Αναντολού Έφες – Ρεάλ Μαδρίτης 82-84

Αναντολού Έφες – Ρεάλ Μαδρίτης 82-84

Με ολική επαναφορά στο δεύτερο ημίχρονο οι Μαδριλένοι επικράτησαν της Εφες με 84-82 ρίχνοντας την στο καναβάτσο με βολές του Γιούλ στο τέλος.

Ματς για γερά νεύρα στην Σιναν Ερντέμ Αρινα, με την Ρεάλ Μαδρίτης να φεύγει νικήτρια με 84-82 επί της Εφες έπειτα από ολική επαναφορά στο σκορ. Οι γηπεδούχοι είχαν φτάσει μέχρι και στους 15 (69-54) τη διαφορά, όμως ο Γκουστάβο Αγιον μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες του Λάσο δεν τα παράτησαν και έφυγαν θριαμβευτές από την Τουρκία.

Για τους ηττημένους ο Αντριεν Μόερμαν έκανε τα πάντα αλλά οι 19 πόντοι του και τα 11 ριμπάουντ του δεν ήταν αρκετά για τη νίκη. Κομβικό ο ψύχραιμος Σερχιο Γιουλ για την «βασιλισσα» αφού δεν λαθεψε από τις βολές και πρόσφερε το θετικό αποτέλεσμα στην ομάδα του.

Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ελεύθερο μπάσκετ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στην Πόλη με την Εφές να σπάει την άμυνα της Ρεαλ με ντράιβ και με το κάρφωμα του Πλάις να προηγείται με 9-8. Το τρίτο τρίποντο των Μαδριλενων ήρθε δια χειρός Γιούλ (είχαν προηγηθεί δύο του Ραντολφ), με τον ταλαντούχο γκαρντ να κάνει και το 10-14. Τη σκυτάλη στο σκορ πήρε ο Πλάις που επανέφερε το προβάδισμα για την ομάδα του (15-14) με τρίποντο επίσης με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει στο 23-23.

Με την βοήθεια του Άντερσον οι Τούρκοι πέρασαν με 28-25, για να αναλάβουν δράση οι Αγιόν και Κάρολ για το +4 (28-32) της Ρεαλ. Το ματς ήταν εξ αρχής ντέρμπι με τον Λαρκιν να κερδίζει φάουλ σε τρίποντο και να πετυχαίνει 3/3 βολές για το προσπέρασμα των γηπεδούχων. Ο Μπομπουα με γκολ φάουλ έκανε το 40-36 για να τον ακολουθήσει ο Μόερμαν, ο οποίος με τρίποντο διαμόρφωσε το 43-38. Μάλιστα ο Γάλλος ήταν πρωταγωνιστής και στη συνέχεια και με ένα ακόμα σουτ του η Εφές έφτασε το σκορ στο 47-40. Ο Αγιόν ήταν μια καλή σταθερά για τον Λάσο με το 52-47 να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου σε ένα χορταστικό παιχνίδι στην Πόλη.

ΠΕΤΥΧΕ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ Η ΡΕΑΛ

Με τον Μόερμαν από την μία και τον Ταβάρες από την άλλη ήταν οι πρώτες στιγμές του δευτέρου ημιχρόνου στο Σινάν Ερντεμ Ντομ. Το σκορ από το τρίποντο του Γάλλου φόργουορντ έφτασε στο 63-54, με την Εφές να έχει επιβάλλει απόλυτα τον ρυθμό της και την Ρεαλ να χάνει το ένα τρίποντο μετά το άλλο. Και αφού δεν τα έβαζαν οι Μαδριλενοι, τους τιμώρησε η Εφές μέσω Λαρκιν με ένα ακόμα σουτ από τα 6,75μ με τη διαφορά να εκτοξεύεται στους 12 (66-54).

Το γήπεδο ήταν κατηφορικό και ο Μίτσιτς με νέο τρίποντο έγραψε εν μέσω αποθέωσης το 69-54. Οι Μαδριλενοι έσφιξαν κάπως την άμυνα τους, Τόμπκινς και Καμπάτσο ήταν η αιτία του 71-60. Αλλά ο Μίτσιτς είχε διαφορετική άποψη και έστειλε τις ομάδες στο ημίχρονο με το σκορ στο 74-60.
Η επιστροφή στο ματς είχε μαδριλενικο χρώμα και με ένα 6-0 σερί οι φιλοξενούμενοι έριξαν τη διαφορά κάτω από τους 10 (74-66). Ο Αγιόν έπαιζε μόνος του τη ρακέτα της Εφές και με τέσσερις σερί πόντους διαμόρφωσε το 77-72, ο Μπομπουά πέτυχε το 79-72 αλλά ένα νέο 5-0 της Ρεαλ έριξε την απόσταση στους 2 (79-77).

Το καλάθι του Μόερμαν πρόσφερε ηρεμία στους γηπεδούχους, ο Γιουλ με βολές πέτυχε το 81-79 με κάτι παραπάνω από δύο λεπτά να απομένουν. Ο Νταντστον αφού πέτυχε μια βολή έστειλε τον Ρούντι στο ίδιο σημείο για το 82-81 κάνοντας και το πέμπτο προσωπικό του φάουλ. .
Δύο σερί χαμένες επιθέσεις για την Εφες και στη συνέχεια ο Πλάις υποπίπτει σε φάουλ στέλνοντας εκ νέου τον Γιούλ σε βολές.

Πετυχαίνει και τις δύο και με 17,6 να απομένουν η Ρεάλ προσπέρασε με έναν (82-83). Ο Αταμαν πήρε το τάιμ άουτ για να καταστρώσει την τελευταία επίθεση της ομάδας του. Ο Μιτσιτς πήρε την ευθύνη, έχασε το τρίποντο, και δεν μπόρεσε στη συνέχεια να σταματήσει με φάουλ τον Καμπάτσο με τη Ρεάλ να πραγματοποιει ολική επαναφορά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ