Πως η Buducnost έσπασε το ρεκόρ των τριπόντων

Πως η Buducnost έσπασε το ρεκόρ των τριπόντων

Οι παίκτες της Buduncost σούταραν με εξωπραγματικά περιφερειακά ποσοστά (61,8%), ενώ ευστόχησαν σε 21 ολόκληρα τρίποντα – σπάζοντας ταυτόχρονα ένα στοιχειωμένο ρεκόρ που κρατούσε από το μακρινό 2001. Πως όμως έγινε αυτό το ρεκόρ;

Η πρωτάρα και άγνωστη Buduncost ξεκίνησε τις περιπέτειες της στην φετινή Ευρωλίγκα, με στόχο να διασκεδάσει όσο περισσότερο μπορεί την συμμετοχή της και να αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες από το αληθινά υψηλό επίπεδο του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Οι Μαυροβούνιοι είναι μια ομάδα χαμηλής δυναμικότητας – πολύ λογικά λοιπόν μετρούσαν μέχρι πρότινος έξι συνεχόμενες ήττες στην διοργάνωση. Όλα αυτά βέβαια άλλαξαν πριν λίγες μέρες, καθώς το βράδυ της Πέμπτης κατόρθωσαν επιτέλους να εξασφαλίσουν την πρώτη τους νίκη, κόντρα στην μάλλον απογοητευτική Baskonia. Πιθανότατα το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αποτελεί την μεγαλύτερη έκπληξη της τρέχουσας σεζόν, έως φυσικά την επόμενη.

Πως τα κατάφεραν; Με την βοήθεια του σουτ τριών πόντων. Οι παίκτες της Buduncost σούταραν με εξωπραγματικά περιφερειακά ποσοστά (61,8%), ενώ ευστόχησαν σε 21 ολόκληρα τρίποντα – σπάζοντας ταυτόχρονα ένα στοιχειωμένο ρεκόρ που κρατούσε από το μακρινό 2001. Η προηγούμενη κορυφαία επίδοση στον εν λόγω τομέα ήταν τα 19 εύστοχα και την μοιράζονταν το δίδυμο Barcelona/Σιένα. Σίγουρα κανένας δεν θεωρούσε τους ταπεινούς Μαυροβούνιους ικανούς για τέτοιου είδους επιτεύγματα. Αυτή είναι άλλωστε η γοητεία του αθλητισμού – ο απρόβλεπτος παράγοντας του προσδίδει ώρες ώρες μια άγρια ομορφιά. Ας δούμε μαζί τι ακριβώς συνέβη.

Η παρέα του Earl Clark φρόντισε από πολύ νωρίς να προειδοποιήσει τους Ισπανούς για το τι έμελλε να ακολουθήσει. Ο Αμερικανός Center προσποιείται πως θα σουτάρει μετά το Pick n Pop, διεισδύει προς τα μέσα και πασάρει εξαιρετικά στον Sehovic που δεν λαθεύει από την γωνία.

Όσο η χρόνος κυλούσε τα συνεχόμενα εύστοχα σουτ έδωσαν φτερά στην ψυχολογία των γηπεδούχων, οι οποίοι επιδόθηκαν σε μια σειρά από εντυπωσιακές ατομικές ενέργειες, με ευτυχή συνήθως κατάληξη. Από ένα σημείο και μετά η στεφάνη φάνταζε κυριολεκτικά με βαρέλι – οι μπασκετμπολίστες της Buduncost συνδέθηκαν για τα καλά με το καλάθι, ο κόσμος μπήκε σταδιακά στην εξίσωση του αγώνα και τα τρίποντα άρχισαν να πέφτουν βροχή. Η απελπισία στα πρόσωπα των Ισπανών, είναι νομίζω ενδεικτική της κατάστασης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ