Μόερμαν στο 10.gr: «Περήφανοι στον Ολυμπιακό για τον Μπλατ, κορυφαίος ο Πρίντεζης»

Μόερμαν στο 10.gr: «Περήφανοι στον Ολυμπιακό για τον Μπλατ, κορυφαίος ο Πρίντεζης»

Ο Γάλλος φόργουορντ μίλησε στο 10.gr για τους Ερυθρόλευκους και όσα πρέπει να απασχολήσουν την Εφές το βράδυ της Πέμπτης στο ΣΕΦ για το ματς της 12ης αγωνιστικής.

Η χρονιά στον Ολυμπιακό ξεκίνησε με ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα. Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν στο 6-5 στη σεζόν περνώντας από τρεις έδρες αν και δύο φορές έχουν φύγει ήδη με κατεβασμένο το κεφάλι από το ΣΕΦ. Τώρα φιλοξενούν την Αναντόλου Εφές στο Φάληρο, μια ομάδα που είναι στο 8-3 στην κανονική διάρκεια και αδιαμφισβήτητα έχει κλέψει τις εντυπώσεις στη διοργάνωση.

Ένας από τους παίκτες που ξεχωρίζουν στο ροστερ του Εργκιν Αταμάν είναι ο Αντριαν Μόερμαν. Ο Γάλλος φόργουορντ δείχνει πως έχει εγκλιματιστεί απόλυτα στην Εφές και δίνει πολύτιμες λύσεις στην ομάδα του στην επίθεση της.

Ο παίκτης της τουρκικής ομάδας μίλησε στο 10.gr για την κόντρα της με τον Ολυμπιακό την Πέμπτη στο ΣΕΦ αλλά και όλα όσα έχει παρακολουθησει από τους Ερυθρόλευκους όλο αυτό το διάστημα.

– Ποια είναι η γνώμη σου για τον Ολυμπιακό; Προέρχεται από την ήττα στο Κάουνας και με 6-5 ρεκόρ στην διοργάνωση.
«O Ολυμπιακός σίγουρα είναι μία πολύ καλή ομάδα. Δεν λέει πραγματικά κάτι το ρεκόρ του αυτήν την περίοδο. Διαθέτει πολύ καλούς παίκτες στη θέση μου και θεωρώ ότι θα γίνει ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι στην έδρα μας. Θεωρώ ότι από την μεριά μας πρέπει να είμαστε επιθετικοί στο παιχνίδι μας. Οπως έκανε και η Ζαλγκίρις στο προηγούμενο παιχνίδι στο Κάουνας. Γιατί πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος απόλυτα απέναντι στον Ολυμπιακό για να μπορείς να καταφέρεις κάτι. Προέρχονται και αυτοί από ήττα, όπως και εμείς αφού χάσαμε από την Ρεάλ και οφείλουμε να πάρουμε τη νίκη για να ασφαλίσουμε την τέταρτη θέση».

– Θα παίξεις όμως σε ένα γήπεδο που έχει αρκετό θόρυβο. Αλήθεια πως είναι να παίζεις απέναντι στους οπαδούς της χώρας μας;
«Πρώτα από όλα αγαπάω τους Έλληνες οπαδούς γιατί πάντα βρίσκονται στο πλευρό της ομάδας τους. Ο Ολυμπιακός πάντα έχει μία όμορφη ατμόσφαιρα το γήπεδό του γιατί όταν παίζεις στην έδρα του, παρότι είναι… φωνακλάδες στο ΣΕΦ, νιώθεις όμορφα από την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Είναι ωραίο να παίζεις σε μία έδρα όπως σε εκείνη του Ολυμπιακού και το απολαμβάνω».

-Ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει στην εποχή του Ντέιβιντ Μπλατ μετά τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Έχοντας συνεργαστεί και μαζί του, ποια είναι η άποψη σου για τον Αμερικανό τεχνικό των Ερυθρόλευκων;
«Τον ξέρω πολύ καλά γιατί τον είχα προπονητή στην Νταρουσάφακα. Μου αρέσει πολύ ως προπονητής και είναι πολύ ξεχωριστός. Είναι το ιδανικό για τον Ολυμπιακό ότι τον έχει στον πάγκο του, με αυτόν η Νταρουσάφακα κέρδισε το Eurocup και στην Μακάμπι είχε πάρει πάρα πολλούς τίτλους. Σκέψου ότι έχει προπονήσει τον Λεμπρόν Τζέιμς, ένα τεράστιο αστέρι του ΝΒΑ και στον Ολυμπιακό πρέπει να είναι περήφανοι που έχουν στις τάξεις τους ένα τόσο καλό κόουτς και με τις παραστάσεις του».

– Ο Ολυμπιακός συνδυάζει το ταλέντο των νέων παικτών του με την εμπειρία των βετεράνων του. Πως είναι να έχεις αντιπάλους όπως ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης;
«Πρώτα από όλα μου αρέσει πολύ ο Γιώργος Πρίντεζης. Είναι ένας δυνατός παίκτης και για μένα είναι ένας από τους καλύτερους στην Ευρωλίγκα στην θέση του. Για μένα θα έιναι πολύ όμορφο να παίζω απέναντί του. Γενικότερα είναι πολύ ταλαντούχος ο Ολυμπιακός. Διαθέτει νέους παίκτες όπως και εμείς, έχει αθλητές που μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά και θεωρώ ότι θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι στο ΣΕΦ. Θα το απολαύσουμε…».

– Ποιος πιστεύεις ότι θα είναι το κλειδί στην αναμέτρηση; Τι θα πρέπει να προσέξει η Εφές;
«Οπως σου είπα και νωρίτερα εμείς πρέπει να είμαστε πολύ επιθετικοί στην άμυνά μας. Οπως κάναμε και στην Βιτόρια απέναντι στην Μπασκόνια αλλά και με την Μακάμπι στην έδρα μας. Και πάνω από όλα πρέπει να εμφανιστούμε καλύτεροι στην 4η περίοδο, γιατί είχαμε προβλήματα σε αυτό το κομμάτι στο ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης. Εάν θυμάμαι καλά σκοράραμε μόλις 8 πόντους στα τελευταία 5 λεπτά. Οπότε το «κλειδι» στο ματς στο ΣΕΦ θα είναι η άμυνά μας και στην επίθεση θα πρέπει να παίξουμε 40 λεπτά και όχι… 35».

– Η Εφές είναι στην τέταρτη θέση της Ευρωλίγκας. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για φέτος; Επειδή θυμάμαι και τον κόουτς Αταμάν να τονίζει ότι μόνο η Ευρωλίγκα του λείπει από την τροπαιοθήκη του. Είναι εφικτός ο στόχος του Final 4;
«Η Ευρωλίγκα είναι μία τεράστια διοργάνωση. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι. Τώρα ναι είμαστε στην τέταρτη θέση και είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε κάθε παιχνίδι στην έδρα μας και ότι παραπάνω γίνεται μακριά από αυτή και θα δούμε το τέλος μας. Ξέρουν όλοι ότι είμαστε μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα στην διοργάνωση και θέλουν όλοι να μας κερδίσουν. Κάτι πολύ όμορφο αν το σκεφτείς γιατί έχουμε κερδίσει τον σεβασμό όλων σαν ομάδα και πρέπει να παραμείνουμε στο έδαφος για να κρατήσουμε την τέταρτη θέση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ