Ολυμπιακός – Γκραν Κανάρια 98-77

Ολυμπιακός – Γκραν Κανάρια 98-77

Ένας σπουδαίος Ολυμπιακός, έκανε ρεκόρ στις ασίστ στην Ευρωλίγκα (29) και προσφέροντας πλούσιο θέαμα διέλυσε τη Γκραν Κανάρια με 98-77. Στην 4η θέση η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ που είχε σε σπουδαία ημέρα τους Σπανούλη (21π., 8ασ.), Πρίντεζη (16π.) και τον Μιλουτίνοφ (11π., 6ριμπ., 5ριμπ., 1κλ.) να αναδεικνύεται σε παίκτη-ορχήστρα!

Βγάζει υγεία, παίζει όμορφο μπάσκετ και αναγκάζει τον κόσμο του να σκέφτεται το επόμενο βήμα. Γιατί όχι και ένα καλό πλασάρισμα πριν τα πλέι οφ. Ο Ολυμπιακός σε μία ακόμα παράστασή του στο ΣΕΦ, επικράτησε με 98-77, σε μία βραδιά που ο Βασίλης Σπανούλης παρέδωσε μαθήματα σε όποιον πίστευε ότι τον έχουν πάρει τα χρόνια.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν ο κινητήριος μοχλός του Μπλατ, τελείωσε το παιχνίδι με 21 πόντους και 4/5 τρίποντα, μοίρασε 8 ασίστ και έστειλε το ράνκινγκ στους 31 βαθμούς!

Συμπαραστάτης του ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 11 πόντους, 6 ριμπάουντ αλλά και 5 ασίστ, σε ένα ματς που οι Ερυθρόλευκοι σταμάτησαν στις 29 ασίστ, έχοντας 17 στο πρώτο ημίχρονο.

ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ

Ο Ολυμπιακος πέρασε στο ματς έχοντας στο παρκέ τους Γκος, Στρέλνιεκς, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 4-0 έπειτα από το καλάθι του Παπ, οι Ισπανοί ισοφάρισαν δις με τον Μπάλβιν, με τον Πρίντεζη να σκοράρει 4 σερί πόντους για το 8-6. Η Γκραν Κανάρια ήταν ανταγωνιστική, ο Μιλουτίνοφ παρέμεινε καυτός από το ματς με την Μπαρτσελόνα και με κάρφωμα έγραψε το 10-9. Ο Πρίντεζης είδε τον Σπανούλη να του πασάρει με κλειστά μάτια, εκμεταλλεύτηκε δις τις πάσες του και έφτασε το ματς στο 14-9.

Το τρίποντο του Ολιβερ, απαντήθηκε άμεσα από τον Σπανούλη με ντράιβ, με τον Ολυμπιακό να κλείνει την περίοδο όντας μπροστά με 6 πόντους (20-14).

Με την επιστροφή του στο ματς, ο Μπόγρης έκανε το 22-14 και ο Σπανούλης το 24-16, αλλά και πάλι η Γκραν Κανάρια αντέδρασε και με 5 πόντους (δίποντο ο Μπάλβιν και τρίποντο ο Έρικσον) ροκάνισε τη διαφορά.

Αυτό δεν πτόησε την ομάδα του Μπλατ, με τον ΛεΝτέι να είναι παντού σε άμυνα και επίθεση, να κόβει ψηλά τον Μπάλβιν και να εκτοξεύει τη διαφορά στους 8 (29-21).

Ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμούς, ο Γκος βοήθησε σε αυτό (37-24 με τρίποντο), με τον Τουπάν να δίνει λύσεις στην άμυνα και τον Πρίντεζη να πραγματοποιεί με νέο τρίποντο το 40-24. Η Γκραν Κανάρια είχε εγκλωβιστεί στις αμυντικές… δαγκάνες των Ερυθρόλευκων και ένα ακόμα σουτ του Στρέλνιεκς έγραψε το 45-27.

Το ντράιβ του Σπανούλη έκανε το +19 (49-30) για τους γηπεδούχους, με το σούπερ δεύτερο τους δεκάλεπτο να λήγει στο επιμέρους 32-19 και το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο συνολικό 52-33.

ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΠ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν το ίδιο σοβαροί και στην τρίτη περίοδο. Με τον Πρίντεζη για οδηγό, τον Σπανούλη πασέρ και τον Μιλουτίνοφ εκτελεστή, η ομάδα του Μπλατ έφτασε τις 20 ασίστ σε 23 λεπτά! Το τρίποντο του Σπανούλη μάλιστα έστειλε τη διαφορά στους 23 πόντους (65-42) μέσα σε ντελίριο στο φαληρικό κλειστό. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έπαιζε σαν έφηβος. Απολαυστικός για ένα ακόμα ματς, πέτυχε δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο για το 68-45. Η Γκραν Κανάρια πλησίασε σε ένα κακό δίλεπτο των Πειραιωτών, με το δεκάλεπτο να τελειώνει στο 73-54 για τους γηπεδούχους.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο φαληρικό κλειστό. Όσο και να ήθελε η συμπαθέστατη Γκραν Κανάρια να πραγματοποιήσει την προσωπική της επανάσταση πλησιάζοντας στο 74-59, Σπανούλης κι ΛεΝτέι ήταν υπεύθυνοι για το 80-59. Η διαφορά έφερε και χαλαρότητα στη συνέχεια, την οποία ο Μπλατ απεχθάνεται… θανάσιμα. Οι Ισπανοί με προεξέχοντα τον Στρόμπερι στην άμυνα, μείωσαν εκ νέου στο σκορ με τον Βένε να μειώνει σε 80-65, με τον Μπλατ εσπευσμένα να καλεί τάιμ άουτ.

Ο Ολλανδός σκόραρε και πάλι για το -13 (80-57) της ομάδας του, ο Μιλουτίνοφ πήρε πάσες πάρε-βάλε από τον αρχηγό του και τον Γκος για το 86-69 για να τελειώνει τις όποιες σκέψεις για υπέρβαση των Ισπανών, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, με νέο τρίποντο.

Ο Έλληνας γκαρντ βοήθησε και στις επόμενες φάσεις, ο Ολυμπιακός δεν είχε αντίπαλο στο παρκέ και ο Σπανούλης δεν σταματούσε να βομβαρδίζει την άμυνα της Γκραν Κανάρια με κάθε τρόπο. Το 4/4 του αρχηγού έφερε και το 98-77 με τον κόσμο να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του σε μία βραδιά που κύλησε τέλεια για τους Ερυθρόλευκους που πλέον έχουν φτάσει στο 9-5 στην Ευρωλίγκα και δείχνουν ότι σφύζουν από υγεία.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ