Ευρωπαϊκή πρωτιά για τον Άρη με περισσότερες νίκες

Ευρωπαϊκή πρωτιά για τον Άρη με περισσότερες νίκες

Παρά την απουσία τους για τρεις σεζόν, οι κίτρινοι έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό νικών ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη, εκτός των δυο που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα.

Μια σημαντική διάκριση για τον Άρη προέκυψε από αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ στην ευρωπαϊκή πορεία των ελληνικών ομάδων τα τελευταία 10 χρόνια. Οι κίτρινοι μετρούν τις περισσότερες νίκες συνολικά, με εξαίρεση τους δυο που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα, γεγονός που είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς πως απουσίασαν για τρεις σεζόν (2012-13, 2013-14 και 2014-15) από την Ευρώπη λόγω ban.
Η ανακοίνωση της κίτρινης ΚΑΕ αναφέρει αναλυτικά τα εξής:
«Ο ΑΡΗΣ παραμένει ένα πολύ μεγάλο μέγεθος με τεράστια δυναμική, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί σε θέμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ. Παρότι για τρεις σεζόν (2012-2013, 2013-2014 και 2014-2015) δεν συμμετείχε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι «κίτρινοι» είναι από την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 η ομάδα με τις περισσότερες νίκες στην Ευρώπη, πλην των δυο εκπροσώπων της Ελλάδας στην Ευρωλίγκα.
Τις τελευταίες 10 σεζόν ο ΑΡΗΣ, έχοντας τις επτά απ’ αυτές συμμετοχή στην Ευρώπη (σε Eurocup, Basketball Champions League και FIBA Europe Cup), μετρά 49 νίκες, 46 ήττες και μια ισοπαλία. Τον ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με 44 νίκες και 51 ήττες κι έπονται η ΑΕΚ, ο Πανιώνιος, ο Πανελλήνιος, ο Προμηθέας και το Λαύριο που αγωνίστηκε φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ευρωπαϊκό θεσμό.
Τα νούμερα του συγκεκριμένου άρθρου αποδεικνύουν πολλά πράγματα και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από τους αρμόδιους φορείς του ελληνικού μπάσκετ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ