Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 72-73

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 72-73

Με τον Σλούκα να κάνει το κορυφαίο του ματς στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό (20π.), τον Γκος και τον Μιλουτίνοφ να χάνουν την ευκαιρία να χαρίσουν στην τελευταία επίθεση τη νίκη στους Πειραιώτες, η Φενερ πέρασε από το ΣΕΦ (73-72) υποχρεώνοντας τους ερυθρόλευκους στην 3η σερί ήττα.

Τη νίκη μέσα από τα χέρια του έχασε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, ο οποίος ηττήθηκε από την Φενέρμπαχτσε με 72-73 στην 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας σε ένα ματς που κρίθηκε στις τελευταίες επιθέσεις.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν ιδανικοί αυτόχειρες, παρασύρθηκαν από τον ρυθμό της Φενέρ, είδαν τους Ρίζικ-Ρότσα-Περούγκα να τους «πειράζουν» τον εγκέφαλο με τις αποφάσεις τους και τον Κώστα Σλούκα από τιμώμενο πρόσωπο να είναι ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής και ξαφνικά persona non grata στο Φάληρο. Ο Ελληνας γκαρντ πήρε από το χέρι την ομάδα του και με 20 πόντους και κομβικά καλάθια, ουσιαστικά… σκότωσε την παλιά του «αγάπη» και άκουσε τα εξ αμάξης από τον κόσμο των γηπεδούχων για την παθιασμένη του αντίδραση.

Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ο Παπανικολάου με 18 πόντους, καλός ο Πρίντεζης με 10 και ισάριθμα ριμπάουντ, ενώ μοιραίος για την ομάδα του ο Γκος 13 πόντους αφού έχασε την τελευταία επίθεση.

ΣΤΑ ΙΣΑ ΠΑΡΟΤΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν μία κόντρα ουσιαστικά του Νάιντζελ Ουίλιαμς Γκος με την Φενέρμπαχτσε. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε και τους έξι πόντους της ομάδας του, με την Φενέρ πάντως να βρίσκει λύσεις από την περιφέρεια (6-8). Ο Ολυμπιακός απέκτησε σκορ μέσω της άμυνάς του από τους Σπανούλη και Πρίντεζη, όμως το τρίποντο του Μαχμούτογλου πραγματοποίησε το 10-11. Ο Σλούκας παρά τα δύο γρήγορα φάουλ του «πλήγωσε» την παλιά του ομάδα για το 10-13, με τον Κάλινιτς να σκοράρει στο τρανζίσιον για το 10-16.

Ο Πρίντεζης μείωσε σε 12-16, ο Σλούκας απάντησε, ο Μάντζαρης με ντράιβ δήλωσε «παρών» για το 14-18, με τον υπαρχηγό του Ολυμπιακού να μειώνει στους 2 (16-18).

Ο Μπόγρης πέτυχε το 18-20 εν μέσω αποθέωσης, με το δεκάλεπτο πάντως να λήγει στο +3 (18-21) για τους Τούρκους.

Αρχή δεύτερου δεκαλέπτου με δύο.. συν για τους Πειραιώτες, αφού πρώτα ο Σπανούλης με τρίποντο και μετά μία καλή άμυνα έφεραν το 21-21. Οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να σκληρύνουν στην άμυνα, ο Τουπάν ήταν αιτία για να συμβεί αυτό και οι ΛεΝτέι και Σπανούλης έστειλαν το ματς στο 25-25.

Ο αρχηγός με ασίστ στον Τουπάν (πάσα πάνω από το κεφάλι του Κάλινιτς) και το τρίποντο του Τουπάν έκαναν το 28-27, ενώ το νέου του ντράιβ βοήθησε στο +3 (30-27).

Ο Ολυμπιακός ξέφυγε και με 7 πόντους (τρίποντο του Τουπάν για το 35-27), από εκεί και έπειτα όμως ήρθε η… κατηφορά στο ΣΕΦ με ένα 12-0 σερί της Φενέρ.

Δύο τρίποντα του Μαχμούτογλου και 6 σερί πόντοι του Σλούκα (4/4 βολές), έδωσαν προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους στο 35-39, με τους γηπεδούχους να μειώνουν στους δύο έπειτα από δίποντο του Γκος (43,6’’).

Ο Ολυμπιακός επέλεξε να πάει το ματς σε τρεις κατοχές, το τρίποντο του Μάντζαρη δεν μπήκε όπως και το δίποντο του Γκιουλέρ και πήρε την τελευταία επίθεση στα τελευταία 12 δευτερόλεπτα ο Τουπάν. Ο Γάλλος αστόχησε, ο Πρίντεζη κέρδισε το επιθετικό ριμπάουντ και το φάουλ και από τις βολές έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ 39-39.

ΤΟ ΠΑΛΕΨΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δύο σούπερ επιθέσεις σε εκτέλεση για Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε για το 41-41, με τον Παπανικολάου να παίρνε εν μέρει το αίμα του πίσω για το κακό πρώτο ημίχρονο και με ντράιβ να διαμορφώνει το 43-41. Η άμυνα σίγουρα… έσφιξε για τον Ολυμπιακό, ο κόσμος μπήκε στη συνάρτηση όμως η επίθεση παρέμεινε ανενεργή. Ο «Παπ» με κάρφωμα διαμόρφωσε το 45-41, ο Γκος υπέπεσε σε αντιαθλητικό και με 2/2 ο Κάλινιτς μείωσε. Στην επόμενη φάση ο Σέρβος φόργουορντ έκανε φάουλ σε τρίποντο στον Παπανικολάου και με 2/3 το ματς έφτασε στο 47-43 με 4:50 για την περίοδο.

Η είσοδος του Ντίξον και ένα φλόουτερ του αλλά και το δίποντο του Στρέλνιεκς ήταν ο λόγος για το 49-45. Οι βολές του Παπανικολάου και το δίποντο του Μπόγρη έκαναν το 53-47, με το τρίποντο του Μέλι να είναι το τελευταίο καλάθι του δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός δεν πέρασε συγκεντρωμένος στην αρχή της τέταρτης περιόδου και αυτό τον «πλήγωσε». Το 5-0 της Φενέρ ισοφάρισε την αναμέτρηση, με τον Μπλατ εσπευσμένα να καλεί τάιμ άουτ. Η εικόνα των γηπεδούχων δεν άλλαξε άμεσα αφού προχώρησαν σε βεβιασμένες επιθέσεις, η άμυνα λειτουργούσε καλύτερα, όμως ένα ακόμα τρίποντο του Μέλι έφερε το 55-58.

Η άμεση αντίδραση του Παπανικολάου ισοφάρισε το ματς σε 60-60 και η Φενέρ προχώρησε σε δύο κακές επιθέσεις.

Η μπάλα έμεινε στα χέρια του Σπανούλη που δεν ευστόχησε σε τρίποντο, σε ένα παιχνίδι που οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο.

ΤΟΝ «ΣΚΟΤΩΣΕ» Ο ΣΛΟΥΚΑΣ

Το ποστάρισμα του Γκος στον Μαχμούτογλου και το κερδισμένο φάουλ τους Αμερικανού συν τις εύστοχες βολές του, έδωσαν νέο προβάδισμα στους γηπεδούχους (62-60), αλλά ο Κάλινιτς συνέχισε την δουλειά του (62-62).

Ο Ολυμπιακός είχε χάσει την πνευματική του διαύγεια στην επίθεση (κι άλλη «σκοτωμένη» 24άρα επίθεση), ο Μαχμούτογλου με νέο τρίποντο έκανε το 62-65 με 3 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη.

Η επιστροφή από το τάιμ άουτ του Μπλατ έδωσε άμεσο σκορ (64-65 ο Παπανικολάου), ο Γκος πέτυχε το τρίποντο για το 67-67 και το ΣΕΦ στο πόδι για το τελευταίο δίποντο.

Η ωραία προσπάθεια του Γκος και η ασίστ στον Μιλουτίνοφ για το κάρφωμα έκαναν το 69-67, όμως το φάουλ του Αμερικανού προσπάθεια για τρίποντο του Σλούκα έδωσαν την ευκαιρία στον Έλληνα γκαρντ για το 69-70 με 3/3 βολές.

Ο Γκος έχασε το δύσκολο λέι απ (όπως και ο Μιλου το ριμπάουντ στην επίθεση), ο Σλούκας πέτυχε ένα ακόμα καλάθι για το 69-73 με το ματς να έχει ακόμα ένα λεπτό. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Οι δύο επιθέσεις του Πρίντεζη βρήκαν… άμυνα και στα 4,4 δευτερόλεπτα της επίθεσής του ο Παπανικολάου με τρίποντο έστειλε το ματς στον πόντο (72-73 με 36.2’’).

Η άμυνα των Πειραιωτών βγήκε, ο Ομπράντοβιτς επέλεξε φάουλ στο 7,2’’ και η μπάλα επανήλθε στο παρκέ από την πλάγια γραμμή. Ο Γκος πήρε την τελευταία επίθεση, έμπλεξε την ντρίπλα του και δεν μπόρεσε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του η οποία ηττήθηκε για 3η συνεχόμενη φορά στην Ευρωλίγκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ