Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός 89-68

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός 89-68

Ο Παναθηναϊκός βρισκόταν μόνιμα πίσω στο σκορ, πάλεψε για την ανατροπή μέχρι τις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου αλλά τελικά ηττήθηκε με 89-68 στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ και πλέον βρέθηκε εκτός 8άδας της Euroleague.

Το… γνωστό του πρόσωπο των τελευταίων εβδομάδων παρουσίασε για μια ακόμα φορά ο Παναθηναϊκός που έχασε με 89-68 από τη Ρεάλ Μαδρίτης γνωρίζοντας τη συντριβή στην Ισπανία.

Οι πράσινοι αν και για ένα δεκάλεπτο… στρίμωξαν τη «βασίλισσα» παίζοντας αρκετά καλά, δεν άντεξαν και «κατέρρευσαν» στην τέταρτη περίοδο, εκεί όπου όπως ξεκίνησαν, έτσι τελείωσαν και το παιχνίδι.

Αντί να συνεχίσουν και να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες… έσπασαν, διαλύθηκαν και γνώρισαν μια ακόμα βαριά ήττα.

Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον μια ομάδα της μεσαίας κατηγορίας, που προσπαθεί να γλιτώσει από.. εικοσάρες χωρίς πάντοτε να το καταφέρνει…

Ο Παναθηναϊκός κατά την… προσφιλή του συνήθεια ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι, χωρίς πάθος και διάθεση να παλέψει. Ετσι οι Ισπανοί έκαναν ι, τι ήθελαν πάνω στο παρκέ και άρχισαν να σκοράρουν με κάθε τρόπο. Λέι απ, καρφώματα, αλεϊ ουπ στην επαναφορά, πικ εντ ρολ καταστάσεις, τρίποντα, αιφνιδιασμούς. Ηταν απόλυτοι κυρίαρχοι.

Την ίδια στιγμή ο Γκιστ αδυνατούσε να σκοράρει κάτω από το καλάθι, ο Τόμας δεν μπορούσε να απειλήσει ούτε με κοντύτερο παίκτη, ο Καλάθης ήταν άστοχος ακόμα και από κοντά. Ένα τραγικό θέαμα. Ετσι η διαφορά έφτασε στους είκοσι πόντους από πολύ νωρίς (32-12 στο 13’) με τον Πασκουάλ να κάνει συνεχώς αλλαγές προκειμένου να βρει το κατάλληλο σχήμα. Τους παίκτες εκείνους δηλαδή που θα ανέβαζαν την ένταση στην άμυνα και θα έβρισκαν το δρόμο για το καλάθι της Ρεάλ.

Με την είσοδο των Παπαγιάννη και Λάνγκφορντ, αλλά και με καλή αμυντική λειτουργία από τον Μήτογλου, ο Παναθηναϊκός άρχισε να βάζει λίγο φρένο στην κατηφόρα και να μειώνει. Με τον Αμερικανό μάλιστα να είναι πολύ καλός έφτασε τη διαφορά στους 11 πόντους (40-29 στο 19’) για να λήξει το πρώτο μέρος με 43-31.

Ο Παναθηναϊκός είχε καλό πρόσωπο και στο τρίτο δεκάλεπτο με τους Παπαγιάννη, Λάνγκφορντ και Καλάθη να δίνουν λύσεις και να έχουν αναγκάσει τη Ρεάλ να παίζει έξω από το ρυθμό της. Οι πράσινοι είχαν καταφέρει τους Ισπανούς να είναι άστοχοι και με παιχνίδι απομόνωσης του Αμερικανού στην επίθεση να σκοράρουν. Έτσι μείωσαν σε 59-53 στο 29’ και έδειχναν να έχουν σφυγμό!

Η διαφορά μάλιστα έφτασε και στους πέντε πόντους (63-58 στο 31’), αλλά εκεί οι Ισπανοί αποφάσισαν να βάλουν τέλος στο… όνειρο του Τσάβι Πασκουάλ και των παικτών του. Αρχισαν να ανεβάζουν την ένταση στην άμυνα, πίεσαν τον Καλάθη με τον Καμπάτσο και με τον Τέιλορ τον Λάνγκφορντ. Ο Παναθηναϊκός άρχισε να παθαίνει ασφυξία επιθετικά και να τον εγκαταλείπουν οι δυνάμεις του στην άμυνα.

Η Ρεάλ… μυρίστηκε αίμα και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη «τελειώνοντας» το παιχνίδι στο άψε σβήσε. Με επιμέρους σκορ 21-3 προηγήθηκε με 84-61 στο 37’ και κάπου εκεί ο Πασκουάλ έβγαλε τον Καλάθη παραδίδοντας τα όπλα. ΟΙ Ισπανοί είχαν τελειώσει τη δουλειά και έφτασαν στην επικράτηση με το τελικό 89-68.

Από τη Ρεάλ οι Κοζέρ (14π., 4/5διπ), Καμπάτσο (13π. 5ας) και Ταβάρες 11 (7ρ) ήταν οι καλύτεροι, ενώ από τον Παναθηναϊκό προσπάθησαν οι Λάνγκφορντ (20π, 4/8 διπ, 2/6τριπ), Καλάθης (17π, 4ας) και Παπαγιάννης (8π.). Σε… άλλο γήπεδο ο Γκιστ, αρνητικός ο Λάσμε.

Τα δεκάλεπτα: 23-10, 43-31, 63-55, 89-68.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ