Μπουντούσνοστ – Μπασκόνια 99-84

Μπουντούσνοστ – Μπασκόνια 99-84

Το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα στην φετινή Ευρωλίγκα πήρε η Μπουντούσνοστ καθώς επικράτησε της Μπασκόνια με 99-84

Την πρώτη της νίκη στην Ευρωλίγκα πέτυχε η Μπουντούσνοστ, καθώς επικράτησε με 99-84 και σταμάτησε το αρνητικό σερί των έξι συνεχόμενων ηττών. Κορυφαίος για την ομάδα του Μαυροβουνίου ήταν ο Έργκουιν Τζάκσον που σημείωσε 24 πόντους. Η ομάδα του Αλεξάντερ Τζίκιτς είχε τα ηνία της αναμέτρησης στο μεγαλύτερο κομμάτι, προσπάθησε να επιστρέψουν οι Βάσκοι αλλά το εγχείρημα τους έμεινε στην μέση.

Μόνο στην πρώτη περίοδο μπόρεσε να αντέξει στην πίεση και στον βομβαρδισμό της Μπουντούσνοστ η Μπασκόνια. Η ομάδα από το Μαυρόβουνιο πραγματοποίησε μια «ψυχωμένη» εμφάνιση και σουτάροντας σχεδόν 62% στα τρίποντα (21/34) δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Το σύνολο του Αλεξάντερ Τζίκιτς πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, πηγαίνοντας προηγούμενοι στο σκορ με 11 πόντους (48-37).

Στην αρχή του δευτέρου μέρους, ο Σενγκέλια προσπαθούσε μόνος του να κρατήσει όρθια την Μπασκόνια, μειώνοντας στους 7 (55-48), αλλά εκείνη την στιγμή ανέλαβαν δράση οι Νίκολιτς και Κλαρκ, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα τους, δυο λεπτά πριν την λήξη της τρίτης περιόδου (72-57, 28΄), με την διαφορά να μένει σε αυτά τα επίπεδα με το τέλος του δεκαλέπτου (75-60,30΄).

Στην τελευταία περίοδος, ο Τζάκσον ήταν ζεστός και δεν επέτρεψε στην Μπασκόνια να πιστέψει ότι μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι, παρότι οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά κοντά στους 10 πόντους (84-72, 35΄). Παρόλο αυτά, η Μπουντούτσνοστ κράτησε τον έλεγχο και έφτασε στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 48-37, 75-60, 99-84

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ