Χίμκι – Παναθηναϊκός 76-68

Χίμκι – Παναθηναϊκός 76-68

Η Χίμκι του Μπαρτζώκα, έσπρωξε ακόμα πιο βαθιά στην κατηφόρα τον Παναθηναϊκό του Πασκουάλ. Νέα εύκολη ήττα με 76-68 για τους πράσινους που απογοήτευσαν και πάλι δείχνοντας πως έτσι δεν πάνε πουθενά.

Την τέταρτη ήττα του σε πέντε εκτός έδρας αναμετρήσεις υπέστη ο Παναθηναϊκός στη Μόσχα από την Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα και και του εξαιρετικού Γκιλ. Μόνο για ένα ημίχρονο άντεξε ο Παναθηναϊκός που δεν βρήκε ποτέ τις λύσεις στην καλή ρωσική άμυνα του δευτέρου μέρους και ηττήθηκε με 76-68. Συγκινητικός ο Γκιστ με 19 πόντους και ο Λάνγκφορντ με 17, αλλά ο Καλάθης με 2 πόντους και 1/9 σουτ δεν κατάφερε να βοηθήσει.

Η εικόνα των πρασίνων ήταν για μια ακόμα φορά τραγική, με πολύ κακό μπάσκετ, απανωτά λάθη, άσχημες επιλογές, ολιγωρίες στην άμυνα. Κι όλα αυτά απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε χωρίς τον ηγέτη της, τον Αλεξέι Σβεντ και η οποία αναζητούσε ταυτότητα και λύσεις μέσα στο παιχνίδι.

Τις βρήκε όμως εκμεταλλευόμενη την ανυπαρξία των αντιπάλων της και έφτασε στην τέταρτη νίκη της στη φετινή Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια εκτός έδρας, αλλά και πάλι είχε προβλήματα στην απόδοσή του.

Οι Ρώσοι έψαχναν να βρουν σημείο αναφοράς στο παιχνίδι τους απόντος του Σβεντ και είχαν κενά στην οργάνωση της επίθεσής τους. Προηγήθηκαν με 18-11 στο 6’, αλλά ο Πασκουάλ με «κοντό σχήμα» (Καλάθης, Λάνγκφορντ, Παππάς) κατάφερε να αλλάξει την κατάσταση και να ισορροπήσει το παιχνίδι (23-23 στο 9’).

Με τον Λάνγκφορντ να είναι δραστήριος, αλλά και με πολύ αποτελεσματική άμυνα οι πράσινοι προηγήθηκαν με 33-40 στο 13’. Στο σημείο εκείνο ο Παπαγιάννης πέρασε στο ματς και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του παιχνιδιού, όπως είχε αποτύχει προηγουμένως και ο Βουγιούκας.

Την ίδια στιγμή στην επίθεση δεν υπήρχε κίνηση χωρίς τη μπάλα, ενώ ο Καλάθης δεν μπορούσε να οργανώσει σωστά σπαταλώντας χρόνο στην επίθεση.

Ετσι η Χίμκι με σερί 10-0 πέρασε μπροστά με 43-40 στο 17’ για να τελειώσει το πρώτο μέρος με 48-44.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν μια καταστροφή! Ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός στην επίθεση, όπου οι παίκτες του με προεξάρχοντα τον Καλάθη έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο, ήταν απίστευτα άστοχοι και είχαν τεράστια προβλήματα συγκέντρωσης στην άμυνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σημείωσε μόλις 7 πόντους με 2/11 δίποντα και ¼ τρίποντα παίζοντας άθλια!

Οι Ρώσοι ήταν είναι αλήθεια λιγότερο χειρότεροι, βρήκαν λύσεις με τον Τζένκινς και προηγήθηκαν με 59-51 στο 30’.

Μάλιστα συνέχισαν με συνέπεια στο πλάνο τους τροφοδοτώντας τον Γκιλ, ήταν σωστοί στις επιλογές τους και παρά τα λάθη τους είχαν τον έλεγχο στην αναμέτρηση.

Απο την άλλη πλευρά το… χάος. Ο Καλάθης να επιμένει να σουτάρει άστοχα τρίποντα, ο Γκιστ με τον Λάσμε να χάνουν από τα μάτια τους τον Γκιλ, ο Τόμας ανήμπορος να παίξει άμυνα και οι υπόλοιποι στο πουθενά.

Οι Ρώσοι ήταν άστοχοι και γι’ αυτό το παιχνίδι δεν είχε «τελειώσει» νωρίτερα, κάτι που έγινε στο 37’ με τη διαφορά να πηγαίνει στους 11 πόντους (74-63) με τον Γκιλ.

Η Χίμκι κράτησε τη διαφορά, αφού δεν απειλήθηκε από τον Παναθηναϊκό και έφτασε στην επικράτηση με το τελικό 76-68.

Από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα οι Γκιλ (21π. 5ρ), Μίκι (14π.), Τζένκινς (12π., 7ρ) ήταν οι κορυφαίοι.

Από τον Παναθηναϊκό, που είχε 3/13 τρίποντα στο β’ μέρος προσπάθησαν οι Γκιστ (19π., 9ρ), Λάνγκφορντ (17π με 2/9δίπ). Ο Καλάθης είχε 2 πόντους με 1/4διπ, 0/5 τριπ)

Τα δεκάλεπτα: 29-25, 48-44, 59-51, 76-68

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ