Ο Νικ θα συνέλθει, ο Παναθηναϊκός;

Ο Νικ θα συνέλθει, ο Παναθηναϊκός;

Ο Καλάθης δεν είναι καλά, αλλά θα γίνει. Ο Παναθηναϊκός όμως δείχνει άδειος από φρεσκάδα, ιδέες, λύσεις και προπονητική καθοδήγηση, με τον Πασκουάλ να δημιουργεί, παρά να λύνει «θέματα».

Ο Νικ Καλάθης έκανε μία επιλογή το καλοκαίρι. Δεν δούλεψε. Επέλεξε (σε συνεργασία με τους personal trainers και το επιτελείο του Παναθηναϊκού) να κάνει πλήρη αποκατάσταση του καταπονημένου σώματός του. Για σχεδόν δύο μήνες έκανε μόνο τα βασικά και αυτά με μέτρο. Η επιστροφή του στην προετοιμασία έδειξε ότι χρειαζόταν να ξεκινήσει πολύ πιο πίσω από άποψη φυσικής κατάστασης από τους υπόλοιπους. Εις γνώση όλων. Αλλά μπήκε, δούλεψε και πλέον είναι πάλι καλά. Αλλά όχι σταθερός. Όχι στα επίπεδα… Καλάθη.

Οσο κι αν είναι σκληρό, ο αρχηγός και ηγέτης του Παναθηναϊκού κρίνεται πλέον ως ένας εν δυνάμει MVP της Ευρωλίγκας, ως ένας από τους 2-3 καλύτερους playmakers της Ευρώπης, αλλά και ως ένας παίκτης που βάζει στην τράπεζα 2,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο από το χρυσό συμβόλαιο που υπέγραψε το καλοκαίρι. Με την οικονομική συνθήκη να μην παίζει ουσιαστικό ρόλο, αλλά να αποτελεί έναν επιπλέον λόγο «γκρίνιας» για τον κορυφαίο παίκτη του Παναθηναϊκού. Γκρίνια που φανερώθηκε και το βράδυ της Παρασκευής, μετά τη «με κάτω τα χέρια» ήττα από τη Φενέρμπαχτσε.

Είναι, όμως, ο Καλάθης τόσο κακός όσο λέμε; Είναι τόσο αρνητικός όσο μπορεί να δείχνουν τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού; Αν κάνουμε μία σύγκριση της περσινής χρονιάς με τη φετινή, οι απαντήσεις είναι εύκολες από άποψη αριθμών. Πέρυσι, σε σύνολο 35 αγώνων, ο Νικ είχε μέσο όρο στην Ευρωλίγκα 10.4 πόντους, 6.8 ασίστ, 3.8 ριμπάουντ, 1.,7 κλεψίματα. Αντίστοιχα στα 11 φετινά παιχνίδια του Παναθηναϊκού, μετράει 9.2 πόντους, 7.7 ασίστ, 3.3 ριμπάουντ και 1.7 κλεψίματα!

Με λίγα λόγια, ο φετινός Καλάθης δεν απέχει καθόλου από την πυραυλοκίνητη περσινή χρονιά του, τουλάχιστον από άποψη αριθμών. Είναι ακριβώς στα ίδια, με ελάχιστες διαφορές. Αλλά και να είναι αρνητικός ο Νικ, είναι σαφές ότι έχει την ποιότητα, το ταλέντο και την προσωπικότητα να το γυρίσει. Να αλλάξει πρόσωπο, να γίνει ο ηγέτης που έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός και που πέρυσι αναγνωρίστηκε ως ένας από τους κυρίαρχους του παιχνιδιού στην Ευρώπη.

Το ζητούμενο, λοιπόν, δεν είναι τι θα κάνει ο Καλάθης. Το θέμα είναι τι θα κάνει ο Πασκουάλ με τον Παναθηναϊκό. Τι θα κάνει το supporting cast, οι υπόλοιποι παίκτες των Πράσινων για να μπορέσουν να βοηθήσουν τον ηγέτη τους να τους φτάσει εκεί που θέλουν. Προς το παρόν τίποτε από τα δύο δεν συμβαίνει. Καθώς και ο Πασκουάλ είναι εξαιρετικά ντεφορμέ, αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες του ρόστερ κινούνται σε μηδενικές θερμοκρασίες. Ψύχους.

Μέχρι στιγμής και με εξαίρεση κάποια εντός έδρας παιχνίδια και τις «ειδικών συνθηκών» νικηφόρες αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, ο Πασκουάλ δεν έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα του στον φετινό Παναθηναϊκό. Για την ακρίβεια, με τις επιλογές του, την προσέγγισή του στα παιχνίδια, τον τρόπο παιχνιδιού που έχει επιλέξει, αλλά και το συχνά αλλοπρόσαλλο rotation του, έχει μπερδέψει την ομάδα του. Και παράλληλα έχει δώσει τροφή για σκέψεις που φτάνουν έως και στην… επόμενη ημέρα.

Αντί επιλόγου υπενθυμίζουμε ότι μπορεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ στις αρχές της εβδομάδας και να είχε κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον Πασκουάλ, που επικοινωνήθηκε ως στήριξη, αλλά οι δηλώσεις της 19ης Νοεμβρίου από τον ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού, δεν έχουν αλλάξει ως προς την ουσία τους. «Το υλικό είναι εξαιρετικό. Αυτό ζήτησε ο προπονητής και οφείλει να βρει τις λύσεις για να παίζουμε καλύτερα», είχε δηλώσει on camera ο Δημήτρης. Στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα. Ένα μήνυμα που παραμένει επίκαιρο. Αλλά όχι σίγουρο ότι έχει ληφθεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ