Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο 83-86

Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο 83-86

Παρά την σπουδαία εμφάνιση του Νικ Καλάθη που έδειξε στον Ρικ Πιτίνο ότι ο Παναθηναϊκός έχει ηγέτη, οι Πράσινοι ηττήθηκαν εντός έδρας από την Αρμάνι (83-86) έπεσαν στην 11η θέση και χρειάζονται επειγόντως «μετάγγιση» αισιοδοξίας.

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει ο Παναθηναϊκός που έχασε πάλι, αυτή τη φορά με 86-83 μέσα στο ΟΑΚΑ από την Αρμάνι Μιλάνο και πλέον τα πράγματα για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας είναι πάρα πολύ δύσκολα.

Οι πράσινοι και πάλι είχα ν τεράστια προβλήματα στην οργάνωση του παιχνιδιού τους, δεν είχαν αξιόπιστο σουτέρ, τα περίμεναν όλα από τον Καλάθη και παρά την προσπάθειά τους στο τέλος, δεν μπόρεσαν να αποφύγουν μια ακόμα ήττα.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να επιβάλει το παιχνίδι του από την αρχή μπαίνοντας δυνατά, είχε τον Καλάθη ως «κινητήριο μοχλό», αλλά και εκτελεστή, αλλά η Αρμάνι ήταν πανέτοιμη να ανταποκριθεί και διατηρούσε την επαφή της με το σκορ (15-10 στο 7’).

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 21-19 στο 9’, αλλά στη συνέχεια οι Ιταλοί κυριάρχησαν πάνω στο παρκέ. Με πολύ δυνατή άμυνα, στοχευμένη πίεση στη μπάλα και με τον Γκουντάιτις να κάνει «θραύση» μέσα στη ρακέτα εκμεταλλεύτηκε την τραγική εικόνα του Παναθηναϊκού και έκανε επιμέρους σκορ 2-14 για να προηγηθεί με 23-33 στο 15’.

Στο διάστημα αυτό ο Καλάθης είχε μείνει στον πάγκο για να πάρει κάποιες ανάσες και ο Λεκαβίτσιους τα έκανε… μαντάρα. Το ίδιο κι ο Λοτζέσκι, που μπήκε άψυχος μέσα στο ματς με συνέπεια ο Παναθηναϊκός να μην έχει ούτε πόιντ γκαρντ, ούτε σουτέρ, ενώ ο Γκιστ αδυνατούσε να αντιληφθεί που ήταν οι αντίπαλοί του (!). Μια τραγωδία.

Η διαφορά έφτασε στους 12 πόντους (25-37 στο 17’) με τον Τζέιμς πάντως να «σπαταλά» προσπάθειες και να μην δίνει ώθηση στην Αρμάνι. Ο Καλάθης επέστρεψε άρον- άρον στο παρκέ και ο παναθηναϊκός άρχισε ξανά να βρίσκει σφυγμό.

Ωστόσο η Αρμάνι με ένα τρίποντο του Νέντοβιτς στην εκπνοή έκλεισε το πρώτο μέρος έχοντας προβάδισμα με επτά πόντους (40-47).

Και πάλι όμως ο Παναθηναϊκός δεν είχε τον τρόπο να ανατρέψει την κατάσταση. Επανήλθε στην εικόνα των προηγούμενων εβδομάδων. Αδυνατούσε να βρει ένα ελεύθερο σουτ, έχανε τα ριμπάουντ από τον Γκουντάιτις και είχε τρομερό πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού του.

Βρέθηκε να χάνει και με δεκαπέντε πόντους (46-61 στο 27’) με την Αρμάνι να έχει τον έλεγχο, ενώ στο σημείο εκείνο τραυματίστηκε στον προσαγωγό ο Λάνγκφορντ και αποχώρησε.

Με μια αντεπίθεση ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να μειώσει σε 62-67 στο 32’ και 72-75 στο 36’, αλλά δεν ήταν έτοιμος να κερδίσει, δεν είχε τις λύσεις και την προσωπικότητα να πάρει το ματς. Ο Τζέιμς με τρίποντο έκανε το 74-82 στο 37’, αλλά οι πράσινοι μείωσαν στον πόντο με τον Λοτζέσκι στα 6’’ (83-84).

Ο Παναθηναϊκός, που πάντως «φωνάζει» πως οι διαιτητές… έφαγαν 12 δευτερόλεπτα, άργησε να κάνει φάουλ και ο Νέντοβιτς έβαλε και τις δυο βολές κάνοντας το τελικό 83-86.

Από την Αρμάνι οι Γκουντάιτις (20π, 8 ρ.), Τζέρελς (15π.) και Μίτσοβ (10π.) ήταν οι καλύτεροι, ενώ ο Τζέιμς είχε 12π. με 1/8 διπ, 1/5τριπ. Από τον Παναθηναϊκό, που τουλάχιστον είχε διάθεση να παλέψει οι Καλάθης (24π. 11ας) και Παππάς (13π.) προσπάθησαν.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 40-47, 56-64, 83-86.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ