Η καταρρακωμένη πράσινη ψυχολογία και ο σούπερ Μήτογλου (vids)

Η καταρρακωμένη πράσινη ψυχολογία και ο σούπερ Μήτογλου (vids)

Το 10.gr αναλύει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Νταρουσάφακα για την Ευρωλίγκα.

Στο κείμενο για τον Ολυμπιακό γράφαμε για τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν τα συναισθήματα, στην εύθραυστη ψυχολογία οποιασδήποτε ομάδας. Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός βρίσκεται εδώ και καιρό στην αντίθετη πλευρά του ψυχολογικού φάσματος. Η χρονιά δεν εξελίσσεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με αποτέλεσμα η αγωνιστική κρίση να έχει καταφέρει να τρυπώσει μέσα στο μυαλό των παικτών. Οι Πράσινοι είναι σαφώς συγχυσμένοι, εμφανώς απογοητευμένοι και η εικόνα τους στο παρκέ χειροτερεύει σταθερά τον τελευταίο περίπου μήνα. Μάλιστα το κλίμα στα πέριξ του οργανισμού είναι  τόσο αρνητικό, ώστε πλέον δεν αρκεί μια ήττα για να προκληθούν αναταράξεις – οι δηλώσεις του ισχυρού άνδρα του Τριφυλλιού, καθώς και το σκυμμένο κεφάλι του Νικ Καλάθη μετά την νίκη επί της Darussafaka, είναι νομίζω ενδεικτικά της γενικότερης κατάστασης.

Για να είμαι ειλικρινής, πίστευα ότι ο Παναθηναϊκός θα ξεσπάσει απέναντι στους Τούρκους – άλλωστε άπαντες στον σύλλογο έχουν απόλυτη ανάγκη ένα αληθινά καλό ματς. Προφανώς έκανα λάθος, αλλά στην τελική αυτό έχει ελάχιστη σημασία. Η αφήγηση θα αναφέρει ότι οι παίκτες του Javi Pascual, αντιμετώπισαν χθες το βράδυ την χειρότερη (με διαφορά) ομάδα της φετινής Euroleague και παρόλα αυτά, κινδύνεψαν κάποια στιγμή να χάσουν. Σκούρα τα πράγματα. Σε κάθε περίπτωση ο μόνος που μπορεί να βγάλει την ομάδα από το αγωνιστικό αδιέξοδο, είναι ο Καταλανός προπονητής. Τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα.

Για τον Ντίνο Μήτογλου

Αν υπάρχει ένα θετικό στοιχείο από την αναμέτρηση της Παρασκευής, αυτό είναι η συνολική παρουσία του Ντίνου Μήτογλου. Ο Έλληνας forward πραγματοποίησε αδιαμφισβήτητα, την κορυφαία φετινή του εμφάνιση – σκόραρε 20 πόντους, κατέβασε 6 rebound και μοίρασε 2 assists.

Επιπλέον έβγαλε ορισμένες καθοριστικές άμυνες, ανανεώνοντας 2-3 κρίσιμες κατοχές οι οποίες αποδείχτηκαν πολύτιμες στην οικονομία του αγώνα. Το μενού περιείχε σχεδόν τα πάντα – παιχνίδι με πλάτη, μακρινά σουτ και αδιάκοπο τρέξιμο στο ανοιχτό γήπεδο. Μακάρι να υπάρξει και συνέχεια – κανείς δεν περισσεύει στον ανήφορο που αχνοφαίνεται στον ορίζοντα.

Πριν κλείσουμε ας δούμε μια πολύ ωραία φάση για τους γηπεδούχους (από το κανάλι Baskethead), η οποία κατέληξε σε ελεύθερο τρίποντο από την γωνία.

Επιλέξαμε το εν λόγω στιγμιότυπο, επειδή σύμφωνα με το Overbasket στην αναμέτρηση έλαβε χώρα το εξής στατιστικό παράδοξο. Τα έξι συνολικά εύστοχα τρίποντα – από αμφότερους τους συλλόγους – αποτελούν την χειρότερη επίδοση στην ιστορία της διοργάνωσης, υπό το τωρινό format. Τέλος πάντων. Για να επιστρέψουμε στο παραπάνω play, παρατηρούμε πως η δράση μοιάζει με ένα κλασικό spain pick n roll. O Lasme σκρινάρει για τον Καλάθη και ταυτόχρονα ο Παππάς, στήνει ένα back screen στον προσωπικό αντίπαλο του Καμπονέζου. Ο Νικ εκμεταλλεύεται το κενό που δημιουργείται στα τουρκικά μετόπισθεν, εφορμά κάθετα στον κεντρικό διάδρομο και πασάρει στον Thomas, διαβάζοντας σωστά την αμυντική περιστροφή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ