Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης 72-82

Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης 72-82

Η Ρεάλ Μαδρίτης έφυγε με το διπλό από την Γερμανία, επικρατώντας με 82-72 στην έδρα της Μπάγερν.

Με τέτοιο πρώτο ημίχρονο, το δίκαιο θα ήταν να κατακτήσει την 12η της νίκη στην διοργάνωση. Και έτσι έγινε. Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε από την έδρα της Μπάγερν με σκορ 82-72 χάρη στο 46-31 των πρώτων 20 λεπτών, της ψυχραιμίας στο τέλος και εννοείται της νηφαλιότητας που είχε στο τέλος όταν και οι Βαυαροί επέστρεψαν στο ματς. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να απενεργοποιήσουν τον Ντέρικ Γουίλιαμς, είχαν τον Σέρχιο Γιούλ σε μεγάλο βράδυ με 19 πόντους και 5/8 τρίποντα και πλέον είναι στο 12-2 στην Ευρωλίγκα. Από την μεριά της η Μπάγερν, με το μπάσκετ της και την έδρα της, όσο περνάει από ο καιρός, αποδεικνύει πως είναι ομάδα πλέι οφ και έχει όλα τα φόντα να τα καταφέρει.

ΡΕΑΛ ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ

H Μπάγερν στο πρώτο δεκάλεπτο είχε ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα που την οδήγησε στο 13-11 με τρίποντο του Μπαρτέλ. Από εκεί και έπειτα όμως ένιωσε την… οργή του Γιούλ. Τι έκανε ο Ισπανός γκαρντ; Αρχικά πέτυχε το τρίποντο για το 13-14, ενώ συνέχισε με τον ίδιο τρόπο και για το 13-17 των φιλοξενούμενων. Παρέδωσε την σκυτάλη στο σκοράρισμα στον Ράντολφ (του έδωσε και μία ασίστ) για να φτάσει στο 11-0 το σερί των Μαδριλένων. Το τρίτο τρίποντο το Γιούλ απέφερε το 16-25, με τον Ισπανό γκαρντ να δίνει και την ασίστ στον Αγιόν γιατο 16-27 που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Η Μπάγερν ήταν λες και δεν μπορούσε ούτε στο ελάχιστο να ακολουθήσει τον ρυθμό των φιλοξενούμενων. Ο Ρούντι Φερνάντεθ πρόσφερε το 24-35, ο Γιόβιτς μείωσε σε 26-35, αλλά τέσσερις σερί πόντοι της Ρεάλ έφεραν το 26-39.

Το ματς έμοιαζε να τελειώνει ουσιαστικά από το ημίχρονο. Οχι γιατί είχε ξεφύγει η διαφορά μετά και το τρίποντο του Καμπάτσο για το 31-46, αλλά εξαιτίας της εικόνας των Γερμανών.

ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Η ΜΠΑΓΕΡΝ

Με όπλο την άμυνα και το καλό της τρανζίσιον, η Ρεάλ είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης. Ο Τέιλορ μάλιστα έγραψε το 38-54 στο πρώτο τρίλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου.

Η διαφορά εκτοξεύχθηκε στους 18 πόντους μετά από δίποντο του Κάρολ (40-58), με την Ρεάλ να δίνει την παράστασή της στο Μόναχο. Το 5-0 της Μπάγερν ροκάνισε την απόσταση των δύο ομάδων, ο Λούτσιτς μείωσε στους 13 πόντους (47-60), αλλά το νέο τρίποντο του Τέιλορ διαμόρφωσε το 47-63 στην Αudi Dome Arena.

Η Μπαγερν είχε σφιγμό και με τον Τζέντοβιτς οδηγησε το ματς στο 53-63, ενώ από τις βολές η διαφορά έπεσε στους 8 πόντους (57-65) και η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με το σκορ στο 59-65.

Η Ρεάλ προηγήθηκε με 59-68 με τρίποντο του Ράντολφ, στο οποίο απάντησε απευθείας ο  Κόπονεν, ενώ ο Φινλανδός γκαρντ έπαιξε και το πικ εν ρολ με τον Μπαρτέλ για το 64-68.

Ξαφνικά είχαμε και πάλι ματς. Ο Κόπονεν πατώντας την γραμμή του τριπόντου έστειλε το ματς στο 66-68 βάζοντας φωτιά στο Μόναχο.

Και όλα αυτά με τον Ντέρικ Γουίλιαμς ουσιαστικά εκτός λογικής ματς! Ο Κοζέρ από τις βολές έκανε το 68-72 για την Ρεάλ που όταν βρέθηκε στα σχοινιά, αντέδρασε με τον καλύτερο τρόπο καθώς ο Τόμπκινς με δίποντο με ταμπλό, έφερε τη διαφορά στους 7 (70-77).

Κάπου εκεί τα πράγματα είχαν πάρει τον δρόμο τους. Η Ρεάλ βρήκε σκορ και από τον Ρούντι Φερνάντεθ και οι Ισπανοί απεδρασαν με το διπλό από το Μόναχο, οντας πλέον στο 12-2 στην φετινή Ευρωλίγκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ