Ολυμπιακός – Μπουντούτσνοστ 92-70

Ολυμπιακός – Μπουντούτσνοστ 92-70

Με τον Ζακ ΛεΝτέι να πραγματοποιεί «μαγική» εμφάνιση (ρεκόρ πόντων στην Ευρωλίγκα με 28), ο Ολυμπιακός διέλυσε τη Μπουντούτσνοστ με 92-70 και βελτίωσε το ρεκόρ του στο 6-4. Ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο από τους Πειραιώτες (σκορ 32-14) που πρόσφεραν πλούσιο θέαμα, έχοντας σε πολύ καλή μέρα και τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ!

Πάτησε γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και με εξωπραγματικό Ζακ ΛεΝτέι, ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπουντούτσνοστ στο ΣΕΦ με σκορ 92-70 στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας. Τι ακριβώς έκανε ο Αμερικανός σέντερ; Μην μας παρεξηγήσετε, θα το γράψουμε όσο πιο κομψά γίνεται. ΟΡΓΙΑ!

Θυμηθείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

Ο Ζακ ΛεΝτέι πέτυχε 28 πόντους με 7/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 8/9 βολές, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 8 κερδισμένα φάουλ. Αριθμοί που τον απογείωσαν στους 42 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης! Τι άλλο να κάνει ο Αμερικανός που δείχνει.. .κλέψιμο από τον Μπλατ, ο οποίος αποδεικνύει για άλλη μία φορά το πόσο… μανούλα είναι στην ανακάλυψη «λαχείων» στην αγορά.

Ο Ολυμπιακός παρότι ένιωσε πίεση για ένα ημίχρονο από τους Μαυροβούνιους (44-37), δέχθηκε μόλις 33 πόντους στη συνέχεια και έφτασε χωρίς ιδιαίτερη πίεση στο 6-4 στην Ευρωλίγκα. Την επόμενη αγωνιστική δοκιμάζεται στο Κάουνας απέναντι στην Ζαλγκίρις, η οποία προέρχεται από τη νίκη επί της Αρμάνι.

ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Και οι δύο ομάδες από το ξεκίνημα μπήκαν με σκοπό να παίξουν εντυπωσιακά. Γρήγορα το ματς έφτασε στο 6-6, με τον Μιλουτίνοφ να προσφέρει προβάδισμα με κάρφωμα για τους Πειραιώτες. Το 10-10 στα πρώτα τέσσερα λεπτά αποδείκνυε το παραπάνω, με τον Κλαρκ να σκοράρει 5 σερί πόντους για το 14-15 των Μαυροβούνιων και τον Ολυμπιακό να παραμένει απογοητευτικός στο αμυντικό κομμάτι.

Ο Σπανούλης ισοφάρισε σε 18-18, την ώρα που ο ΛεΝτέι με τέσσερις σερί πόντους να φτάνει την αναμέτρηση στο 22-18. Ο Τίμα έβαλε την.. σφραγίδα του στο δεκάλεπτο με τρίποντο με το σκορ να φτάνει στο 25-20 στη λήξη της περιόδου.

Η Μπουντούτσνοστ δεν είχε κάτι να χάσει και χωρίς άγχος αρχικά μείωσε σε 25-23 και προσπέρασε με τρεις βολές του Νίκολιτς (25-26), ένα λεπτό από την έναρξη του δεκαλέπτου. Ξανά ο ΛεΝτέι για το 27-26, με τον Στρέλνιεκς να τον ακολουθεί για το +3 (29-26) των Ερυθρόλευκων. Ο Αμερικανός σέντερ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς, έβαλε στο καλάθι τους φιλοξενούμενους και με άλλους τρεις πόντους «έγραψε» το 32-26.

Το δίποντο του Γκος και του Μιλουτίνοφ πραγματοποίησαν το 36-28, με τους γηπεδούχους πάντως να μην πείθουν με την απόδοσή τους στο παρκέ. Γι’ αυτό ο Μπλατ αναγκάστηκε να πάρει τάιμ άουτ με τους παίκτες του να… συμμορφώνονται ως ένα σημείο και να πηγαίνουν την απόσταση στους 10 πόντους με δίποντα του Πρίντεζη.

Ο Στρέλνιεκς έκανε το 44-34, ο Τζάκσον μείωσε και πάλι στους 7, για να οδηγηθεί το ματς στο ημίχρονο με τον φωτεινό πίνακα να λέει 44-37 υπέρ των Πειραιωτών.

ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΕΝΑΣ ΛΕΝΤΕΪ

Επιστρέφοντας στο ματς, οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν ομαδικό πνεύμα, είχαν θετική κυκλοφορά της μπάλας και με τον Σπανούλη δημιουργό αλλά και.. εκτελεστή, το παιχνίδι έφτασε στο 50-37. Ο Ολυμπιακός σε κάθε ευκαιρία χάριζε θέαμα στον κόσμο του και ο Παπανικολάου έδωσε αέρα 18 πόντων στην ομάδα του με τρίποντο (55-37). Η διαφορά για πρώτη φορά έφτασε τους 20 στο ΣΕΦ (57-37), αλλά η Μπουντούτσνοστ με σουτ από την περιφέρεια μείωσε σε 57-42. Ο Σπανούλης με ένα ακόμα τρίποντο με τον Ερλ Κλαρκ να «εκτελεί» έκαναν το 60-44, όμως το νέο τρίποντο του Σέχοβιτς εκνεύρισε τον Μπλατ που ζήτησε τάιμ άουτ, για να συνεφέρει τους παίκτες του, οι οποίοι ξαφνικά άφησαν το σκεπτόμενο μπάσκετ για το… θεαθήναι.

Η είσοδος του ΛεΝτέι και οι πέντε σερί ποντοι του (65-49) έδωσαν νέα πνοή στους Πειραιώτες. Ο Αμερικανός φόργουορντ σέντερ ήταν απολαυστικός και με 5 νέους πόντους «έγραψε» το 70-51! Ηταν παντού, πέτυχε ένα ακόμα γκολ φάουλ, εξέθεσε τον Ομιτς (τραυματίστηκε) και έστειλε την αναμέτρηση στους 22 ποντους (73-51).

Τελείωσε την περίοδο μαλιστα με 15 πόντους ο ΛεΝτέι, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στο τελευταίο δεκάλεπτο όντας μπροστά με 25 πόντους (76-51)!

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν 4 πόντους με τον Μπάροβιτς για το 76-55, ο Λεντέι με βολές όμως και ένα κάρφωμα έστειλαν ξανά το ματς στο 82-55. Τα λεπτά στο ΣΕΦ περνούσαν με θέαμα, ο Βεζένκοφ με τον Μπόγρη προσέφεραν επίθεση με το παιχνίδι να είναι στο 92-70 με 1:07 για το τέλος, σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό της αναμέτρησης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ