Μπλάζιτς στο «10»: «Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τον Σπανούλη»

Μπλάζιτς στο «10»: «Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τον Σπανούλη»

Ο Σλοβένος γκαρντ/φόργουορντ της Μπαρτσελόνα μίλησε στο «10» για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Παλάου Μπλαουγκράνα και αποθέωσε την μέχρι στιγμής πορεία των Ερυθρόλευκων στην Ευρωλίγκα.

Σε μία αφιλόξενη έδρα αγωνίζεται σήμερα ο Ολυμπιακός, καθώς την Βαρκελώνη οι Ερυθρόλευκοι έχουν μόλις 2 νίκες σε 10 παιχνίδια. Όπως και να έχει, η Μπαρτσελόνα δεν είναι και στα καλύτερά της, αφού με ρεκόρ 6-6 και 3 σερί ήττες στην Ευρωλίγκα, ψάχνει για άλλη μία χρονιά τα πατήματά της στην διοργάνωση.

Ο Γιάκα Μπλάζιτς με εμπειρία στη διοργάνωση, αποτελεί έναν παίκτη που βοηθάει το συγκρότημα του Πέσιτς ερχόμενος από τον πάγκο, προσφέροντας λύσεις στους Καταλανούς.

Το 10.gr συνομίλησε με τον γκαρντ/φόργουορντ της Μπαρτσελόνα και θέλησε να μάθει την γνώμη του για τον Ολυμπιακό, την μονομαχία του με τον Βασίλη Σπανούλη, τον Ντέιβιντ Μπλατ, την κακή παράδοση των Ερυθρόλευκων στην Βαρκελώνη και όσα πιστεύει για την ομάδα του αναφορικά με τον μέλλον της στην διοργάνωση.

-Ποια είναι η γνώμη σου για τον φετινό Ολυμπιακό; Προέρχεται από μία σημαντική εντός έδρας νίκη επί της Εφές, είναι στο 7-5, την ώρα που έχει ήδη 3 διπλά στην φετινή Ευρωλίγκα…

«Οσο περνάει ο καιρός το μόνο σίγουρο είναι ότι γίνονται όλο και καλύτεροι. Προέρχονται από τη νίκη επί της Εφές, ενώ θυμάμαι και το θετικό αποτέλεσμα που πήραν και με την Μπάγερν στη Γερμανία. Διαθέτουν καλό ρυθμό στο παιχνίδι τους και έρχονται σε σούπερ φυσική κατάσταση. Εχουν κρατήσει τον βασικό τους κορμό από την περσινή σεζόν, οπότε γνωρίζονται μεταξύ τους αφού διαθέτουν χημεία παίζοντας για χρόνια μαζί. Είμαι σίγουρος ότι θα περιμένουμε ένα σκληρό παιχνίδι».

– Η παράδοση είναι με το μέρος σας πάντως, αφού η Μπαρτσελόνα έχει 8 νίκες και μόλις 2 ήττες στην έδρας της από τον Ολυμπιακό. Θα παίξει πιστεύεις ρόλο αυτό στην ψυχολογία σας;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν κοιτάω την παράδοση σε αυτά τα ματς. Είναι μία νέα χρονιά και θεωρώ ότι δεν θα παίξει τεράστιο ρόλο. Εννοείται πως ψυχολογικά αυτό θα μας βοηθήσει αφού παίζουμε μπροστά στο κοινό μας, στο γήπεδό μας και σε κάθε περίπτωση αυτό μας δίνει το πλεονέκτημα σίγουρα».

– Απέναντί σας θα έχετε έναν προπονητή όπως ο Ντέιβιντ Μπλατ. Πως είναι να έχεις έναν τέτοιο κόουτς ως αντίπαλο;

«Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι ένας εξαιρετικός τεχνικός. Το έχει δείξει αυτό στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, έχει κοουτσάρει ομάδα στο ΝΒΑ, τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, και έχει ζήσει και αυτήν την εμπειρία. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής, αλλά και από την μεριά μας διαθέτουμε έναν θαυμάσιο προπονητή, ο οποίος οδηγεί πολύ καλά την ομάδας μας και οφείλουμε να κοιτάμε το.. σπίτι μας πρώτα».

– Αναφορικά με το ρόστερ του Ολυμπιακού; Ποια είναι η άποψή σου;

«Ο Ολυμπιακός εδώ και πολλά χρόνια είναι η ομάδα του Σπανούλη. Έχουν χτιστεί τα πάντα τριγύρω του και ακόμα και τώρα έχει τον βασικό ρόλο της ομάδας στην επιθεση και θεωρώ ότι τα νέα πρόσωπα που έχουν έρθει στην ομάδα του έχουν βοηθήσει και με το παραπάνω. Ειδικά ο Νάιντζελ Γουίλιαμς Γκος, ο οποίος παίζει ήδη πολύ καλά για τα δεδομένα του και την εμπειρία του. Στην ρακέτα του ο Ολυμπιακός έχει και τον ΛεΝτέι και τον Μιλουτίνοφ, ο οποίος κάνει μία πολύ καλή σεζόν φέτος. Οπότε ο Ολυμπιακός για μένα διαθέτει ένα πολύ σοβαρό σύνολο, γεμάτο σε κάθε θέση, αλλά όπως προείπα, τα πάντα περικλείονται γύρο από τον Σπανούλη».

– Ποιο θεωρείς ότι είναι το κλειδί της αναμέτρησης και τι πρέπει να προσέξει η Μπαρτσελόνα για να μην βρεθεί προ εκπλήξεως;

«Σίγουρα θα πρέπει να προσέξουμε την επιθετική άμυνα του Ολυμπιακού. Και εννοείται στην επίθεση έχουν πολλά… όπλα, όπως είπα και νωρίτερα για τον Σπανούλη που μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο. Είναι μία physical ομάδα και κάπου εκεί είναι και το κλειδί του ματς. Ξέρουμε ότι στο ΣΕΦ έχουν περισσότερη ενέργεια από τον κόσμο τους όμως εδώ θα προσπαθήσουμε να αντιστρέψουμε αυτήν την κατάσταση και να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

-Τέλος η ομάδα σου είναι στο 6-6 στην Ευρωλίγκα. Τι πιστεύεις πρέπει να αλλάξει στο παιχνίδι της; Είχατε φτάσει στο 6-3 στην διοργάνωση και φιλοξενείτε τον Ολυμπιακό έπειτα από 3 σερί ήττες..

«Σε μία σκληρή σεζόν με τόσα ματς είναι λογικό να έχεις πολλά σκαμπανεβάσματα. ομως όσο περνάει ο καιρός προσπαθούμε να βρούμε τα πατήματά μας και η αλήθεια είναι πως ελάχιστοι περίμεναν να είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα. Στο ρόστερ μας υπάρχουν 16 διαφορετικές αθλητές. Προπονούμαστε πλέον σκληρά και το σημερινό παιχνίδι θα είναι ένας καλός τρόπος για να δείξουμε την πραγματική μας αξία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ