Ρεάλ Μαδρίτης – Χίμκι 79-74

Ρεάλ Μαδρίτης – Χίμκι 79-74

Αήττητη έμεινε μετά από το πέρας της 7ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας η Ρεάλ Μαδρίτης καθώς επικράτησε με 79-74 της Χίμκι

Με απόλυτους πρωταγωνιστές τους Φαμπιέν Κοζέρ και Τζέισι Κάρολ η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε της Χίμκι με 79-74 και έμεινε αήττητη στην φετινή Ευρωλίγκα. Καλύτερη στο μεγαλύτερο κομμάτι η «βασίλισσα», ωστόσο η ομάδα του Γιώργο Μπαρτζώκα κατάφερε να μείνει κοντά μέχρι το τέλος, αλλά η ποιότητα των Μαδριλένων ήταν εμφανής και τους οδήγησε στην νίκη.

Η Ρεάλ Μαδρίτης άρχισε δυνατά το ματς εκμεταλλευόμενη το «μουδιασμένο» ξεκίνημα των Ρώσων, που παρατάχθηκαν χωρίς τον τραυματία Σβεντ και προηγήθηκε με 14-5 στο 5 με τον Γιουλ να καθοδηγεί την ομάδα του υποδειγματικά.

Η Χίμκι προσπάθησε να αντιδράσει με τον Γκιλ μειώνοντας σε 19-12 στο 10’ και μπόρεσε να βρει τον τρόπο, ώστε να…φρενάρει το ρυθμό των Ισπανών που δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ.

Παρόλα αυτά με τον Κοζέρ και τον Καμπάτσο είχαν τις λύσεις διατηρώντας έτσι το προβάδισμά τους (34-24 στο 16’).

Στα τελευταία 4 λεπτά όμως οι Ρώσοι είχαν κάποια μεγάλα σουτ με τον Κρόκερ και τον Τόμας καταφέρνοντας να κλείσουν το πρώτο μέρος με 43-35.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον έλεγχο του ρυθμού. Αργές επιθέσεις, στοχευμένο μπάσκετ, καλή κυκλοφορία της μπάλας και ελεύθερα σουτ ήταν η εικόνα της Χίμκι απέναντι στη Ρεάλ η οποία δεν είχε ενέργεια, δεν πίεζε στην περιφέρεια, δεν προκαλούσε λάθη στον αντίπαλό της.

Ετσι η Χίμκι λίγα δευτερόλεπτα πριν λήξη το δεκάλεπτο πέρασε και μπροστά στο σκορ (54-55) δείχνοντας πως είναι αποφασισμένη να παλέψει.

Η είσοδος του Κάρολ όμως άλλαξε τις ισορροπίες στο παιχνίδι. Ο Αμερικανός με το… φαρμακερό χέρι, κάλυψε το κενό του Γιουλ, ο οποίος χτύπησε στο χέρι και αντικαταστάθηκε από τον Καμπάτσο.

Ετσι η Ρεάλ προηγήθηκε με 74-64 στο 38’ την ώρα που η Χίμκι ήταν άστοχη από την περιφέρεια, ενώ με δυο βολές του Κάρολ η Ρεάλ κέρδισε με 79-74.

Από τους Μαδριλένιους, που δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, οι Κάρολ (15π., 3/3διπ), Κοζέρ (13π.), Καμπάτσο (10π.) διακρίθηκαν.

Για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προσπάθησαν οι Κρόκερ 916π.), Γκιλ (16π., 8/9διπ) και Μίκι (12π. 10ρ)

Τα δεκάλεπτα: 19-12, 43-35, 56-55, 79-74.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ