Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε 70-74

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε 70-74

Με ηγέτη τον Κώστα Σλούκα η Φενέρμπαχτσε επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 74-70 και συνέχισε την εξαιρετική της πορεία στην Ευρωλίγκα.

Δεύτερη ήττα για την Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου από την Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με ηγέτη τον Κώστα Σλούκα άλωσε το Τελ Αβίβ με 74-70 και έστειλε την «ομάδα του λαού» ακόμα πιο κάτω στην βαθμολογία. Ο Έλληνας γκάρντ σημείωσε 18 πόντους και ήταν από τους κορυφαίους της αναμέτρησης μαζί με τον Μάρκο Γκούντουριτς ο οποίος πέτυχε 13 . Από την Μακάμπι αυτός που ξεχώρισε ήταν ο συνήθης ύποπτος Σκότι Ουίλμπεκιν με 15 πόντους αλλά με κακά ποσοστά.

Νευρικές και άστοχες μπήκαν Μακάμπι και Φενέρμπαχτσε στο παιχνίδι με τις δυο ομάδες να μην μπορούν να σκοράρουν με μεγάλη ευκολία, ωστόσο οι γηπεδούχοι με καλάθι του Μπλακ πήραν το πρώτο μικρό προβάδισμα στον αγώνα (8-2, 5΄). Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έλεγχε την αναμέτρηση στο πρώτο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα στην λήξη του να είναι μπροστά στο σκορ με 16-13.

Στην δεύτερη περίοδο η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με όπλο την άμυνα της έκανε ένα μικρό σερί με 9-4 πήρε το προβάδισμα στο σκορ με 20-22, ωστόσο η απάντηση της Μακάμπι ήταν άμεση και ξαναπήρε τον έλεγχο του ματς και με καλάθι του Κολάιρο πήρε μια μικρή διαφορά οκτώ πόντων (38-30, 18΄). Παρόλο αυτά, η Φενερ δεν άφησε την ομάδα του λαού να ξεφύγει στο σκορ, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο στο -5, 41-36.

Στο δεύτερο μέρος, το ματς ήταν ντέρμπι. Η Φενερ σιγά σιγά ροκάνιζε την διαφορά και κατάφερε να προηγηθεί με καλάθι του Σλούκα τρία λεπτά πριν την λήξη της τρίτης περιόδου με 50-51, ενώ το καλάθι του Βέσελι έδωσε προβάδισμα και τριών πόντων (50-53). Εν τέλη, η τούρκικη ομάδα τελείωσε το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με δυο πόντους, 53-55.

Στην τελευταία περίοδο, η Φενέρ έλεγχε τον αγώνα, το ισχνό προβάδισμα που πήρε από την τρίτη περίοδο δεν ήταν πρόθυμη να το αφήσει. Το τρίποντο του Γκούντουριτς έστειλε την διαφορά στους 7 πόντους, τρία λεπτά πριν από την λήξη του. Από εκεί και πέρα, η Μακάμπι προσπάθησε να κάνει την ανατροπή, έφτασε στο -3 (70-73) αλλά το τρίποντο του Ουίλμπεκιν ήταν άστοχο, με 40΄΄να υπολείπονται στο χρονόμετρο. Από εκεί και πέρα δεν έγινε κάτι που άλλαξε την κατάσταση με την Φενέρ να παίρνει ακόμα μια νίκη στην διοργάνωση με τελικό σκορ 74-70.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 41-36, 53-55, 70-74

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ