Ανάλυση: Οι καλύτερες φάσεις της έβδομης αγωνιστικής στην Euroleague

Ανάλυση: Οι καλύτερες φάσεις της έβδομης αγωνιστικής στην Euroleague

Εν αναμονή της δεύτερης διαβολοβδομάδας της Euroleague, το «10» σας παρουσιάζει τις καλύτερες φάσεις από την έβδομη αγωνιστική της διοργάνωσης.

Με την έβδομη αγωνιστική της Euroleague να έχει πλέον ολοκληρωθεί, έχει έρθει νομίζω η ώρα για την καθιερωμένη εβδομαδιαία βόλτα μας στα Ευρωπαϊκά γήπεδα και στις καλύτερες φάσεις των αγώνων της διοργάνωσης. Η λίγκα έχει εισέλθει για τα καλά σε μια νέα εποχή – τα απρόβλεπτα αποτελέσματα διαδέχονται το ένα το άλλο και οι εκπλήξεις αποτελούν πια κομμάτι της μπασκετικής μας καθημερινότητας. Αναμφίβολα παρακολουθούμε το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών – αν εξαιρέσουμε τους Big 3 της κορυφής (Ρεαλ, Φενέρ, Cska), θα διαπιστώσουμε πως οι υπόλοιπες ομάδες βράζουν λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι, με τις διαφορές δυναμικότητας μεταξύ τους να είναι απειροελάχιστες. Το Ευρωπαϊκό μπάσκετ βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και το νέο format έχει σίγουρα διαδραματίσει τον ρόλο του προς αυτήν την κατεύθυνση.

1) Darussafaka VS Armani. Πρώτη στάση στην Τουρκία, όπου η Darussafaka υποδέχτηκε τους φιλόδοξους Ιταλούς. Η Armani κατάφερε να εξασφαλίσει την νίκη εκμεταλλευόμενη κυρίως τα εξαιρετικά της ποσοστά στο τρίποντο και τα συχνά αβίαστα λάθη των Τούρκων (15 συνολικά).

https://streamable.com/hfjz2

Μια όμορφη αλληλουχία δράσεων στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο Diebler έχει δύο φορές την ευκαιρία για πάσα – καθυστερεί όμως χαρακτηριστικά και υποπίπτει στο λάθος. Σε γενικές γραμμές το Μιλάνο – με απόλυτο πρωταγωνιστή ξανά τον Mike James- έτρεξε με αρκετή επιτυχία στο ανοιχτό γήπεδο (ειδικά μετά από λάθος), σκοράροντας εύκολους πόντους που αποδείχτηκαν καθοριστικοί για την οικονομία του παιχνιδιού.

2) Real VS Khimki. Η Real επιβλήθηκε σχετικά δύσκολα επί των Ρώσων, στηριζόμενη κυρίως στην ομαδική δουλειά και την φοβερή της άμυνα. Παρότι βρέθηκε σε κακή μέρα περιφερειακά (28% στα τρίποντα) , διαφοροποίησε άμεσα την προσέγγιση της και χτύπησε την Khimki στην καρδιά της ρακέτας, η οποία συχνά έμοιαζε εντελώς ανυπεράσπιστη.

https://streamable.com/5qg52

Ένα ωραίο τρίγωνο μεταξύ Reyes/Ayon/Fernades. Μετά το αρχικό screen στην περίμετρο, κανείς αμυντικός δεν φαίνεται πρόθυμος να ακολουθήσει το ρολάρισμα του ψηλού στην ρακέτα. Ο Fernandez διαβάζει πολύ σωστά την άμυνα –συνειδητοποιεί το ρίσκο της τροφοδότησης του Ayon και χρησιμοποιεί τον Reyes ως σκαλοπάτι. Για να λέμε βέβαια και του στραβού το δίκιο, τα μετόπισθεν της Khimki θυμίζουν ώρες ώρες παιδική χαρά – και με αντίπαλο την Real κάθε ολιγωρία πληρώνεται ακριβά. Πάντως το highlight του εν λόγω αγώνα, είναι η εκπληκτική τάπα του Tavares πάνω στον Mickey. Απολαύστε την

https://streamable.com/7f0x9

3) Bayern VS Cska.Τελευταίος μας σταθμός το Μόναχο. Προς γενική κατάπληξη, οι Γερμανοί παρουσιάζουν ένα δυσκολοκατάβλητο σύνολο και έχουν ήδη καταφέρει να προξενήσουν σοβαρές ζημιές σε παραδοσιακές δυνάμεις της Γηραιάς Ηπείρου. Βέβαια απέναντι στην ομάδα του Στρατού, οι πιθανότητες τους ήταν εξαρχής περιορισμένες.

https://streamable.com/e1bbi

Το στιγμιότυπο είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα του Rodriguez συνδυάζονται αρμονικά με την ασυναγώνιστη αθλητικότητα του Higgins. Ο Ισπανός πασάρει πίσω από την πλάτη και ο Αμερικανός – αφού προσποιείται – τελειώνει την φάση με ένα τρομακτικής δυσκολίας up and under lay up.

https://streamable.com/pavwf

Μερικές ακόμα στιγμές μαγείας από τον βιρτουόζο ηγέτη της Cska. Σε αυτήν την περίπτωση νομίζω πως τα σχόλια είναι περιττά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ