Αρμάνι Μιλάνο – Γκραν Κανάρια 86-94

Αρμάνι Μιλάνο – Γκραν Κανάρια 86-94

Οι Ισπανοί επικράτησαν με 94-86 της Αρμάνι, φτάνοντας στο 4-7 στην Ευρωλίγκα, την ώρα που οι γηπεδούχοι έχασαν για τρίτη συνεχόμενη φορά στην κανονική διάρκεια.

Η απομάκρυνση του Σάλβα Μαλντονάντο ήταν ευεργετική για την Γκραν Κανάρια, αφού οι Ισπανοί πέρασαν από το Μιλάνο, επικρατώντας της Αρμάνι με 94-86. Οι Ισπανοί είχαν ένα γεμάτο παιχνίδι, όλοι βοήθησαν, 6 παίκτες τους ξεπέρασαν τους 10 βαθμούς στην αξιολόγηση, με τον Μάρκους Έρικσον να ξεχωρίζει.

Από το ξεκίνημα έδειξαν τις προθέσεις τους απέναντι στην ομάδα του Πιανιντζάνι, ο οποίος είχε τον Αρτούρας Γκουντάιτις σε εκπληκτική μέρα 16 πόντους και 17 ριμπάουντ (10 επιθετικά) και τον Μάικ Τζέιμς με 26 πόντους. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν από τους μοιραίους παίκτες των γηπεδούχων καθώς τους πήρε στο… λαιμό του στο τέλος με τις προσπάθειές του. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη της Γκραν Κανάρια και η τρίτη συνεχόμενη ήττα για την Αρμάνι Μιλάνο!

ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ

Η Αρμάνι Μιλάνο πέρασε δυνατά στο ματς και με τον Μίτσοφ έπειτα από κλέψιμό του, προηγήθηκε με 9-4 στο Mediolanum Forum. Ο Σέρβος φόργουορντ πέτυχε με τρίποντο το 12-6 και ο Τζέιμς το 14-8, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν λύσεις μέσω των έμπειρων αθλητών τους αφού Τιλί και Έρικσον μείωσαν σε 16-12. Ο πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού με τρίποντο έκανε το 18-17, με το 22-20 να είναι το σκορ της πρώτης περιόδου.

Ο Ολιβέρ έδωσε το προβάδισμα στους Ισπανούς (24-26), για να ακολουθήσουν οι συνεχόμενοι πόντοι του Έβανς για το 27-33. Η Αρμάνι έβαζε αλλά και δεχόταν, ο Μπερτάνς πέτυχε ένα ακόμα τρίποντο και ο Γκουντάιτις έκανε το 32-33, ο Εβανς και πάλι «χτύπησε» από τα 6,75μ, με την διαφορά μάλιστα να φτάνει και στους 7 με δίποντο του Ραμπασέδα (34-41). Ένα επιμέρους 6-2 με πρωταγωνιστή τον Μίτσοφ έφερε το 40-43, με τους Μπάεζ και Ερικσον να στέλνουν την ομάδα τους με οχτώ πόντους προβάδισμα (40-48) στα αποδυτήρια.

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Η ΛΟΓΙΚΗ

Ο ρυθμός δεν άλλαξε, η Αρμάνι Μιλάνο ήταν αρνητική στο αμυντικό κομμάτι παρά τα ξεσπάσματα στην επίθεση από τον Τζέιμς και τον Μπρουκς που έφεραν το 46-50.

Ο Κιμ Τιλί παρέμεινε παίκτης κλειδί για τους Ισπανούς, το δίποντό του έφερε και το επιμέρους 10-5 στο Μιλάνο και η Γκραν Κανάρια για πρώτη φορά πήρε διαφορά 10 πόντων στο ματς (51-61), ενώ με τρίποντα πραγματοποίησε και το 53-64. Η απόσταση των δύο ομάδων έφτασε και στους 14 πόντους με βολές των Πασέσνικς και Μπάεζ (56-70) για να προλάβει σε 40 δευτερόλεπτα η Αρμάνι Μιλάνο να τρέξει ένα 7-0 με buzzer beater του Τζέιμς για το 63-71.

Οι γηπεδούχοι είχαν σφυγμό, Τσιντσιαρίνι και Γκουντάιτις μείωσαν σε 68-73 για να ακολουθήσει μία… βροχή από τρίποντα και για τις δύο ομάδες. Μάλιστα μετά το πρώτο του Τσιντσιαρίνι και τα δύο «κολλητά» των Τζέιμς και Κουζμίνσκας το σκορ εκτοξεύχθηκε στο 80-82. Αμφότερες οι ομάδες προχώρησαν σε πόντους από τις βολές, ο Γκουντάιτις με ½ έκανε το 83-87, ο Ερικσον με τον ίδιο τρόπο έκανε το 83-89 και η Γκραν Κανάρια ήταν έτοιμη για ένα μεγάλο διπλό.

Οι Ισπανοί ροκάνισαν το τελευταίο λεπτό και έφυγαν από το Μιλάνο με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της ομάδας τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ