Ολυμπιακός – Εφές 88-81

Ολυμπιακός – Εφές 88-81

Θρύλος την κατάλληλη στιγμή με κορυφαίο τον Τουπάν! Ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα, έδειξε ψυχραιμία, έδειξε κλάση και πήρε τεράστιας σημασίας νίκη (88-81) επί της Εφές, παραμένοντας σε τροχιά «4άδας»! Στο 7-5 πλέον οι ερυθρόλευκοι, στο 8-4 οι Τούρκοι.

Έπαιξε με την φωτιά, προτίμησε την επίθεση από την άμυνα και εντέλει δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός καθώς επικράτησε με 88-81 της Αναντόλου Εφές στο ΣΕΦ για την 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Θυμηθείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

Οι Ερυθρόλευκοι αρνήθηκαν να πέσουν στο καναβάτσο όταν το συγκρότημα του Αταμάν βρέθηκε ακόμα και με 7 πόντους μπροστά, έβγαλαν ψυχή και τσαγανό, έβαλαν στην εξίσωση και τα ενθουσιώδες κοινό τους και κατέκτησαν μία νίκη ουσιας αλλά και ψυχολογίας.

Ο Ολυμπιακός παρά το άκρως εντυπωσιακό του ξεκίνημα, «πληγώθηκε» και πάλι από την αμυντική του λειτουργία, όμως στο τέλος είχε τις λύσεις και έναν εκπληκτικό Αξελ Τουπάν, ο οποίος σταμάτησε στους 19 πόντους με και 4/6 τρίποντα. Συγκινητικός ο Μιλουτίνοφ, αφού κουβάλησε την ομάδα του μέχρι την 4η περίοδο, ενώ κομβική η παρουσία του Σπανούλη στο τέλος όπως και το Ζακ ΛεΝτέι.

Για την Εφές, πρώτος σκόρερ ήταν εκπληκτικός φέτος Βασίλιε Μίσιτς με 24 πόντους, ενώ πολλά προβλήματα δημιούργησε ο Σέιν Λάρκιν με 20 πόντους.

ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Ο Ντέιβιντ Μπλατ πέρασε στο ματς τους Γκος, Στρέλνιεκς, Βεζένκοφ, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ, με τον τελευταίο να είναι ο σκόρερ των γηπεδούχων για το 4-2. Με ωραία προσπάθεια ο Στρέλνιεκς πέτυχε το 6-2 για να τον ακολουθήσει ο Γιώργος Πρίντεζης με δύο σερί επιτυχημένα χουκ για το 10-2.

Οι Ερυθρόλευκοι παρέμειναν έτοιμοι για… θραύση, ο Μιλουτίνοφ σκόραρε και μπροστά στον Πλάις και η διαφορά για πρώτη φορά έφτασε στους 10 πόντους (12-2). Μάλιστα τον έβαλε ξανά στο καλάθι στην επόμενη επίθεση και ο Πρίντεζης διαμόρφωσε το 16-4.

Ο ρυθμός δεν έπεσε, ο Παπανικολάου σκόραρε 5 συνεχόμενους πόντους ενώ κατέβασε το ριμπάουντ στην άμυνα και ώθησε τον Ολυμπιακό σε αιφνιδιασμό για το 23-8 του Γκος.

Η μικρή αντίδραση της Εφές απέφερε ροκάνισμα της διαφοράς με το δεκάλεπτο πάντως να τελειώνει με το πολλά υποσχόμενο 25-12 για τους γηπεδούχους.

Η ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΝΤΕΡΜΠΙ

Η ομάδα του Αταμάν πάντως έδειξε να έχει ξυπνήσει για τα καλά. Πλησίασε λοιπόν με τους Μόερμαν και Λάρκιν στο 27-18, με τον Ντάνστον να καρφώνει για το +7 των Πειραιωτών. Το νέο καλάθι του Αντερσον ανάγκασε τον Μπλατ σε τάιμ άουτ γιατί το 10-2 της Εφές προκάλεσε μερική ανησυχία στις τάξεις του Ολυμπιακού. Όπως και το τρίποντο του Μοερμάν που προκάλεσε το 30-27, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν δεχτεί 15 πόντους σε 4 αγωνιστικά λεπτά.

Το δίποντο του Μιλουτίνοφ απαντήθηκε άμεσα από τον Λάρκιν για το 32-30, όμως μία ο Στρέλνιεκς με ντράιβ και μία ο Τουπάν με τρίποντο, έφεραν το 37-30. Η βροχή από τρίποντα συνεχίστηκε, ο Μίτσιτς για την Εφές και ο Γκος για τον Ολυμπιακό έκαναν το 40-33, με το ματς να έχει αποκτήσει φρενήρη ρυθμό, κάτι που δεν σύμφερε τους γηπεδούχους.

Η Εφές ροκάνισε εκ νέου την απόσταση με βολές του Άντερσον (41-39), ο Τουπάν «έγραψε» το 43-39, όμως και πάλι ο Μίτσιτς έδρασε.

Ο Τουπάν σκόραρε από τα 6,75μ, ο Μίτσιτς ήταν ασταμάτητος κα με 4,6’’ για το ημίχρονο έκανε το 48-44. Ο Ολυμπιακός έκανε λάθος στην επαναφορά, η Εφές πήρε την τελευταία επίθεση και ο Λάρκιν έφερε το παιχνίδι στο 48-46.

ΧΑΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Το ίδιο θολωμένο το μυαλό των Ερυθρόλευκων στο ξεκίνημα το β μέρους και παρά τις βολές του Στρέλνιεκς, η Εφες προσπέρασε στο σκορ με τρεις πόντους έπειτα από ντράιβ του Λάρκιν (50-53). Οι Ερυθρόλευκοι θύμιζαν εμφάνιση… Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ. Είχαν εγκλωβιστεί επιθετικά, η μία προσπάθεια μετά την άλλη έβρισκε σίδερο, με τον Μιλουτίνοφ να παλεύει μόνος του απέναντι σε δυο και τρείς παίκτες με μπλε φανέλα.

Ο Μπλατ πέρασε στο παρκέ τον ΛεΝτέι στο «4» και τον Σπανούλη ξανά στην 5άδα, ο αρχηγός μείωσε σε 55-58, αλλά ο Μίτσιτς με τρίποντο από τα 8μιση μέτρα έγραψε το 55-61.

ΜΕ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΦ ΩΣ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΟΥ

Η διαφορά δεν άλλαξε άμεσα, οι Ερυθρόλευκοι είχαν τρανταχτές αδυναμίες στην άμυνα και ο Πλάις πέτυχε το 59-65. Το τρίποντο του ΛεΝτέι ήταν αιτία ανάκτησης χαμένου ηθικού, με τον Παπανικολάου να ισοφαρίζει προσωρινά. Αντί ο Ολυμπιακός να κόψει την επίθεση της Εφές με φάουλ (ειχε δύο να δώσει), δέχθηκε τρίποντο από τον Μίτσιτς (ήδη 20 πόντους) με την τελευταία περίοδο να ξεκινάει στο 65-68 στο Φάληρο.

Το μαρκάρισμα του Σπανούλη επάνω στον Λάρκιν δεν έβγαινε με τίποτα. Ο δαιμόνιος Αμερικανός γκαρντ σκόραρε με ντράιβ για το 65-70 των Τούρκων, ο Μόερμαν έδωσε αέρα 7 πόντων στην ομάδα του (66-73), για να πετύχει ένα από τα κλασικά του τρίποντα ο Σπανούλης για το 69-73. Το επιθετικό φάουλ του Σίμονς έφερε ευκαιρία για δίποντο του Πρίντεζη (71-73) για να… κατεδαφίσει το ΣΕΦ το τρίποντο του Τουπάν για το προσπέρασμα των Πειραιωτών με 74-73 με 6,33 για το τελος.

Ο Σπανούλης επέμενε και εκανε το 76-75, όμως μία ολιγωρία στην άμυνα έδωσε το δικαίωμα για νέο προσπέρασμα της Εφές με τον Λάρκιν.

Και πάλι όμως ο Τουπάν δικαίωσε τον Μπλατ με το τρίποντό του να «γράφει» το 79-77, ο Μίτσιτς προσέφερε το χάι λάιτ της αγωνιστικής με κάρφωμα στο πρόσωπο του ΛεΝτέι, με τον Τουπάν να «χτυπάει» ξανά για το 81-79. Αυτήν την φορά ο ΛεΝτέι κάρφωσε έπειτα από ασίστ του Στρέλνιεκς για το +4 (83-79, 2:05 για τη λήξη) του Ολυμπιακού.

Από μία χαμένη επίθεση για Λάρκιν και Παπανικολάου, η Εφές δέχτηκε το τέταρτο ομαδικό των γηπεδούχων και ο ΛεΝτέι προχώρησε στο 5ο συνολικό για τις βολές του Σιμόν. Με ½ ο Κροάτης φόργουορντ έκανε το 83-80, ο Πρίντεζης αστόχησε αλλά έκλεψε την μπάλα με τον Ολυμπιακός να έχει την προτελευταία επίθεση (θεωρητικά) του ματς.

Ο Στρέλνιεκς κράτησε την μπάλα, ροκάνισε την επίθεση και κέρδισε το φάουλ και τις βολές, που πέτυχε το 85-80. Με 18 δευτερόλεπτα για τη λήξη, ο Τουπάν εκανε φάουλ στον Άντερσον, αυτός έβαλε 1/2 για το 85-81 και η κατοχή και πάλι στους γηπεδούχους. Ο Αταμάν επέλεξε φάουλ στον Σπανούλη, αυτός με ½ πραγματοποίησε το 86-81 με 14’’ ακόμα. Η άμυνα του Πρίντεζη ήταν καίρια στο ματς και ο Ολυμπιακός έφτασε στο 7-5, επικρατώντας ενός πολύ αξιόμαχου αντιπάλου.

Περισσότερα σε λίγο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ