Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός 83-75

Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός 83-75

Ομάδα μοντέλο στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός με 10 τρίποντα, 48 πόντους και μηδέν λάθη. Οι παίκτες του Μπλατ όμως έμειναν στα... αποδυτήρια στο δεύτερο ημίχρονο και ηττήθηκαν με 83-75 από την παθιασμένη Ζαλγκίρις στην καυτή Ζαλγκίριο Αρένα.

Εάν κάποιος ψάξει τη λέξη που αποτυπώνει στο 100% τον Ολυμπιακό στο Κάουνας, τότε η ιδανική ήταν μία: Διπρόσωπος.

Οι Ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν ένα τέλειο επιθετικά πρώτο ημίχρονο, έχοντας 0 λάθη και 10/16 τρίποντα. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, ξέχασε να παίζει  άμυνα, «πνίγηκε» από τη Ζαλγκίριο Αρίνα και την πίεση των γηπεδούχων και ηττήθηκε με σκορ 83-75 από την Ζαλγκίρις!

Στο Κάουνας ο Ολυμπιακός από κανένα λάθος στο πρώτο μισό, έφτασε τα 15 στο δεύτερο. Ο Πρίντεζης από τους 16 πόντους στα μέσα της δεύτερης περιόδου, στο τελευταίο δίποντο της ομάδας του και τους συνολικά 18 πόντους, και οι γηπεδούχοι κατέκτησαν τη δεύτερη τους νίκη στην έδρα τους στην διοργάνωση.  Η εικόνα των Πειραιωτών στην 4η περίοδο θύμισε πολύ ΟΑΚΑ και το παιχνίδι της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό, με την ομάδα του Μπλατ την επόμενη αγωνιστική να αντιμετωπίζει στο ΣΕΦ την Αναντόλου Εφές.

ΕΝΑΣ ΤΕΛΕΙΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο ρυθμός στο Κάουνας ήταν φρενήρης. Και οι δύο ομάδες έβρισκαν σκορ και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με δύο πόντους (16-18). Είπαμε και οι δύο ομάδες; Μας συγχωρείτε. Ο Ολυμπιακός είχε έναν μαγικό Γιώργο Πρίντεζη στο ξεκίνημα με τον υπαρχηγό των Ερυθρόλευκων να πετυχαίνει 14 πόντους με 4/4 τρίποντα!

Το 5 εύστοχο τρίποντο από τον Ολυμπιακό ήρθε δια χειρός Κώστα Παπανικολάου, με τον Τίμα να «γράφει» το 6/6 για το 16-24! Επιστρέφοντας από το τάιμ άουτ, ο Βεζένκοφ αστόχησε από την περιφέρεια, όχι όμως ο Σπανούλης εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 11 (18-29) με το 19-29 να είναι το σκορ μίας σούπερ περίοδο του Ολυμπιακού που είχε 0 λάθη και 8 ασίστ!

Τον… χαβά της η ομάδα του Πειραιά από την περιφέρεια και η πάσα του Σπανούλη μεταφράστηκε σε τρίποντο του ΛεΝτέι για το 19-32 στη Ζαλγκίριο Αρίνα. Οι γηπεδούχοι μείωσαν μέσω του Ουάιτ σε 25-34 και ο Ουόλτερς πραγματοποίησε το 27-36. Το δεύτερο σερί φάουλ του  Γουίλιαμς-Γκος έριξε κι άλλο την απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων, ο Πρίντεζης στη λήξη του χρόνου της επίθεσής της ομάδας του με… πιρουέτα έπραξε το 29-38.

Οι Λιθουανοί είχαν ξυπνήσει για τα καλά, ο Ολυμπιακός είχε κολλήσει στην επίθεση και αυτό έδωσε την άνεση στους γηπεδούχους για να φτάσουν στο 33-38 έπειτα από το δίποντο του Καβαλιάουσκας.  Οι βολές του Στρέλνιεκς και το κάρφωμα του Μιλουτίνοφ δεν ανησύχησαν το συγκρότημα του Σάρας, το οποίο μεθοδικά γύρισε την μπάλα και χτύπησε κάθε μις ματς και ολιγωρία των Πειραιωτών. Έτσι το παιχνίδι έφτασε στο 40-42, με τον Παπανικολάου πάντως να εκτελεί για το +5 (40-45) της ομάδας του και τον Στρέλνιεκς με τρίποντο στη λήξη του ημιχρόνου, να στέλνει την ομάδα του στα αποδυτήρια με 8 πόντους προβάδισμα (40-48). Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 10/16 τρίποντα, 12 ασίστ και μηδέν λάθη!

ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ, ΣΤΑ 8 ΛΑΘΗ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

Η άμυνα της Ζαλγκίρις έγινε πιο σκληρή και το ένιωσε για τα καλά ο Ολυμπιακός ο οποίος έμεινε άποντος. Αντιθέτως η Ζαλγκίρις με το τρίποντο του Μιλάκνις έτρεξε ένα 6-0 σερί για το 46-48 και από τις βολές ισοφάρισε την αναμέτρηση. Οι Ερυθρόλευκοι δεν είχαν καθαρό μυαλό, είχαν παρασυρθεί από την γεμάτη ενέργεια άμυνα της Ζαλγκίρις και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα του Πειραιά να «πνίγεται» σε μία κουταλιά νερό. Μέχρι και λάθος σε επαναφορά έκανε ο Τίμα στο 50-50. Ο Λετονός… ρέφαρε με ένα τρίποντο και στην συνέχει ο ΛεΝτέι προχώρησε για το 52-55. Οι δύο ομάδες βρήκαν σκορ από Σπανούλη και Ουόλτερς, ο Ολυμπιακός υπέπεσε σε δύο σερί λάθη και ο Ουάιτ μείωσε στον πόντο (58-59).  Το λάθος του Στρέλνιεκς στην τελευταία επίθεση των Ερυθρόλευκων οδήγησε στο λέι απ του Ουόλτερς και στο προβάδισμα της Ζαλγκίρις στο δρόμο για την τελευταία περίοδο (60-59). Από 0 λάθη σε 20 λεπτά, ο Ολυμπιακός έφτασε τα 8 σε 10 αγωνιστικά λεπτά, κάτι που ήταν και η βασική αιτία της ανατροπής στο Κάουνας.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΛΛΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΟ ΝΤΕΠΟΖΙΤΟ

Η Ζαλγκίρις είδε και πάλι τον Ουόλτερς να σκοράρει για το 62-59, με τον Αμερικανό γκαρντ να πασάρει ιδανικά στον Ουλάνοβας, ο οποίος από τα 6,75μ  έκανε το 65-59. Η αγωνιστική «πλημμύρα» συνεχίστηκε, ο Μιλάκνις βρέθηκε ξεμαρκάριστος από την κορυφή του τριπόντου και το 68-59 ηταν γεγονός. Ο ΛεΝτέι πέτυχε το πρώτο καλάθι των Ερυθρόλευκων στην τέταρτη περίοδο για το 68-61, αλλά τα λάθη δεν σταμάτησαν  για την ομάδα του Πειραιά που έκανε ακόμα 4 και ο Ουόλτερς την «πλήγωσε» με δίποντο για το 70-61.

Η υπομονή στην επίθεση των φιλοξενούμενων έφερε το τρίποντο του Γκος, ο Ουόλτερς όμως δεν τους άφησε να το χαρούν καθώς απάντησε άμεσα για το 73-64 με 3:19 για το τέλος.

Δύο βολές του ΛεΝτέι έριξαν την απόσταση στους 7 (73-66), το τρίποντο του Γκριγκόνις έπειτα από ασίστ του Ντέιβις έφερε το 76-66 με τον Ολυμπιακό να έχει παραδοθεί πλήρως στο συγκρότημα του Σάρας.

Το 77-69 από τον Τίμα δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα εύστοχο τρίποντο, αφού απάντησε ο Γκριγκόνις και το ματς ήρθε δικαίως στα χέρια της Ζαλγκίρις.

Οι τέσσερις σερί πόντοι του Γκος δεν ήταν ικανοί για να γυρίσει το ματς με τον Ολυμπιακό να πραγματοποιεί ένα πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο και να ηττάται δίκαια από τους Λιθουανούς στο Κάουνας.

Αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ