιστά πρακτικά ανίκητο στις μάχες κοντά στο καλάθι – ο αντίπαλος αμυντικός δεν μπορεί να αισθάνεται ποτέ ασφαλής, καθώς ο Πρίντεζης έχει την ικανότητα να εκτελεί γυρνώντας προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Δείτε στο παρακάτω βίντεο (που επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος) την αστείρευτη ποικιλία στις κινήσεις του. Σκοράρει με την ίδια άνεση είτε στον αριστερό είτε στον δεξί του ώμο, συχνά κλειδώνει εξωτερικά τον αντίπαλο στην πλάτη του, ενώ η μπασκετική ευστροφία με την οποία είναι προικισμένος του επιτρέπει να πασάρει έγκαιρα την μπάλα στον ελεύθερο συμπαίκτη, όταν η άμυνα μαζευτεί γύρω του.

https://streamable.com/ph5z0

 

ΥΓ. Δεν έχω καταλήξει αν το μπάσκετ είναι το άθλημα των κοντών ή των ψηλών, όμως γνωρίζω με βεβαιότητα ότι είναι προτιμότερο να έχεις καλούς κοντούς παρά κακούς. Ο Παναθηναϊκός έχει την τύχη να απολαμβάνει τις υπηρεσίες του Νικ Καλάθη (ο πραγματικός MVP του αγώνα κατά την γνώμη μου) – ο τρόπος που διαβάζει το γήπεδο και η απλότητα στις ενέργειες του, φαντάζουν ώρες ώρες να έχουν πασπαλιστεί με αστερόσκονη.

https://streamable.com/n7x27

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ