Τι έκανε ο Παναθηναϊκός στην χώρα των Βάσκων;

Τι έκανε ο Παναθηναϊκός στην χώρα των Βάσκων;

Ο Νίκος Παππάς και το ανορθολογικό Hero Ball του Παναθηναϊκού στην Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν κατάφερε ξανά να κερδίσει εκτός έδρας – απέναντι μάλιστα σε έναν αντίπαλο που παρουσιάζεται πολύ χειρότερος από το αναμενόμενο – αλλά κατόρθωσε με την άθλια εμφάνιση του να προκαλέσει έντονη σύγχυση και ανησυχία στα πέριξ του οργανισμού. Υποτίθεται ότι αυτό ήταν το βατό μέρος του προγράμματος – τουλάχιστον για τον πρώτο γύρο. Ακολουθούν οι αναμετρήσεις με τους Big 3 (Real/Cska/Φενέρ) και επικίνδυνα ταξίδια στην Μόσχα (Χίμκι). Ασφαλώς τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα – μην ξεχνάτε πως στο μπάσκετ τα πάντα κρίνονται τον Μάιο – όμως η απουσία στοιχειώδους βελτίωσης σε τομείς που εδώ και καιρό δεν λειτουργούν σωστά, δεν αποτελεί και το πιο ενθαρρυντικό σημάδι για την επόμενη μέρα.

Οι Πράσινοι αντιμετωπίζουν την πιθανότητα να μετατραπούν πλέον σε ομάδα έδρας. Ο χαρακτηρισμός αυτός έχει διπλή ανάγνωση. Ομάδα έδρας δεν είναι μόνο αυτή που παίζει χειρότερα εκτός, αλλά και αυτή που παίζει καλύτερα εντός. Τι από τα δύο ισχύει για το Τριφύλλι; Προσωπικά δεν γνωρίζω. Είναι πολύ δύσκολο να εκτιμήσεις με ασφάλεια την δυναμικότητα του συλλόγου. Δείτε λίγο κάτι…

Σύμφωνα με τα εξαιρετικά γραφήματα του Ανδρέα Χριστοφόρου, ο Παναθηναϊκός χωρίς να θαμπώνει με την απόδοση του, βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο της διοργάνωσης (πορτοκαλί χρώμα) τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Βέβαια τα στατιστικά ευρήματα μπορεί να είναι αλλοιωμένα, κυρίαρχα λόγω του εύκολου προγράμματος. Σε κάθε περίπτωση η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Javi Pascual φαντάζει ως η μόνη οδός διαφυγής από το αγωνιστικό αδιέξοδο. Δεν είναι ώρα για αλχημείες.

Ας περάσουμε τώρα στον αγώνα. Το βράδυ της Παρασκευής ζήσαμε μια επανάληψη των προβλημάτων που έχουμε συζητήσει τόσες φορές. Καταρχάς η αγιάτρευτη πληγή του αμυντικού rebound – η Baskonia κέρδισε κατά κράτος την μάχη των αιθέρων (32-23). Έπειτα η άμυνα στο post και η συνολική προστασία του ζωγραφιστού. Η πράσινη ρακέτα έμοιαζε ώρες ώρες με αεροδιάδρομο.

https://streamable.com/71c3i

Επιπλέον κανείς δεν κατάλαβε ποιο ακριβώς ήταν το σχέδιο περιορισμού του εξαιρετικού Sengelia. Εκ των υστέρων (θυμηθείτε την μεροληψία της ύστερης γνώσης), η μονή αμυντική κάλυψη από τον Thomas δεν φάνηκε να αποδίδει. Ενδεικτικά πριν Ο Γεωργιανός άσος αποσυρθεί για πρώτη φορά στον πάγκο, είχε ήδη σκοράρει 14 πόντους παρέα με 4 assists.

https://streamable.com/vyb8k

Για τον Νίκο Παππά

Ξεψαχνίζοντας λίγο περισσότερο την αναμέτρηση, νομίζω ότι οφείλουμε να σταθούμε στην εμφάνιση του Νίκου Παππά. Ο Έλληνας guard (16 πόντοι) αποτέλεσε μια κανονική όαση στο γενικότερο μπασκετικό ναυάγιο του Τριφυλλιού. Τέτοιες εμφανίσεις συνήθως δημιουργούν ισχυρή παρακαταθήκη για την συνέχεια. Ο Pascual χρειάζεται τον καλό Παππά. Η ικανότητα του στην προσωπική φάση και το instant scoring που κουβαλά στις αποσκευές του, είναι πολύτιμες και δυσεύρετες δεξιότητες για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ.

https://streamable.com/3fpow

Για την τρίτη περίοδο και το Hero ball

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στην Τρίτη περίοδο να επιστρέψουν στο παιχνίδι, ακολουθώντας μια κάπως ανορθόδοξη για τα δεδομένα τους τακτική. Η λογική δίνω την μπάλα στον Langford και περιμένω να δω τι θα γίνει, δεν νομίζω πως ταιριάζει ούτε στον Παναθηναϊκό, ούτε στον προπονητή του. Τουλάχιστον αυτό καταδεικνύει η ιστορική εμπειρία πολλών ετών. Το hero ball του Αμερικανού wing, ίσως αντιπροσωπεύει μια πτυχή της γενικότερης κρίσης στην οποία έχει περιέλθει ο Ελληνικός σύλλογος. Σίγουρα ο Langford πραγματοποίησε μια εκπληκτική εμφάνιση – όμως το κόστος αποδείχτηκε δυσβάσταχτο. Οι συμπαίχτες του βγήκαν εντελώς εκτός ρυθμού και από ένα σημείο και μετά, αδυνατούσαν να συνδεθούν με το καλάθι – κάτι που άλλωστε φάνηκε και στον εκνευρισμό του Νικ Καλάθη. Η συνεχής απομόνωση ενός παίκτη, δεν αποτελούσε ποτέ βιώσιμη λύση στην Γηραιά Ήπειρο.

https://streamable.com/0fu1a

Η συνέχεια αναμένεται ακόμα πιο δύσκολη –στην Αθήνα αναζητείται βελτίωση ώστε η ομάδα να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες για συμμετοχή στα playoffs και στο ιδανικό σενάριο, να εξασφαλίσει και το πλεονέκτημα της έδρας. Χρόνος υπάρχει πολύς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ