Αναντόλου Εφές – Παναθηναϊκός 78-62

Αναντόλου Εφές – Παναθηναϊκός 78-62

Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι και έχασε από την Εφές Αναντολού με 78-62. Σε πολύ καλή μέρα οι Μόερμαν, Ντάνστον και Μπομπουά, ανάγκασαν τους πράσινους στην τρίτη ήττα της χρονιάς στην Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός, μια εβδομάδα μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού, καταποντίστηκε στο Σινάν Ερντέμ από την πολύ καλή Εφές και ηττήθηκε με το βαρύ 78-62 για την 7η αγωνιστική της Euroleague. Πολύ καλός ο Μπράιαντ Ντάνστον που έκανε θραύση στη ρακέτα του Παναθηναϊκού, την ώρα που οι δύο Γάλλοι της ομάδας της Πόλης, Μπομπουά και Μόερμαν φόρτωσαν με πόντους το καλάθι της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ. Προσπάθησε με 11 πόντους και 8 ασίστ ο άστοχος κατά τα άλλα Καλάθης, όπως και οι Γκιστ και Τόμας, αλλά σήμερα ο Παναθηναϊκός απείχε πολύ από τον καλό εαυτό του.

«Αιχμάλωτος» στην Πόλη πιάστηκε ο Παναθηναϊκός, που πραγματοποίησε πολύ κακή εμφάνιση και έχασε με 78-62 από την Εφές Αναντολού.

Οι πράσινοι ήταν σε τραγική βραδιά ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και προβλημάτισαν με την εικόνα τους, ενώ είχαν 4/20 τρίποντα! Με την ήττα τους αυτή είναι στο 4-3, αλλά κυρίως η εμφάνισή τους είναι εκείνη που έχει σκορπίσει απογοήτευση.

Ο Παναθηναϊκός… ξέχασε να μπει στο γήπεδο και ήταν απών σχεδόν σε όλες τις «μάχες». Οι Τούρκοι απο την αρχή έδειξαν πόσο θέλουν το παιχνίδι, επέβαλαν το δικό τους τρόπο παιχνιδιού, έβαλαν τις βάσεις και ανάγκασαν τον αντίπαλό τους να ακολουθεί ασθμαίνων.

Με τον Μίσιτς να οργανώνει υποδειγματικά, τον Μπομπουά να σκοράρει και τον Μοερμάν να απειλεί από την περιφέρεια η Εφές είχε συνεχώς απαντήσεις στην επίθεση.

Ο Λάνγκφορντ ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι εκτός τόπου και χρόνου, είχε προβλήματα με την άμυνα του Ντάνστον στον αέρα, ενώ το τρίποντο ήταν και πάλι η «αχίλλειος πτέρνα».

Οι πράσινοι έχαναν τα σουτ και οι γηπεδούχοι έφευγαν σαν… σφαίρες στον αιφνιδιασμό. Η διαφορά έφτασε στους 16 πόντους (40-24 στο 17’) με την άμυνα του Παναθηναϊκού να είναι αόρατη!

Ακόμα και στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο Πλάις κάρφωσε ανενόχλητος διαμορφώνοντας το 44-28 με την Εφές να είναι απόλυτη κυρίαρχος στην αναμέτρηση με 13/17 διπ και 21 ριμπάουντ και τον Παναθηναϊκό να έχει 1/9 τρίποντα, μόλις 14 ριμπάουντ.

Η Εφές συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό βρίσκοντας λύσεις από τους περιφερειακούς της μια και ο Παναθηναϊκός ήταν ανήμπορος να εκμεταλλευτεί τα κενά στην άμυνά της. Ο Ντάνστον έκανε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα κόβοντας πάσες και αποτελώντας φόβητρο μέσα στη ρακέτα, ενώ ο Μπομπουά προκαλούσε ρήγματα στην πράσινη άμυνα. Ε

Έτσι η διαφορά δεν έπεφτε ποτέ κάτω από τους δέκα πόντους μια και ο Παναθηναϊκός ήταν απελπιστικά άστοχος από την περιφέρεια.

Στην τέταρτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κάνουν την τελευταία προσπάθεια για να ανατρέψουν την κατάσταση. Και πάλι όμως δεν ήταν έτοιμοι. Μείωσαν στους δέκα πόντους (64-54 στο 36’), αλλά ήταν πάλι ανέτοιμοι να διαχειριστούν την κατάσταση.

Ήταν και πάλι άστοχοι στην περιφέρεια, δεν είχαν εναλλακτικό πλάνο στην επίθεση και έκαναν πάλι λάθη στην αμυντική λειτουργία.

Η Εφές με τον Μπομπουά να εκμεταλλεύεται την εικόνα αυτή, αλλά και τον Ντάνστον να είναι απροσπέλαστος μέσα στη ρακέτα έφτασαν τη διαφορά και στους 19 πόντους (75-56 στο 39’) για να πάρουν τη νίκη με το τελικό 78-62.

Για την τουρκική ομάδα οι Μπομπουά (19π.), Μοερμάν (17π, 6ρ), Ντάνστον (14π., 5ρ.)

Από τον Παναθηναϊκό μόνο ο Γκιστ (10π.) προσπάθησε.

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 44-28, 60-46, 78-62

Αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ